Tuesday, January 30, 2018

:: 90% Siap ::

No no no..rumah kite x renovate tau..ngeeee..yg 90% siap tuh adalah bilik qisya..hikhikhik..

Qisya dah 2 malam tido kat dalam bilik die..so far berjaya la tido sampai ke masa yang die kene bangun..in between tuh ade la terjaga then menangis..“qisya nak mommy, qisya nak mommy”..mencicit2 kite berlari pegi ke bilik qisya..

Nampak x kegigihan seorang bapak yang nak merealisasikan hasrat seorang emak yang tau nak beli barang tapi yang bersusah payah assembled adalah si bapak..hehehe..

Nie haaaaa kite selit sekali gambau budak yang masa nie baru balik rumah..3 hari die xnak balik rumah hokeyh..so bile die balik rumah walaupun dengan paksaan, dengan terpaksa jugak kite bagi die buat ape yang die nak buat..

Beli jiwa weyhhhh!!!..takut die merajuk balik sampai yang xnak balik rumah..die nak main air kat sinki, kite xmarah..padahal dah basah2 dah segala tempat..die nak kite mandikan, pun kite layankan jugak..nak main air dalam bilik mandi, pun kite layankan jugak..nak pakai pampers xnak pakai baju, pun kite layankan jugak..semua la kite layankan senang cite..macam raja..tinggal x suapkan anggur dalam mulut je..🙄..

Kalau tidak, mana mungkin apaknye akan biaukan anak2 die berpampers je tanpa seurat benang..cemana pun, seluar baju kene pakai..xkan dibiarkan anak2 die boleng2 gitu walaupun dalam rumah..kihkihkih..

Penat kemas toys derang..rase macam nak buang je..bile mengemas toys2 2 beradik nie baru perasan yang dieorg ade banyak toys..

Gelung putih tuh sebenarnye mosquito net..tp gelung tuh besau nau macam xsesuai pulak..so baru nie setelah puas memikir, kite dah dapat idea baru cemana cara nak letak mosquito net nie..tapi tuh la, tunggu apaknye drill baru boleh letak..

Nantikan hasilnye..huahuahua..

Bilik simple je u’olls..

90% dah siap..lagi 10% tuh untuk mendeco2..cuti2 nie baru nak mencarik bende2 untuk deco..ape tuh kite pun xsure..

Nantikan hasilnye..ewahhhhh..gaya macam hape je..ade yang nak menanti ape yang dinanti ker..ape je la ayat..cemana la masa spm bm ko dpt A1..ayat tunggang langgang cenggini pun dapat A1 in bahasa..hahaha..

Bilik qisya simple je..xde la segah mana..janji qisya happy bagi kite dah cukup dah..biasa la anak dara sorang tuh..pandai betul amek hati.. “qisya suke la mommy bilik qisya..pandai mommy buat..awesome!”..haaa nampak x?..awesome hokeyh..ye korang, die yang cakap awesome tuh, bukan kite tambah ayat bagi penyedap..ngeeee..

Gambar di malam hari..masa nie 1st night qisya tido bilik sendiri..

Bile qisya dah lena, baru la kite menyusup masuk bilik kite..

Alolololo, dah besau dah anak dara mommy..4tahun2bulan baru tido bilik sendiri..sedih pun ade sebenarnye..sebab selama 4tahun2bulan die tido berpeluk dengan kite kan..mau x sedih..terasa la jugak bile die dah xde tido dengan kite lagi dah..

Pukul 3 pagi tadi, tetibe dengar sayup2 suara orang menangis sambil cakap “qisya nak mommy”..ingatkan kite bermimpi, rupenye memang qisya menangis kat bilik die..hahaha..

Bile kite dah masuk bilik die, memang sudahnye kite pun terlelap sekali dengan qisya..tau2 je kene gerak ngan hasben kite..huahuahua..

3 comments:

  1. ala tomei..kira awal gak la tu.. 4 tahun dah tido bilik sendiri. sorang2 plak tu

    ReplyDelete
  2. ALAAAAA comel nyerrrr qisya nak mummy..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...