Monday, March 4, 2013

:: Ter-Emo Kejap ::

Rasenye semua org dh tau kes kat Lahad Datu ngan Sampoerna, Sabah..xpaham kenapa ade lagi manusia yg nak mempolitik kan situation nie..parti nie hentam parti nie...tp yg hover adalah pengikut parti2 tuh sendri..kite xberpihak kat mana2 parti..tp yg kite tgk, yg kite baca, ade satu parti nie punye penyokong byk yg hover2 laaaa..sgt3 hover..kalau korang baca every comment, korang tau parti mana yg kite maksudkan..

Come on laaaaa..this is not the right time nak condemn mana2 parti..n time2 nie please laaaaaa jgn nak bangkitkan isu politik..jgn la nak amek kesempatan dgn situasi nie nak salahkan sape2 or mana2 parti..

Bile bukak FB kite, xde la ramai sgt yg nak condemn2 nie..kalau ade mmg kite dh remove siap2..mmg dh ade dh pun kene remove ngan kite..semak jer..kebanyakannye semua berdoa utk keselamatan, keamanan n kesejahteraan askar2, polis2 n penduduk kat situ..tp bile bukak FB mok mok, ya ALLAH, xhabis2 isu politik..condemn sana, condemn sini..salahkan org nie, salahkan org tuh..maki parti yg die xsokong, puji parti yg die sokong..

What theeeee!!!!!!..dr dulu tau xkisah la pasal ape..niat kat hati nie mmg nak remove je die dr friend list mok mok..tp sbb mengenangkan satu opis ngan mok mok, kite biarkan aje..sakit plak mata membaca segala status..ngan bini pun sama terikut si laki..dok mengondemn gak kejenye...tp kalau agak2 dh teruk sgt, mmg sorry la, kite remove jer..baik laki baik bini mmg kite remove..ehhh, aiii plak yg terlebih hover..tuan punye FB relax je..wakakakkaa..

Tuan punye FB jarang bukak..so bile bini yg kadang2 bukak nie la yg asyik sakit mata je baca status2 yg tah pape dr org tuh..kihkihkihkih..pastu ade la terbaca status yg org2 kat FB duk shared dr salah sorang polis yg berkhidmat kat sana..mmg betul pun ape die ckp..n bile baca mcm sebak plak..


Doa kami akan sentiasa buat wira2 negara baik polis mahupun askar yg berjuang bermati-matian demi negara..al-Fatihah buat mereka yg dh terkorban di Sabah..

14 comments:

  1. sebak bacakan.. sorry fasya baru dapat komen kat blog awak hari ni.. ntah kenapa minggu lps sy x blh komen dr khamis dgn jumaat... tu yg lps baca lalu jer....

    sy pun risau sbb sepupu pun ditugaskan kat sana... moga mereka dilindungi..

    ReplyDelete
  2. sue kengkadang pon ter emo akan dorang2 yang PK ni semua drama...cer klo dorang yg ado kat sana..alahai..

    ReplyDelete
  3. sedeykan bila terkenangkan pejuang2 kita duk bertarung kat lahad Datu tu

    ReplyDelete
  4. bacalah twitter abby abadi...hurmm...

    akak sedih sebab banyak dipolitikkan...negara kena serang cam gini pun masih fikir politik...

    sok kalu negara kena bom gimana agaknya...

    sedarlah...

    ye, akak parti bebas jugak...

    ReplyDelete
  5. Mmg sedih apa yg berlaku di Sabah...Semoga mereka yg terlibat tabah menghadapi segala dugaan dan cabaran...

    Pasal politik malas nk komen, biar la kita sokong siapa pun, kita ttp rakyat M'sia....bak kata kat status fb tu "berhijab la bila berbicara"...btl x Sya..???

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya pulih secepat mungkin

    takziah & al-fatihah utk mereka yang berkorban demi negara

    ReplyDelete
  7. Benda dah depan mata tak usah dipertikai seperti kata polis itu. Moga mereka yg terlibat dalam mempertahankan negara di dalam perlindungan Allah...

    ReplyDelete
  8. aduhhh sedih bila baca ..
    sebak dan tiba2 berderau jantung rasanya ..
    semoga mereka kuat dan allah sentiasa bersama mereka yg benar ...

    ReplyDelete
  9. kita doakan yg terbaik utk semua pejuang kita tu.. insyaAllah, semoga Allah permudahkan segala urusan mereka..

    ReplyDelete
  10. touching! sebak bile baca.. siyesly, org mmg simpati+sedih sgt2 bile sentuh bab LAHAD DATU ni.. moga ALLAH beri kemenangan pd ATM & PDRM.. aminnnn

    ReplyDelete
  11. nak dekat2 PRU ni, apa je yg berlaku kat sekeklililng mesti org nak kaitkan dgn isu politik...rimas dibuattnya...

    ReplyDelete
  12. macam x de perikemanusiaan yg berkata2 berunsur politik tu. cukop2 la. ni bkn masa nye. ni masa utk pertahankan negara bkn pertahankan politik...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...