Friday, August 19, 2016

:: Nak Gie Berjalan Mana Pulak Next Year ::

Last weekend on the way nak ke One Utama, ade la terpampang banner..Islamic travel matta fair kut..urghhhh!!!...lupe la pulak..

Tetibe somi kite ajak gie usha2..

Isteri, "kate nak ke bandung je ujung tahun nie..nape nak kene smp gie islamic matta fair..bandung bukan senang ke nak dpt makanan halal"
Somi, "laaaaa, kate nak berjalan jauh..bandung tuh bandung la..nie plan utk next year..u ingat nak gie jalan jauh2 tuh terus boleh buat plan yg bulan depan boleh terus pegi ker?"
Isteri, "ehhhh, oooo..ckp la nak gie oversea..mana nak tau..ingat bandung..hikhikhik"
Somi, "weekend tuh nnt boleh la gie tgk2"

Itu baru plan je ye u'ollss..pegi xpegi kite pun xtau..xkompom pun..kite ade la ajak somi kite pegi few places..ehh, jgn ingat kite ajak somi kite gie tmpt yg ber-hoye2 je okayh..kite ade je ajak somi kite gie Mekah wat umrah sekali..Mekah tuh mmg dh termasuk dlm list dh..tp kalau boleh nak tunggu anak2 kite besar sikit..ingat nak bawak sekali..teringin sangat nak jejak kaki kat sana..kite dh lama niat nak bawak mak abah kite gie sana..insyaAllah..one day..

Kire kalau pegi berjalan tahun depan, si dobot pun dh setahun lebih..cukup la syarat yg somi kite tetapkan utk berjalan jauh2 nie..itu je pun syaratnye..tunggu si dobot umur setahun lebih..ngeeee..

So kalau u'olls ade plan nak ke oversea, atau ke negara2 yg susah nak dpt makanan halal, susah nak ber-komunikasi, yg mmg kalau nak pegi kene thru travel agent, boleh la terjah,

"MASITF will be held from Aug 26 to 28 at Encorp Strand Mall in Kota Damansara"..

Nie islamic punye matta fair tau..bukan matta fair yg selalu buat kat pwtc tuh..

Kiteorg plan nak ke mana?..tgk la negara mana yg boleh pegi..yg sesuai utk budak2..and of course yg kene dgn budget la..sbb this time kalau gie travel ber-4..so expenses pun berdouble2 la..

Kite kalau boleh nak gie tmpt yg ade Disneyland..dh tuh, kalau pegi ngan anak2 kan..mana lg tmpt yg sesuainye..situ je la..disneyland hongkong xnk gie sbb dh gie..ehhh ko, milih lak tuh kan..nak bawak anak ke nak bawak mak anak sebenarnye nie..hahahaha..hongkong kite dh pegi so xnk gie dh..wat ape pegi tempat yg penah pegi..betul x..

Tah la..plan je nie..kalau nak tau jadik ke idok, tunggu la next year mcm mana..tp kalau nak bercuti kene bulan 8 ke atas nyeah daddy..kalau x, u gie la ber-3 ngan anak2 je..ngeeee..

Tapi kalau dpt pegi sini pun best jugak..
Bestnyeeeee..kat sini pun ade disneyland jugak..

Hurmmm, kalau kat situ, dlm mimpi ko yolah sya oiiii..hahahhaa..

Bandung tuh gayanye mcm jadik..yeayyyy shopping..kite bawak mak kite sekali..kire travel treat utk mak kite la nie sbb bersusah-payah jaga anak2 kite..kite kan kadang terasa jugak bile org mcm berkata2 yg anak2 yg antar cucu kat mak nie xguna la ape la..bukan xpenah kite ckp nak antar anak2 kite gie taska..in fact, dh dpt slot dh pun..tp tuh la, nenek ngan atok xbg..siap keluar ayat sedih2..tuh kalau biaukan lama sikit mau nangis nenek..hurmmm, tp nenek dh bg green light dh..next year boleh antar..yeayyyyy!!!!..hahahaha..

Okayh nenek, bulan 11 nie kite gie bandung (insyaAllah)..nenek bawak diri je..semua ditanggung beres..hehehe..

9 comments:

  1. wah xlama lg shopping juta2 la kt bandung...hehe..adik2 kita pn ajak gk p bandung tp kakaknye bz je huhu..disneyland hongkong tu lama dh plan nk bw tisya tp xtau la bila akan tercapai hehe

    ReplyDelete
  2. singgah pagi..
    wah!bestnya...bawak nenek je..nieyl pun dah dpt title nenek nie..
    meh la bawa nieyl skali..hahahaha..:P
    amboi...seronok yaaa..

    ReplyDelete
  3. wahh bestnyaa kalo dapat pergi situ..

    ReplyDelete
  4. nak ikut jugak ke bandung..hauhuu
    lebih gembira bila ada org yg kita syg jln sama2..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah! kita pulak tak sabar nak kemas baju..eh?? kekekee..

    ReplyDelete
  6. jomla pegi sama2 dengan akk...hehehehe
    akk flight 31 oktober...kikiki...

    ReplyDelete
  7. wah tak penah dengar pulak yang Islami Matta Fair tu. yg kat pwtc tu pun penah pegi sekali je , tu pun amek pakej g genting hahahah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...