Friday, August 26, 2016

:: Kerja Paling Malas Nak Buat!!! ::

Who's with me????..hikhikhik..hasil 3minggu punye baju xlipat..muahahahaha..

Haihhhhh..kalau kat umah tuh, basuh baju, jemur baju, angkat baju hasben kite punye keje..lipat baju keje kite sebab hasben kite xreti nak lipat baju..tp nasib baik la byk baju yg gantung dari kene lipat..kalau semua baju nak kene lipat, #matiklamaknak..hehehehe..iron baju mmg dh bertahun xiron..semua hantar dobi..sejak qisya kecik smp la skang..nie dh ade 2 anak, lg la xde masa nak iron baju..hiksssss..

Nak tunggu kite lipat tuh yg masalah tuh..sbb kite ade 2 org rakyat jelata kat umah..rakyat jelata yg besar tuh walaupun die boleh main die sendri2 jer, tp tidak bile die nmpk kite nak melipat kain..kalau die tgh tgk youtube kat ipad, elok je die nmpk kite tgh duduk nak lipat kain, die akan bawak ipad die duk kat atas riba kite..kadang tuh saje je die lalu lalang dpn kite..urghhh!!!..stresssss..terus stop lipat kain..

Belum lg si rakyat jelata yg paling keciks sekali tuh..kalau die tido, mmg tgn kite kene letak dekat mana2 anggota badan die..janji die dpt rase tangan kite..kalau die xrase tangan kite, xsmp setengah jam dh bgn...and bile die dh bgn, mmg kite xleh nak buat keje ape dh..kene ngadap die je..cer kalau tinggalkan die...nnt dgr la jeritan diie..smp hilang2 suara hokeyh..daddy ade pun xde effect..kalau daddy die pegang, mata tuh ikut je mana kite pergi..tangan jgn cite la..sepanjang tuh mengepak2..

Cer kabo, bile masanye boleh ade masa nak melipat baju bajan tuh..hurmmmmmm..

14 comments:

  1. kita lipat bj ngan iron bj mmg kemalasan hahaha...nasibaik bab iron xbyk and husband yg iron...lipat bj, nk tknk kena lipat skit2 hehe

    ReplyDelete
  2. falsya... kalu dekat, kite dah lipatkan dah falsya.. sbb kite suka lipat kain :)

    ReplyDelete
  3. Hahahha kita geng Falsya..
    Akak ni pun dah ada 2 bakul menanti..
    Malam balik dah penat..
    Ke hulu ke hilir hantar anak tuisyen..
    Tunggu weekend lah akak lipat :P

    ReplyDelete
  4. hahahahahaha...dah kenapa kita samaaaa!! kalau nak melipat ni 8 hari 8 malam nak cari semangat!! last-last guna alasannn anak kacauuu..hahahahhaa...

    ReplyDelete
  5. Nory pon malas tang lipat baju ni, tapi nory cuba satu tips, lepas kering terus letak kat ruang tamu, biar sampai mata menanah tak tahan tengok sepah2, nnt otomatik mood rajin melipat tu sampai...hahahahaha...

    ReplyDelete
  6. hahaa. sama jugalah dengan kita. baju lagi banyak main sangkut je.

    ReplyDelete
  7. Pasrah dalam terpaksa kalau bab lipat baju ni..hihiii.. nak tak nak, terpaksa jugak mengadap.

    ReplyDelete
  8. Inilah kerja yang paling susah akak rasa sebab susah nak disiplinkan diri untuk setiap hari lipat baju.. yang lain walau kerja tu susah tapi senang je dekat mata ni tapi hok yang tu.. bercinta rasanya..

    ReplyDelete
  9. haha. sma la. busyra tak suka sngt lipat bju. sidai xpa. hehe

    ReplyDelete
  10. dah agak dah... sama la kite...huhuuu

    ReplyDelete
  11. akk pun malas nak lipat baju..xsuka..tp segan kat hubs...so blk sek dok layan korea buat sekejap...tp yg anak2 dara punya baju akk letak je kat blk dorang...akakakakka....

    ReplyDelete
  12. tiga minggu punya stok ui...hihi..

    ReplyDelete
  13. Haha.. Sama la tpi eija tiga bakul akaknsatu bakul Okay la tuu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...