Thursday, March 7, 2013

:: Jangan Nak Kecewa Sgt La Abby Abadi Nie ::

Kite kan kalau dulu cukup suke ngan Abby Abadi nie tau..sbb dlm group die. die lah yg paling kurang kontroversi..skang nie kan mcm2 kontroversi pasal abby nie..xabis2..serious kite skang mmg dh xsuke n dh hilang respect dh kat pmpn nie..

Jangan lantang sgt bersuara tuh kak abby oiiiiii..makan diri kang..apa kata kalau kak abby sendri yg pergi Lahad Datu bawak la geng2 politik kak abby tuh gie bertempur kat sana..kak abby kan pandai sgt berckp..pastu boleh la askar2 n polis2 semua balik kat pangkuan family dieorg..xde la family polis2 n askar2 yg kene bertugas kat sana xleh tido, hati xtenang memikirkan suami, abang, adik, pakcik dieorg kat Sabah tuh..

Lagi satu kak abby, kut ye pun taksub sgt ngan politik, jgn la smp perang kat Sabah tuh pun nak dipolitikkan..cube la pikir sebelum bersuara..apa kata kalau kak abby panggil semua geng2 dr parti yg kak abby taksub sgt tuh, pegi wat sembahyang hajat ke doa selamat ke, ape je la untuk mendoakan keamanan dan keselamatan negara kak abby sendri..kan lagi bagus..

Lagi satu kalau kak abby konon2nye nak MENCARI REDHA ALLAH, seriously, ini bkn caranye..

Source BEAUTIFULNARA

Isu pencerobohan Lahad Datu sememangnya menjadi topik yang sedang hangat dibincangkan di alam siber sekarang ini. Salah seorang selebriti yang turut meluahkan pendapatnya ialah Abby Abadi. Umum mengetahui yang Abby Abadi kini sudah pun berjuang di bawah paksi Pakatan Rakyat.

Sudah pasti, kerajaan Malaysia diserang oleh Abby kerana dikatakan lambat mengambil tindakan untuk mempertahankan keamanan di Lahad Datu. Antara kata-kata yang dikeluarkan oleh Abby menerusi Twitternya ialah:-

lahad datu

lahad datu

lahad datu
Masing2 dh besar so masing2 dh pandai pikir..kalau bende lain mungkin boleh lagi nak dipolitikkan..tp kite kene tau jugak whether isu tuh sensitive ataupun tidak..kalau kak abby xnk respect parti lain selain parti sendri, at least la kak abby, at least laaaaa, respect skit hati family2 askar2 n polis2 yg sanggup bergadai nywa kat Sabah tuh..itu je..

31 comments:

  1. tu meroyan la tu...giler...cakap pandai..pung pang pung pang...huh...marah tau

    ReplyDelete
  2. emmm pelik dalam keadaan mcm ni mash nak pikirkan politik,

    ReplyDelete
  3. dulu nory minat sgt nagn abby sbb masa tu tgh hot cite gerak khas..

    tapii skrg...hurmm...
    sjak btudung ni, die makin lantang plak kalau bcakap..
    ikut sedap mulut je...
    sampai ustaz azhar idrus bg ceramah pon die nak terasa...

    yg tak bestnyer, dia tak habis2 nk citer pasal parti politik yg die join skrg...cemuihh haishh

    ReplyDelete
  4. samalah kita... sy pun dh xsk dia skrg...

    ReplyDelete
  5. sepatutnya bila beliau berubah, ceritalah pasal perubahan dang penghijrahan tu. ni pasal politik 24/7. dah kureng minat dia.

    ReplyDelete
  6. hurmmmm wina pun suke sgt dgn abby zaman gerak khas dulu²

    tapi sejak dia dah lantang nie, rasa macam abby yang lain pulak..

    ReplyDelete
  7. senang cakap...senang nak jadi pendekar keyboard...lahir selepas yang duk pung pang pung pang ni cuba la pi sendiri jadi polis/tentera bagai pertahankan negara...biasanya org mcm ni lebih banyak bercakap saja... la ni segala mcm apa jua , semua nya dipolitikkan...dunia akhir zaman..Ya Allah Ya Tuhanku , satukanlah kami saudara seagama dan jangan pecah belahkan kami kerana ketaksuban politik mereka..ameen..serius sakit jiwa bila buka FB post2 status2 bab2 politik ..yg x pernah hidup zaman perang pon tetiba jadi pejuang sembang politik2 pung pang pang pung pang..dan kak intan tertanya juga, adakah depa ni nampak dan dengar dari pancaindera sendiri? atau suka sebarkan segala mcm bentuk post dan pecahbelahkan umat Islam?.lepas tu kak intan hide kan segala post dari he/she yang suka post dan share segala mcm bentuk fitnah atau apa sahaja..sebab kak intan nak buka fb nak tgk dan baca perkara2 yang seronok,/ sejuk /dan menaikkan semangat kita untuk menjadi insan yg baik..bukan nak tgk segala fitnah, hina menghina bagai..serius sakit otak dengan orang Malaysia sekarang yg sikit2 politik politik..haaaa panjang dak? bukan apa. politik boleh tapi biarlah berpada kan kan kan sya kan

