Friday, August 5, 2016

:: Pelamin/Buai Berendoi Irsyad Amek Dengan Siapa And Dekat Mana? ::

Asalnye, kite xde pun plan nak berbuai berendoi segala bagai utk dobot kite tuh..ingat nak buat sesimple yg mungkin jer..tp tuh la..bile mata nie xleh nak nengok bende yg simple tp cantik kan, tuh yg tewas jugak akhirnya..

Tertengok kat FB blogger Ida Baharom nie pasal buai berendoi..dh tanye harga and whatnot, so dh confirm la..sekaliiiiiiiiii, last minute tukau date lak dah..sbb ade org yg xde on that day..hurmmmm, nak xnk kene la ikut ckp somi tukau date ke 31.7.2016..bile deal balik ngan ida, tanye date tuh available ke idok, ida kate dh ade yg booked..huwaaaaaa..sedihnye..

Dah alang2 somi kite bg anak die berbuai berendoi bagai, kite pun carik la option lain..biasalah u'olls..this is falsya la..ayat gua mmg power..tuh yg somi aiii cair jer tuh..muahahahhahaa..ape?..nak belajar?..meh pm tepi details..wakaakkakaka..

Skang nie kan semua bende ade kat IG..so kite carik la kat IG..#buaiberendoimurah..ewahhh..sbb somi kite kate, kalau RM400 ke bawah boleh cite lg..

Carik punye carik, tanye punye tanye, yg mana berkenan semuaaaaaaaaa RM550 ke atas..haihhhh..ape la mahal nau..bile mcm dh malas nak carik, kite pun ckp la dlm hati, "okayh last, xjumpa jugak xyah buai2 segala"..

Scroll2 gambau kat IG, ternampak la buai berendoi nie..cantikkkkkkk..berkenan sgttttt..cuba nasib la tanye harga..sebelum org tuh reply wassap kite, dlm hati duk berkata2 lagi, "ishhh, mesti mahal nie..mau RM500 ke atas jugak nie"..lama la pulak nak reply..org tgh nervous nie..hahaha..falsya kan, kalau bende nak tau, kalau boleh jam2 tuh jugak nak tau info..jenis xnyabo mmg begitu ye kawan2..

Trut trut..wassap masuk..buruknye bunyik wassap kite..hahaha..xde la gitu bunyiknye..kengkonon je tu nak menunjukkan bunyik wassap masuk..kihkihkih..bile baca je harga dieeeeeee, tanpa berbincang ape2 ngan somi kite, terus kite kate "confirm" dekat org tuh..dh bayau duit deposit, baru kite bgtau somi kite..ngeeeee..

Kenapa dh bayau baru bgtau???..coz i know my husband..and i know with that price, he definately will say "OK"..kihkihkih..

Okayh, 

Untuk pelamin nie,
Harga die RM350 + RM50 (transportation) = RM400..

Okayh la tuh dari kene bayau RM550 ke atas kan..

Owh haaaa, 
Kut la kalau ade yg berkenan kan, sila search kat IG nama nie..ehhh, mcm kenal jer pelamin yg no 3 tuh..hikhikhik..

Cantik, murah dan simple tp nmpk grand..itu yg penting..sekian..

9 comments:

  1. cantik... xsabo nk beranak. maksudnya nak ada anak. hehehe

    ReplyDelete
  2. kemahen tau irsyad siap ada pelamin..neway anthing utk anak2 kan...xpyh nk berkira kot kan...nti anak2 tak berkira dengan kita..inshaAllah

    ReplyDelete
  3. murah nyer dik oiiii...

    jenis tak penyabar tu sama dengan la kiter..kekekekke..kalau boleh jam jam tu jugak nak buka mall pegi beli contoh nyer..kekekek...

    ReplyDelete
  4. memang cantik sgt and sedap mata memandang.. harag pun..not bad la..yg penting gambar2 memang cun!! masa Ian & iris kecik dulu..takde pun mcm nie..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,
    cantiknyaaaaa

    ReplyDelete
  6. sorry yaaa hari tu hehe. tp ini cantikk !!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...