Friday, November 29, 2013

:: Lega Sudah ::

Alhamdulillah..setelah "berjuang" berkali2 dlm toilet, akhirnye "kemenangan" berpihak dekat kite..wahahahhahaa..kan kite ade story mory psl kite kene sembelit time pantang..psl sembelit pun nak cite kan..ye laaa, kan sharing is caring, caring is loving..love love lg u'ollssss..kurlassss..huahuahua..

Semlm mmg paling worst paling sakit la kite rase..before nie boleh tahan lagi sakit tp yg semlm punye mmg xbley thnnnnn..nangis2 kite kol mok mok kate dh xtahan sgt3 dh..nak gie klinik..lunch time mok mok balik, terus gerak gie klinik..

Nie kite nak share skit psl ubat sembelit nie..semua kawan2 kite kate sembelit time pantang is normal..but i is cannot tahan la kan..sembelit, sakit tuh mmg double triple dr normal..ya Allah, mmg sakit..rasenye majoriti yg penah bersalin semua penah rase kan..nak makan buah2, minum segala bende yg boleh kurangkan sembelit xleh sbb dlm pantang..nak biaukan je mmg kene tgk kekuatan diri la..even kuat mcm tiger mcm mana pun, tewas jugak..itu kite laaa..hehe..

Kite makan pil senokot..pil nie kalau dlm pantang boleh makan sbb pil nie dr herbs..kalau BF baby pun leh makan jugak..time pregnant pun boleh makan..mak kite la yg suggest pil nie..
Nie la rupe pilnye..serious mmg sgt2 membantu..tp kalau nak makan nie kene make sure jgn tahan2..kalau dh rase nak masuk toilet tuh jgn la wat hal nak relax2 ke, gie basuh pinggan ke, nak abiskan cite sinetron ke korea ke..mmg alamatnye akan berdebush la kat situ jugak..tau2 belanja bau je..eeeyarkkkk..ahahhaah..

Pil tuh boleh dpt kat farmasi..so sape2 yg alami nasib sama mcm kite, cube la try okayh..kalau sembelit bukan sebab bersalin pun boleh makan jugak..

14 comments:

  1. erkk..kita pon faced prob yg sama masa pantang ritu...dia nyer sakit lepas membuang tu mcm sakit nk beranak balik..makan separuh hari menanggung..pasni klo preggy lagi, i tau apa nk buat...kikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn..sakit die mcm nak beranak lg sorang..adehhhh..nnt boleh try tau..hehe

      Delete
  2. haha.. sama masa saya berpantang anak pertama dulu.. sembelit sampai berdarah2 la.. huhu.. ngeri rasa time tu.. macam hiris2 jer rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayoooo..sama laaa..smp berdarah2 segala..bole rase nak membuang tuh kan, kite tetibe geleng2 kepala mcm bg signal l kate xnk membuang..hehe

      Delete
  3. kita dlu alhamdulillah tk sembelit..mkn prune sunsweet and minum byk air masak..tp kalo ada pil ni ok gk ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung sgt xsembelit..jgn la sembelit time pantang..seksaaaaaa..;(

      Delete
  4. alhamdulillah sue tak penah sembelit lagi sebab mak N MIL sue rajin bagi buah oren bagi sue makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jugak makan oren tp takutbsi tembun tuh perut xtahan..tp kene gak la try..xtru xtau kan jemah..;)

      Delete
  5. ok noted...pasni kalau kena sembelit boleh beli ubat ni senokot ni...
    sebab nory pon selalu sembelittt...hukhukhuk

    ReplyDelete
  6. ooo,nanti nana boleh suggest dekat kakak...kot nati pas bersalin dia sembelit ke,hihi...

    ReplyDelete
  7. sembelit dlm pantang ni boleh jadi bentan .. nsb baik fasya cepat jumpe ubat sesuai... mesti legakan.. lepas tu...

    ReplyDelete
  8. lama tak ubat ni berkesan? ambil berapa lama?

    ReplyDelete
  9. lama tak ubat ni berkesan? ambil berapa lama?

    ReplyDelete
  10. Biasa org lm pantang suka minum Milo,baik jangan..nànti susah nk buang air besar...minom Horlicks ja..bagus

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...