Tuesday, August 9, 2016

:: Makcik-Makcik ::

Somi kite panggil kite makcik..koangasam betul..gerammmmm je tau..
Pasal nie die panggil kite makcik-makcik..ye yeee, kite dh pakai spek..tp xde la kene pakai all the time..time ngadap monitor utk wat keje jer..

Elehhhh, panggil org makcik-makcik konon..xsedo diri, mata tuh mata plastik..kalau x, die tuh pun pakcik-pakcik..kihkihkih..somi kite mmg dulu2 berpuluh tahun dulu mmg jenis pakai spek..pastu die buat lasik, tuh yg dh xyah pakai spek dh tuh..bile tah die buat..yg kite ingat time tuh kiteorg tengah ehem ehem..malu nak mention tgh bercinta..ehhh malu tp dh ter-mention-ed tuh mcm mana tuh..yg pasti belum tunang lagi..kite ingat sbb kite kene jadik driver die..

So mata somi kite kiri kanan ade harga tau..panggil la lg i makcik-makcik..i korek jual mata u tuh kang tau la..sakit pulak hati kite..
Makcik-makcik pun makcik-makcik la..ehh, tetibe lighting opis kite terang benderang pulak rase..*excuse my naked face*..

Mesti sesetengah dari u'olls ade yg setuju ngan somi kite kan..nak ckp yg aiii mmg nmpk makcik-makcik lettew tau dah..#ihetchiu..🙄

Somi kite mmg suke dengki..kalau ade sape2 yg ckp depan die umur kite 23tahun la, xde org ngorat ke sbb nmpk mcm anak dara xmcm dh ade anak 2 la, nnt kang die nyampuk la smbl buat muke dengki.."mana ade muda, mana ade nmpk 23, mcm 40 ade la..die nie dh tua dh nie kak"...

Akak yg jaga kedai spek yg kite buat nie la salah sorang..tetibe duk tanye,

akak, "yang 2 org budak kecik kat luar tuh anak awak ke dik"
kite, "aah kak..dua2 anak saya"
akak, "ooo anak awak nyeah"

Bile akak tuh dh tgk ic kite,

akak, "adik umur dh 33?"
kite, "aah kak..33 dh tahun nie..dh tua dh"
akak, "akak ingat kan awak baru 23..xnmpk pun mcm 33"

Terus kepala somi kite berdesup kalih pandang akak tuh bile akak tuh kate gitu...

somi, "ehhh akak nie, die dh tua la..tang mana nmpk muda"
isteri, "somi saya tuh mmg kak..pendengki..die allergic sikit kalau org kate saya muda lg"
akak, "ooo ye ker?..tp mmg awak nmpk mcm 23"

Bile dlm kete,

isteri, "selamba je jeles bile akak tuh kate umur i 23"
somi, "mana ade jeles..akak tuh saje bg harapan tuh sbb u beli spek kat kedai die..akak tuh yg patut pakai spek sebenarnye sbb i syak die rabun"..

Wakakakakakakakakakaka...haih laaaa, itu la die somi aiii...

Okayh cite dah abis..now u'olls dh boleh gie toilet muntah hijau berbesen2..xelok tahan2 muntah tuh nnt kang memudaratkan kesihatan..muahahahahha..

10 comments:

  1. Singgah pagi ♥
    muda lagi la mummy :)

    ReplyDelete
  2. hehehe kita pun selalu ingat awak umo 20+ =p

    ReplyDelete
  3. eh comel jek laa ...makcik pun makcik le asalkan clear pemandangan haahahahaah akak poewr byk..dulu rajin pakai lens..sekarang alpemalas....berspek ajek laa...makcik pun makcik laa hahaahahaha

    ReplyDelete
  4. baby face kan,tu la jgn paggil kita mack cik
    #i pun paki spec, terpaksa key.nak cantik punya pasal kang ada pulak tersauk laki org
    hahah

    ReplyDelete
  5. Akk pun terkjut sis umur 33...series nmpk muda than that..huwaa...ahkak dh 37 hah..lg tuhaaaaa

    ReplyDelete
  6. Hai makcik paling cantik kat donia ;)

    ReplyDelete
  7. falsya... tapi saya suka, sebab nampak comel..!! hahha

    Btw, lepas saya baca entry ni, boleh pulak terbaca artikel bawah yang kolum "you might also like", entry ni haa http://livinglifesoul.blogspot.my/2015/09/makcik-makcik-sangat.html

    dekat entry tu, falsya cakap nak tunjuk anak buah yg dia pakai spek tu nampak macam makcik2, sedangkan byk lg frame lain, alih2, falsya pulak yg pakai spek guna frame cam anak buah... hehhehhe

    *saja nak sakat falsya...

    ReplyDelete
  8. awet muda la tu///baru 23..hihi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...