Tuesday, August 30, 2016

:: Dh Boleh Tengok Astro..Weehuuuu ::

Sejak kawen smp la baru2 nie, mmg istilah astro xde dlm kamus tv kite..awal2 kawen takat tgk channel tv biasa je sbb tgk tv dlm bilik..dh pindah umah, upgrade sikit hypptv..mmg purposely hasben kite xnk langgan astro..sebab astro sgt asterok..channel ulang2 itu je..so agak kerugian di situ kalau bayar bil astro setiap bulan..

Now dh boleh tgk semuaaaaaaaaaaaa channel yg ade dekat astro..muahahahahha..

Sebabnye, 2-3 bulan lepas, somi kite beli android box..ingat kalau beli android box tuh boleh dpt tgk free ke semuaaaaaaaa channel astro..bayar laaaaaaa..nothing is free hokeyh now a days..tp every month xde la bayar mahal nau..30hengget lebih je sebulan u'olls..okayh la kan dari beratus sebulan..huntung la kat situ..30hengget lebih sebulan boleh dpt tgk semuaaaaaaaaaa channel dekat astro..berbaloi-baloi i tell yu..

Tp kene one time investment la utk beli android box nie..ade yg murah ade yg mahal..mcm yg hasben kite beli, jenis yg okayh sikit..okayh mcm mana, don't ask me..i know nothing about android box nie..yg hasben kite beli dlm 400lebih kut..senang cite bundarkan terus lah, 500hengget..ade yg lg murah and of course ade yg lg mahal..

Okayh la one time investment byk gitu..pastu setiap bulan bayar 30hengget lebih je..yg penting umah kene ade internet la..
Android box..
"Home" page..
Gambar die x se-sharp astro la tp watchable..kalau channel yg ade HD, gambar cantik..kalau yg xde HD, gambar die mcm tgk tv yg pakai antena..haaa gitu la..xde la kate xleh nak tgk langsung..that's why i said, watchable..
Yg bestnye, byk gile movie..baru, lama semua ade..ye laaa,bile ade anak kecik kan, bile je yg boleh nk dating nengok wayang..hehehe..

Syarat nak tgk movie kat android box nie, movie tuh kene selepas habis tayang kat cinema..sebab kalau movie masih ditayangkan, gambar kat android box nie tersgtlah xcantik..tp kalau movie tuh dah abis ditayangkan kat cinema, die pun gambar, perghhhhh, cantik gilosssss..sgt sharp..mmg cantik..

Skang nie boleh pilih nak tgk hypptv ke atau astro..weeeehhhuuuu..tp sekejapan je la bolehnye pun..sebelum hasben kite setup game2 die kat hall atas..nak bawak naik android box tuh pasang kat tv atas katenye..hurmmmm..

Okayh la u'olls..aiii is so dem bizi right now..c u in a bit aight..chiauwwwww..

7 comments:

  1. Nieyl dtg sini...
    asben nieyl pun dah x nak guna astro dah...
    byk mahal kot...streamyx pun sama...
    semua mcm hampeh...

    ReplyDelete
  2. ni la bendanya yg hubs akk sibuk nak pakai tp akk xbg..sbb astro pun tak tertengok2...hahahahaha...kalau ada semua channel mmg lagila tak sempat tgk...yg tgk citer korea je yg smpt..tu pun yg rakam..hahaha

    ReplyDelete
  3. tahniah dan selamat menonton... dkna dah masuk tahun ke 2 hidup tanpa astro..

    ReplyDelete
  4. Boleh la golek2 depan tv layan movie banyak2 lepas ni kan, Falsya..

    ReplyDelete
  5. wah bestnya. kita pun tak berapa suka astro. tapi husband kita yang nak sangat tengok sports. alasan konon sian parents kita boring. padahal lepas pasang, nak tengok apa pun tak dapat. bebudak semua tengok kartun je -,- 24/7. makin tinggi bill

    ReplyDelete
  6. Syoklah layan movie lepas ni. Hehehhe

    ReplyDelete
  7. nak tnye :

    starting byr berapa?
    movie ade subtittle tak?
    kat mana nak order?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...