Monday, October 10, 2016

:: Memang Diajar ::

Anak2 kite baik dari qisya smp la ke irsyad, kalau nak minum susu, mmg dieorg akan pegang sendri botol susu..mmg dh diajar dari kecik pegang botol sendri..dedua mmg dari baby dh ajar dh..qisya xingat la sejak bile sebab dh lama kan..mcm irsyad, umur 4 bulan lebih dh diajar pegang botol susu sendri..smp skang la gitu..

Memang kite paksa dieorg pegang sendri..senang la sikit kan..sementara dieorg minum susu, boleh la nak buat ape2 yg patut..mcm irsyad, bile die minum susu, kene ade depan mata die sentiasa..bukan sebab die nak kite ade je ngan die..tp sebab die jenis yg susah nk duk diam..asyik la nak meniarap je walaupun tgh minum susu..dh sendal bantal kiri kanan pun die boleh meniarap jugak..haishhh..

Tuh kene perhati je..
Behave sikit irsyad..
;D

Senang la jugak bile anak dh pandai pegang botol sendri..boleh ler nak berehat2 walaupun 5 minit..hoiii, walaupun 5minit tp sgt precious tau..

Ramai yg mcm surprised la bile nengok irsyad dh pandai pegang botol sendri..baik kengkawan kite, mahupun kengkawan hasben kite..sbb dieorg kate, anak2 dieorg yg dh besau panjang pun masih lg xnk pegang botol sendri..hehe..

Itu kite xberani nak ckp la sbb lain budak lain la peelnye kan..irsyad pun ade time malas jugak nak pegang..selalu time die mengamuk la..time tuh baru kite tlg pegang kan botol..tp tuh la, mmg sgt rare la kalau ade pun..most of the time mmg die pegang sendri..hiks..

7 comments:

  1. bagusnya dia....
    5 minit tu sgt bermaksa bagi mommy okey.. :)

    ReplyDelete
  2. lama tak jenguk blog pink ni tau....somel sgt si dobot ni

    ReplyDelete
  3. Betullah kalau pandai pegang sendiri senang
    Geram kakak tengok jari-jari gebus tu Falysa:)

    ReplyDelete
  4. Kena ajar bg dia rajin sikit la kan..hehe

    ReplyDelete
  5. Hi! Irsyad. Harraz kirkim salam... hehehe...

    Samalah kita. Memang ajar pegang sendiri botol tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...