Friday, August 12, 2016

:: Kena Hangin Berhari2 Baru Dapat Rase Susu Kurma Farm Fresh ::

Entry bebelan..

Semata2 nak merasa susu kurma nie, byk betul kite mengharungi onak dan duri..kihkihkih..

First2 wassap satu nombor nie..nombor tuh nombor bapak susu kepada agent2 susu..hiksss..sebab bile kite wassap die reply balik dgn nombor2 agent2 die..ehhh, gelak pulak bile kite mentioned bapak susu..last ayat yg die replied siap ade hashtag okayh..#bapaksusu..muahahhahaha..

Okay fine..xkisah lagi..

Kite pun contact la thru wassap agent gombak..rupenye die duk area umah kite jer..so kite pikir senang la kan sbb dekat..memula beria2 nie wassap mcm2..siap bergurau senda bagai..katenye die xde stock susu kurma tuh in hand..sabtu lori baru nak gerak..ahad baru ade la stock..

I'm so excited tau sbb mmg nak rase sgt susu kurma nie..haipppp, belum lg no 3..dobot baru nak masuk 6 bulan kut..ahad tuh kite wassap die..xreply..dh bluetick..okayh lg bizi kut..xpe la..sekali smp mlm xreply smp esok xreply..esok kite wassap lg, dh bluetick tp xreply..hangin la hakak kan..arghhh, lantak ko la..kaya dh kut..nnt kang dh xde volume baru la ko nak follow up ngan customer yg ko biaukan terkontang-kanting tuh kan..and haaaa, after 3-4days, baru reply..sorry la aku nak reply balik..kimsalam yolah..

Kite contact pulak agent selayang..pun sama jugak..memula tuh kemain wassap beria..boleh cod la ape la..tunggu2 xdtg..dh la xdtg, ko xinform pun kan..kite wassap die jadik ke dtg sebab dh kul 10 lebih malam dh..baru terhegeh2 nak reply kate xjadik dtg.."esok saya dtg boleh x sis"..urghhhh!!!..geram betul..kembang2 kepala kite menahan marah..

"Ape je masalah dieorg nie nyeah..volume dh byk gamaknye tuh yg takat order 6botol mcm xheran..dh kaya sgt kut derang nie..kang nnt xde org nak beli baru la beria nak menjual..kemana hala sanggup pegi..mementang ler nak beli susu kurma nie kene carik dieorg jer (susu kurma nie xde jual kat hypermarket), kemain berlagak lg memasing..bla bla bla yada yada yada"..

Haaaa ko, bile hakak dh hangin mmg membebel je la..

Malam esoknye, kul 9lebih senyap lagi..kite siap ckp ngan laki kite.."i nie kene game lg ke ngan agent susu nie..dh kul 9lebih senyap..kalau xdtg jugak, i nak complain dekat bapak susu derang"..gelak laki kite bile kite sebut bapak susu..hehee..kite wassap la agent tuh..kalau tetibe die reply lg kate xjadik dtg, mmg jap lg mendapat la ko kene bahasa ngan aku..no salam no hello no hi no nothing..straight forward je kite wassap, "xjadi lagi ke dtg cod malam nie"..bengang kan, gitu la..baru la nak reply kate lambat sikit 10lebih baru smp..

Kite bukan la jenis customer yg fussy tahap xleh nak tolerate langsung..at least ko update la customer ko jgn bg tertunggu2..nie senyap je..bende dh nak kul 10 dh nie..ko nak main game "teka dan menang" ngan aku ke pe nie..nak kene berteka-teki dtg ke idak..

Kul 10lebih smp..kite siap tahan laki kite xbg die mandi lg..mintak tlg die amekkan susu kat agent tuh..malas nak jumpa..
Ape la susah sgt nak rase "ko" nie..haihhh, please la agent2 susu don't take things for granted..just because u'olls agent2 je yg jual, amek kisah xkisah jer..i believed, xsemua agent gitu..ade agent yg tip top service-nye..nasib kite xbaik la sbb dpt 2 agents yg problem..

Kite xnak dan xakan recommend dua agent nie..sbb service dieorg very bad..kang ngan korang2 pun bengang sekali..

Okayh la not bad la rase susu tuh..boleh la diterima tekak..mcm susu biasa pastu letak gula merah..kite kan mmg suke makan or minum ape2 je yg ber-gula merah..mmg feveret..

5 comments:

  1. singgah pagi...
    mesti akk mase menaip nie ada rasa bengang,marah semua perasaan tu ada kan..
    hihi..klu nieyl pun sama gak..sekurang² nye update la...
    dtg ke idak..isssshhhh...

    ReplyDelete
  2. Memang susah nak dapat susu ni babe. Selalu out of stock. Permintaan tinggi sangat. Macam agent Bangi, dia create satu group untuk peminat susu farm fresh. Apa2 info memang dia aka bagitau kat wassup. Lori sampai bila. bila lori hantar susu...yada yada yada...

    Kalau nak ikutkan, boleh jer buat sendiri. Tapi nak beli jugak ☺☺

    ReplyDelete
  3. Jenuh juga kalo dh WhatsApp xrply.. Tu la ingt nk try juga tp sbb nk order thru agent jd malas

    ReplyDelete
  4. ramai cakap sedap ni.. kene try jugak laaa hehehhehe

    ReplyDelete
  5. mmg tgh femes skarang susu ni..sbb tu ssh dpt stock kot..pmintaan tinggi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...