    ReplyDelete
  8. siyesly nyampah bile isu ni dipolitikkan.. ramai yg nk amek kesempatan time2 cmni.. ce la diorg tolong ape yg patut. Walaupun juz bdoa + solat hajat. Kan ke lg bgs dpd maki hamun + hasut org sane sini.. haishhh...
    *makin bosan dgn abby

    ReplyDelete
  9. Semua orang boleh bersuara malah lantang mengkritik.. Tapi bukan semua orang mampu berjuang apa lagi utk duduk dibarisan hadapan di medan perang.. Lantang suara kamu bermain kata begitu teguh & padu "mereka" memegang & menghunus senjata.. Kamu mempertahankan negara dgn hanya berkata2 sedangkan "mereka" mempertahankan negara berbentengkan bdn "mereka"..
    ~aku ckup x suka bila ada manusia2 mcm dia ni suka2 nak mempolitikkan isu2 berkaitan benda ni.. lngsung x ambil kita sensitiviti perasaan2 ahli keluarga mereka yg trkorban.. semua tau nak berbahas jer.. suh pegang senapang duk barisan plg dpn nanti baru berakai otak gamaknya.. btoi dak babe?!!~

    ReplyDelete
  10. Dia ni sebenarnya gila isim... so jgn marah2 kat dia.. dia xsedar tu... kalo dulu dok dedah aurat ikut suka hati sampai jadi punca fitnah, tp sekarang dok mendedah keBODOHan dan keaiban sendiri untuk difitnah org...
    aptb....

    ReplyDelete
  11. @♥cikmOt♥ tau xpe..menyirap je bile baca semua statement die tau..mencik plak tetibe..

    ReplyDelete
  12. @Masya kannn..itu namanye org gile..

    ReplyDelete
  13. @syawalsimpsons dr dulu kan jemah..lps satu, satu hal die..tah pape..

    ReplyDelete
  14. @Nory Zoulkefle tau xpe nory..skang nie mmg makin teruk.nak berdakwah tp xreti..haishhhhh...

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN sama laaaa..makin menyampah ngan die..

    ReplyDelete
  16. @bazilah abu hassan artis lain pun berhijrah, berhijab jugak..tp xde la meroyan mcm makcik nie..

    ReplyDelete
  17. @intanfirdaus247 kan kak intan..takat berckp ngan jari menekan keyboard baik xyah...hantar je makcik abby nie gie Sabah..baru die tau langit tinggi rendah..nie berckp je melaung je tau..sama la ngan falsya kak intan..org2 yg duk bercite politik2 kat fb falsya semua kene remove dh..tah pape..wat semak mata je pandang..xheran pun kalau hilang kawan kat fb tuh..

    ReplyDelete
  18. @aizu's life tau xpe...itu lg afdal..nie x..kate dh ke arah jalan yg benar la ape laaaa..tp duk kondem caci maki sana sini..patutnye makcik abby nie khatam kan dulu apa yg patut dikhatamkan baru boleh nak bersuara lantang..

    ReplyDelete
  19. @Salina@IbuAqil tau xpe babe..aku cukup berhangin ngan org gini...ckp byk tp nan hado...nak je aku bg surat on behalf makcik nie suruh hantar die gie Sabah..pampers satu kontena aku rase kut..kihkihkih

    ReplyDelete
  20. @mohdfauzrin.my mmg sgt gile isim..tah ape nak jadik tah ngan makcik nie..satu malaysia dh tau keBODOHan dan keBIULan makcik nie..

    ReplyDelete
  21. sejak dia join politik ni makin berani semacam pulak..
    dah kurang minat dah dengan dia ni..

    ReplyDelete
  22. @aizamia3 kannnn...abis semua org even pendakwah pun die hentam...hurmmm..kesian pun ye..sbb mcm dh saiko dh...

    ReplyDelete
  23. makin menyampah aku kat minah ni. cbok ngan politik dia. ingat kerajaan ni bodoh sangat ke nak dok diam. abis tu yg dh terkorban tu apa??? ntah pape ntah....

    ReplyDelete
  24. aku takleh trime politik wat masa ni hahahahhaha seriusss kalau undi nnti aku nak undi base on pemimpin.. aku akan tgk pemimpin yg mana ok..tk kira la ko bn ke pkr ke pas ke... kalau ko bagus aku undi.. kalu hampeh aku pangkah gak..tapi pangkah kat banner aja..heee aku takut kalau lebih pada politik..nnti kat akhirat Allah tanya aku.. amanah tuk kita pilih pemimpin yang adil.. so ko parti apa sekalipun aku tak amik tau..tapi kalau ko amanah, bagus n adil aku bg undi heeee... tension tul bila kes lahad datu dipolitikkan..nak je aku suh org yg pandai ckp tu g sana pertahankan negara...

    ReplyDelete
  25. susah jugak kalau ada spesis SEMUA DIA PALING TAHU ni.

    ReplyDelete
  26. haiya abby oh abby....lantang kan dia ni skang

    ReplyDelete
  27. emmm no komen abby nie...dulu minat jugak gan abby...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...