Monday, November 4, 2013

:: Apa Kaitan Astro Dengan Gula??? ::

Skang nie mesti majoriti pemilik2 decoder Astro tgh bengang kan..ye laaaaa, gula naik, Astro pun naik..sbb tuh persoalannye kat sini, ape kaitan gula ngan Astro?..adakah kenaikan gula akan membuatkan siaran Astro lg mantoppsss yakni xkan hilang channel bile hujan turun?...atau kenaikan gula boleh jadi penyebab Astro xulang2 cite yg sama byk kali kat mana2 channel yg ade kat Astro?..boriiiiiinnnggggggg..huarrgghhh!!!..haaaaaa, kaaannnnn..yakni katenye..hahaha..

Gula naik berapa posen je tp Astro naik berhengget2..mmg sgt2 take advantage dgn keadaan semasa..ttteeeeettttttt..nasib baiklah kite xpsg lg Astro kt umah nie..mok mok suruh hold dulu psg Astro..nasib baik hold dulu..bile dh jd gini mmg xde la nak subscribe..

Soooo skang nie umah kite Astro xde tp Hypptv adeeee...hehe..mmg la channel Hypptv xleh lawan Astro punye channel..itu mmg xdpt dinafikan laaaaa..tp bg kite dr asyik naik je bill Astro, ngan asyik ulang2 je cite2nye, ngan asyik hilang je channel bile hujan, potong stim betul channel ilang, baiklah maintain guna Hypptv jer..bile hujan, maintain je xde hilang2..boleh tgk cite Mr Arrogant dgn tenang..huahuahua..
Channel2 kat Hypptv mmg byk..kirenye channel majmuk gak la..apeee, ingat kaum je ke boleh majmuk..channel pun boleh tau..;))))..tp kite xde la tgk semua channel pun..sbb xsemua cite kat Hypptv tuh best tp boleh la kalau nak layan..
Selalu mmg 2 page (gambo atas bawah) nie jela yg selalu kite scroll pun..agak2 dh xde channel baru la tgk movie yg mok mok download..
Agak2 boring jugak xde cite dr hard disk, select internet, pastu carik je la nak tgk cite ape n kat mana..you-tube ke, tonton ke, dailymotion ke..boleh je nak tgk ape saje cite yg ade kat astro..skang nie mana2 cite pun mesti dh ade kat internet dh..time2 nie la rase untungnye pulak pakai smart tv nie..

So skang nie biau la kite maintain bayo bill unifi, tgk Hypptv je dr bayo bill astro..in fact, dekat 2 thn kite duk umah mertua, dekat 2 thn jugak la kite jarang tgk astro..boleh kire kut brape kali kite tgk astro..sbb masa kite byk dlm bilik..dlm bilik pulak mmg dh ade tv..walaupun tv tuh bengong kene bukak lama skit baru boleh tgk seluruh badan pelakon2, kalau baru2 bukak nmpk kepala je, hehehe, channel pun channel basic je..xde astro..

Sooo dh alang2 nak masuk 2 thn xtgk astro, baik teruskan je la..kite dh smp tahap xheran dh psl cite2 kat astro nie..sbb tuh kalau xpasang pun xjd masalah bg kite..kalau nak kate pasang astro gambo cantik..pakai Hypptv pun gambo cantik..

13 comments:

  1. tu la astro dh naik rege kn tklama lg...smlm p umh mak kita..dh tukar pakej..amik yg paling murah je...kt umh mertua lak mmg ada hypptv..astro pn ada...nasibaik la kita ni menumpang je...tp tk tgk slalu pn astro...

    ReplyDelete
  2. sue kat umah pon ada hypptv...tp akob kata nak termenite unifi ni..astro sue bayar..mmm..tu la dapat surat naik rege kan..tp hati berat la nak termenite astro sebab sue mmg suke tgk TV..fav...camno ni

    ReplyDelete
  3. geram jugak bila dapat surat..tapi nak terminate tu payah skit..huhu

    ReplyDelete
  4. aku dua2 ade
    unifi, astro
    hypptv
    hypptv bawah astro sebenarnya

    ReplyDelete
  5. Rumah kakak dari dulu memang tak pasang pu astro tu Sya.. sebab anak-anak masih belum boleh berdikari, bimbang dok mengadap tv sendiri susah. Kita pun kerja baik tak payahlah...

    Hypptv tu kakak pulak tak pernah ambik tahu juga.. kami jarang menonton sebenarnya..

    ReplyDelete
  6. yg naik mendadak² sukan ... kat astro .. ramai jgk merunggut huhuhuhu...

    ReplyDelete
  7. camsetan kan seme nak naik aku ni xde astro pon xpe tp sebab amrul nk dok kl nnt dia yg nak ada hbo sgala

    ReplyDelete
  8. be je g tukar pakej astro. x tau la bape rate baru nanti sbb yg hari tu tukar still dlm kemampuan lagi. gula naik rege xde kena mengena pon.. huh!!!

    ReplyDelete
  9. kita pakai Astro..memang mahal...bil melambung-lambung...

    ReplyDelete
  10. agak nye kuali dema tu di buat dr gule kutttt... tu psl lew bile angin ka, ujan kaaaaa... terus ilang channel

    ((mood sentap jgk)

    ReplyDelete
  11. Rumah myra pun dah 2thn xdk astro, tp rmh mak ada.. dah la amik pakej yg ada semua tu..
    nmpk gaya nk kena suruh mak downgrade la astro.

    Bukan makin elok pun siaran, klau naik rege tp siaran tiptop berbaloi la kan ;D

    ReplyDelete
  12. bagi pengguna skybox openbox dreambox.. jom layan very BEST CCCAM SERVER no srambler, no lag>>> money back guarantee.. hanya yang benar benar berminat sahaja.. pm atau ctt 010 9383940 kamal

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...