Thursday, August 25, 2016

:: Mereka Sebaya, Mereka Bersaudara ::

Nie nak cite psl side hasben kite la..bukannye nak mengumpat hokeyh..kite bukannye mcm org tuh yg suke mengumpat fizikal org, org tuh gemok la ape la..tp kalau kurus tidak pulak dipujinye..kutuk muke org xcantik la, tp bile cantik pun xpujinye..kutuk kulit org hitam..kalau putih tidak pulak disebutnye..kirenye die sorang je la yg perfect kat muka bumi nie..org lain semua hina la kat mata die..annoying tau org mcm nie..kang kalau org kutuk fizikal ko kang, agak2 ko tau marah x?..haih la..xberubah pangai..ehhhh, ter-emo plak dah..nie kite nak cite pasal anak2 buah hasben kite ngan anak2 hasben kite..ehhh, anak kite la jugak kan..ngeeee..

Ini bukan entry comparison okayh..

Kite ngan biras kite kan dh mcm berjanjj plak dh..kenapa???..dedua anak kiteorg, dedua mereka sebaya..beza sebulan, sebulan lebih je..hehe..mcm kiteorg nie plan pulak padahal kebetulan je..ibarat mcm, "babe, i nak pregnant nie..jom preggy sesama nak"..hahahahaa..no no no hokeyh..kebetulan..and alhamdulillah, rezeki kami berdua jugak la sebenarnye..

Anak kami yg first, adam (anak adik ipar kite) dulu baru qisya..anak yg nombor 2, irsyad dulu baru eysha..derang semua beza sebulan lebih je..dan alhamdulillah, kami jugak merasa ade anak sepasang..kite sepasang, biras kite sepasang..heehhehe..

Kite ngan ila biras kite selalu ber-communicate-d thru wassap la..tp ade time okayh..weekdays during ofis hour..that's the only time where we can have a smooth chit chat..muahahahhaha..kalau berjumpa mmg susah sgt nak berborak..sbb bizi leraikan anak2 bergaduh la, anak2 mencelah2 la, dan2 tuh la anak2 nak itu ini..sooo tuh yg susah tuh..hahahaha..

"Babe, i pregnant"..xlama lepas tuh, "babe, i pun pregnant jugak"..kihkihkih..haaa, lebih kurang gitu la kami..ngeeeee..

Kiteorg byk bertukar2 info psl pregnancy la, psl barang anak2, pasal ape2 je la..hehehe..tuh la untungnye kalau biras sebaya..some more boleh ngam kan..

Adam and qisya..xleh berjumpa..bercekau je keje..heheheh..derang sama besau sebenarnye tp dlm gambau nie qisya nmpk lg besau..sbb qisya duk depan gamaknye kut..

Nie waktu raya itu hari..kemain lagi korang bergambau nyeah..

Kiri irsyad, kanan eysha..hehehe..

Yg no 3 nie nnt silap2 sama jugak..insyaAllah..ehhh, hihihihihi..kite kene stop lama sikit dulu la kut..ye la, kan dedua anak kite keluar ikut "tingkap"..tp kalau ade rezeki lg nnt, terbabas ke ape ke kan, wakakakakakaka, siapalah kami utk menolak amanah dari Allah..kami terima .dgn hati yg terbuka..hehehe..

7 comments:

  1. Dont like org cenggitu tau...
    wah!anak buah nieyl pun kebanyakkan nyer ada geng sebaya sepupu...

    ReplyDelete
  2. aloh aloh aloh..nak gak ter kann..nak la jugak sama TER..KEKEKEE...

    ReplyDelete
  3. sonokla bebudak tu ada kazen sebaya. nanti boleh jadi kawan main sampai besau. kan

    ReplyDelete
  4. ada sepepu sebaya..nanti besar mesti rapat jer diaorang ni.

    ReplyDelete
  5. alamak silap pakai akaun adik pula hantar komen tadi.

    ReplyDelete
  6. best nya dapat biras sekepala, biras aku muda la plak, macam lain zaman nak borak hoho

    ReplyDelete
  7. hahahahah awwwww so sweetttt. walaupun sharing hanya dalam wasap, tapi suma benda kita share. beb, jom pregnant lagi. hahahahahahahaahhahaahah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...