Thursday, March 21, 2013

:: Pokcik Traffic ::


U'olls cer tgk gambo kat atas tuh..nmpk x pokcik yg pakai helmet kat dpn...haipppp, bkn yg atas moto tuh okayh..tuh pokcik merempit ngan mokcik..hahahahhaa...yg berdiri sorang2 tuh...

Sape yg biasa la Jalan Yap Kwan Seng ptg2 time weekdays kompom akan perasan pokcik tuh kat traffic light simpang 4 bwh fly over..alaaa, yg kiri gie Jalan Semarak ngan Kg Baru, kanan gie Ampang tuh..gigih betul nak terangkan..hahaha..

Kadang kan kite nak tergelak tgk pokcik tuh tau..sbbbbbbbb, die kat sana mcm ala2 polis kawal traffic laaaa tp kan yg kelakarnye, die kawal traffic based on traffic light..kalau traffic light merah mmg die akan suruh stop, kalau hijau, die bg instruction suruh jalan..mcm polis kan terbalik..lampu merah kalau dieorg suruh jalan mmg akan jalan la...kalau lampu hijau kalau dieorg suruh stop mmg kene stop la kan..

Walaupun pokcik tuh mcm xde motif berdiri kat situ tp kite respect usaha murni die..at least die ade niat baik nak membantu traffic..penah kite nmpk die marah ade sorang chinese lady driver yg bengong nie sbb malas nak beratur pastu main pancung je kat lorong lain..pastu dh kompom2 la lorong yg die block tuh org xleh jalan..

Beria pokcik tuh tunjuk2 tangan..marah betul pokcik..hahahahhaa..pokcik pokcik..i salute u lah!!!..;))))

24 comments:

  1. pokcik tu jd sukarelawan ganti polis trafik ek..hehe

    ReplyDelete
  2. baguih la pokcik tu ... skurg2 nye dia kasi hajor skit kt pemandu yg kurg hemah nye

    ReplyDelete
  3. x pe la.. dia baik hati nak tolong kawal trafik.. hehehhe

    ReplyDelete
  4. Bagus, bagus..
    At least dia ada gak nak buat sesuatu yg murni

    ReplyDelete
  5. bagus betul..usaha murni anda amatlah dihargai

    ReplyDelete
  6. msti masa kecik2 pokcik tu cita2 nak jd polis traffic tp tak kesampaian...hehehe..

    wa cayaa sama lu lah,pokcik..hehhe

    ReplyDelete
  7. ooo ingatkan betoi tadi.. tapi memang yang betoi2nyer takder kat situ yerk...

    ReplyDelete
  8. ia nak jadi polis traffic tu tp kene reject jer... kira usaha murni lah jugak ni...

    ReplyDelete
  9. hurmm..soklah akak p cari penyakit, dok nyibuk kat jalan yap kwan seng tu, semata nak nengok pokcik tu...ok???

    ReplyDelete
  10. astaghfirullah haha kesian pun ada dngn pakcik tu..

    ReplyDelete
  11. jalan yap kwan seng mmg jem gile dear!

    ReplyDelete
  12. Pakcik tu bukan polis ke? waaa... salute lah usaha murni pakcik ni... mesti pencen polis trafik ni. hekhekhekk

    ReplyDelete
  13. windunye kat pasyahhh.....kena bg award kat pok cik ni

    ReplyDelete
  14. pokcik tu pakai baju cam pulis terapik kan..

    ReplyDelete
  15. baik sungguh pokcik tu tlg kawal lalulintas

    ReplyDelete
  16. Bagus2 benci org potong line bagus pok cik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...