Monday, November 25, 2013

:: Gripe Water ::

Kan before nie kite ade up entry psl qisya kembung perut..alhamdulillah skang nie dh ok dh skit..kurang dh ragamnye..lena dh tidonye..mmg tido tuh dh back to normal la kan..bom meletup sebelah tinge pun xkan sedar..daddy die gomol la mcm mana pun si tembun tuh, panggil la mcm mana pun, bising la mcm mana pun, kuatkan la volume tv mcm mana pun, die wat xheran jer..paling kuat die ekk ekk skit xpun bg senyuman satu kali pastu tido blk..kuikuikui..

Qisya hanya akan bgn kalau die rase die nak bgn..very the big boss like that hokey..yg kembung perut tuh, kite bg qisya minum gripe water..nana mia la yg bgtau psl gripe water tuh..apa lagiiii, terus kite mintak tlg mok mok beli kat Manjaku..nasib baik la Manjaku ade kat sri gombak nie..senang hidup..hehehe..

Pas minum je terus terkentut2 anak dara tuh..yg xtahan tuh sendri kentut sendri pelik..ahahahha..kiut sgt muke..dh la dh pandai tolak2 ubat sembur2 ubat segala..hailah anakkkk..lega jugak la perut qisya dh okayh..kalau x mmg xleh tido..tido je mesti nak melekap kat kite..pastu bukan qisya je xleh tido..ngan kite2 pun xleh tido..
Nie la die gripe water..sape2 yg anak kembung boleh la try..;)

7 comments:

  1. dolu time syawal sue pon selaloo gunakna untk syawal..tp time ni izz ni belom lagi sebab izz jarang kembung..kalo kembung pon masih boleh di harap dengan minyak telon tu..kalo syawal tak jalan la..

    ReplyDelete
  2. slalu anak akak guna minyak sapu perut je.. minum belom try... apapun moga dipermudahkan nak jaga anak ni kan..

    ReplyDelete
  3. dulu anak kecik tak terpikir pun nak beli gripe water tue..asal kembung perut jer letak minyak

    ReplyDelete
  4. anak akka tak penahler pulak... dan mungkin anak2 akak ni takder masalah kembung perut kot.. entahler.. lupa padahal tak ler besar manapun lagi...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah gripe water ni mmg mmbntu..inshaAllah dgn izin Allah..
    Akk 4 ank semua minum gripe water ni

    ReplyDelete
  6. ooo..nana baru tau sbb selalu kalau anak buah kembung,kakak nana buh minyak je sapu kat perut baby..

    ReplyDelete
  7. air ni mmg bgs.. selain tu blh gunakan gula kudur jugak rendamkan dgn air suam.. bg baby minum.. sebiji cukup.. manis gula kundur tu.. jgn fasya bagi gula batu hahaha.. tu nak buat kuih...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...