Wednesday, October 26, 2016

:: All Set ::

Sekejapan je dh nak bulan 11..tau2 minggu depan dh nak gie bercuti2 dh..nervous rase sbb first time nak travel jauh ngan irsyad..first time die naik flight..xtau mcm mana peel die nnt..selalu kalau nak fly gie memana, before boarding, kite xbg anak kite tido..paksa die main ke ape ke..hahahhaa..sounds like kejam kan tp sebenarnye itu la yg sebaik2nye..once flight dh take off, bg puting or susu, tau2 dh gone..takat flight 2 jam rasenye should be okayh la kut nyeah..xde la risau sgt kalau2 anak akan throw tantrum ke cranky ke masa dlm flight..kire kalau ade pun maybe xlama la..

Harap2 qisya n dobot okayh la nnt..qisya skang mmg satu seat confirm utk die je..bagus la jugak sbb kalau x mcm mana kite nak pangku irsyad..

Semua dh settled..passport la, supir la, hotel la, semua dh settled..hotel tuh hasben kite ade tanye nak hotel mana.."xkisah la hotel mana pun..janji selesa"..sbb kite tau yg hasben kite xkan pilih sebarangan hotel..hikhikhik..ehhh jap ade satu yg xsettle lg..xtukar duit lg..duit tuh xpe, masih sempat lg kalau nak tukar..

Nak tgk x passport irsyad..kalau xnk tgk pun, kite nak tunjuk jugak..huahuahua..
Nie haaa..kemain susah staff imigresen tuh nak snap gambau die..kepala asyik pusing pandang org tuh je..byk kali betulkan kepala die pandang kemere, byk kali tuh la die duk toleh pandang staff tuh..mentang2 la staff imigresen tuh perempuan, kene plak cantik kan, tuh yg kepala asyik menoleh2 tgk..haihhh, ikut pangai sape tah..dh tentu2 la ikut pangai daddy..nyampah!..

Byk kali okayh org tuh snap gambar die..last2, "puan, gambar nie okayh ker?..tp mata die xpandang kemere"..adehhh..nak tergelak kite..lgambar nie boleh lepas x?..kalau boleh pakai je la gambar nie"..kihkihkih..tuh yg sudahnye passport irsyad keluar gambar tuh..xkisah la mcm mana gambar..janji lepas, janji dh ade passport..ngeeeee..

Qisya pulak xyah nak renew passport die sbb passport die x expired lagi..cumenye kene tukar gambar..sbb gambar dlm passport tuh masa die baby..
Alololololo..tembamnyeeee..penuh haaa muka..hahahaah..itu gambar first masa mula2 buat..skang dh besar and muka pun dh berubah sebab tuh la kene tukar gambar muka skang..
Mcm geram lak tgk gambar nie..nak amek gambar nie pun susah sbb die xnk duk diam..die buat peace la, die sengih meleret sambil sengetkan kepala die la..kejal duduk kejap berdiri la..hahahaha..qisya qisya..

Kite ade beli wrist harness kat lazada..
Nie haaaa..utk qisya ler..xkan utk daddy die pulak..hahahha..

Qisya nie kan suke merayau2 xtakut org..ikut suke die je nak gie mana..tuh yg kite beli wrist harness tuh..risau wehhh!!..harap la barang nie sempat smp sebelum kite gie..dan kite jugak berharap irsyad xbuat hal asyik nak ngan nenek je..sbb antara nenek ngan mommy, nenek lagi menang..mommy ade pun asyik la nak ngan nenek..xnk kang ade yg ckp kite ajak mak kite sbb nak mintak tolong jaga anak2 kite kat sana..padahal niat kite nak bawak mak kite berjalan2..belanja die bercuti2, belanja die shopping2..tp tuh la kalau ade yg pikir mcm tuh, kite xleh la nak kate ape la..plus kite malas nk beria explain..wat ape kan..yg penting, Allah tau ape niat kite..hehe..

Xsabarnye nak shopping!!!..haksss..

6 comments:

  1. happy holiday..slamat jd jutawan hehe...happy shopping nanti

    ReplyDelete
  2. Wahh..nak gi cuti cuti ni, kena byk bawa brg baby. Nak ikotkan, beg dorang tu lagi besar dari beg kita.

    ReplyDelete
  3. Wahh nak jenjalan mana tu. Heheh :)

    ReplyDelete
  4. prepration yg bagus dik!lagi-lagi..tang tali tgn tu..elok beli!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...