Tuesday, October 4, 2016

:: Haihlah, Encik Hasben, Encik Hasben ::

Dah lama rasenye xcite pasal hasben kite yg terhensem dan yg tersangat 'sado' dh skang..hehehe..dan juga yg xabis2 nak salahkan isteri die sebab kengkononnye telah meng'sado'kan die..muahahahahha..

Encik hasben kite skang nie bizi nau nau..ehhh, bukan sekarang je..sejak die tukau dept dulu makin menjadi2 bizi die..haih..mmg xyah nak harap la die balik umah awal..ofis balik kul 5.15pm, die xbalik lagi..kul 6pm kite kol (sbb kite dh otw balik), tgh meeting la, ade discussion la, tgh prepare tender la ape la..and kalau hasben kite kol kite kul 6lebih and die dh otw balik, mmg kite very the surprised sgt tau..nie kite cite bukan kat dept yg ade penjawatan die..actually, penjawatan die kat dept lain, sbb kan hasben kite baru naik pangkat..so skang nie die masih kat dept lama walaupun nama dan penjawatan die kat dept baru..hurmmm, xpaham nyeah..xpe la, xyah paham la..kite nak explain pun xtau mcm mana nak explain..kihkihkih..

Tuh belum lagi cite yg hasben kite kene stay kat hotel sbb ade evaluation tender..kalau weekend boleh la ikut..tp kalau kene waktu weekdays..hurmmm, xdapek den nak nolong..kalau weekend tuh xyah kite yg ckp nak ikut..hasben kite sendri akan ajak kite gie (itupun kalau die dpt bilik utk sorang la)..sbb die paham sgt perangai isteri die nie mcm mana..kang ade je point nk carik gaduh..kat hotel tuh dh sah2 la pening kepala sbb kerja, tambah pulak lg pening kepala dgn perangai isteri dekat umah yg nak sentap je keje..dh tuh, katepun isteri die xleh langsung berjauhan ngan die..huahuahua..

Nak tau x?..baru je last week jadik perkara yg sering terjadi kalau die kene stay kat hotel..muahahaha..satu malam je pun..pegi rabu balik khamis..tp ko buat pangai dh mcm laki ko nak gie seminggu kan pompuan..pffttt!!!..rabu tengahari tuh hasben kite ade kol kite..tp tah la xtau nape mcm xde mood..sbb instinct kuat mengatakan yg kite akan bertiga je ngan anak2..sebelum tuh kite tanye la, "abis kang kul berapa?..balik umah x?"..hasben kite jawab, "tgk la mcm mana..kalau abis awal, i balik la..kalau x, i tido sini"..bile dgr suara kite mcm dh lain, "ke mcm mana?..nak i balik jugak ke nnt"..kite pun jawab la, "tgk la dulu abis kul berapa"..

Dh malam, kul 11 baru kol..baru abis katenye..hurmmmm..bile hasben kite perasan yg kite mcm nak xnk ckp, suara pun dh lain, hasben kite pun bersuara, "u nak i balik ke?..kalau u nak i balik, i balik la umah malam nie..esok pagi2 i gie la balik putrajaya sbb esok kul 8.30pagi dh start dh"..elehhh, ayat kemain nak jaga hati bini..at the same time nak highlight kan yg 8.30 pagi dh kene ade kat putrajaya..dlm hati mesti ayat lain pulak yg kuau.."jangan bini aku wat hal suruh balik jugak sudah"..hihihi..kite xde la kejam nau.."xpe la, tido je la situ"..elok je kite ckp mcm tuh terus hasben kite membalas dgn pantasnye, "okayh"..selalu ade la jugak ayat, "sure nie, sure xnk i balik..kalau nak i balik jugak i balik la"..tp nie xde..takut isteri berubah pikiran lettew..xnk amek risiko gamaknye..bagus betul permainan u..nmpk sgt paham perangai isteri..wakakkakaka..

Aaaahhh ko nie sya..manja nau yg smp xleh nak berenggangnye pun..dorsett putrajaya je kut..getis ko kemain lagi kan..haks..
sayang hasben aiii nie sesgttttt..

Hahahah..bukan ape tau korang..kite lately nie letih..keje byk kat ofis..xhenti2 keje dtg..balik umah, dgn anak2 lg..kene lak mmg kite letih sgt..otak mintak utk shut down tp xleh..dgn umah dh mcm ape..ehhh, ye ker itu alasannye..mcm kalau ofis xbizi, fizikal n mental xletih pun sama je ko wat perangai..asal laki ko keluar outstation asal tuh la ko wat perangai..hahaha..

Bukan la kate kite xpaham keje hasben kite..paham je..tp tuh la..xtau nak jawab ape..hiks..xdpt bayang kalau kite kene PJJ ngan hasben kite xtau ler mcm mana..mau hasben kite suruh kite benti keje kut..xtahan hari2 kene harrassed ngan bini..huahuahua..

7 comments:

  1. putrajaya ok lg hehe..kalo pjj susah tu hehe

    ReplyDelete
  2. sabr2.. kita pun selalu sentap nga laki kita... kadang fikir mengarut2, masa tngah baik fikr balik..kenpa lah aku ni macam ni..kalau dia tak ada, macam mna? masa tu baru nyesal kot..sebenarnya syang sngt..haha

    ReplyDelete
  3. akk pun lately ada perangai mcm ni..sellau akk kalau sentap mula diam je..pastu mula la kua ayat dr mulut hubs cakap kat anak..'ummi hang ada rumah tak"...sbb akk diam je...hahahahaha

    ReplyDelete
  4. memahamiiiii..akak pun sama tak reti jauh2 niii walaupun tang bangi..kekekee..

    ReplyDelete
  5. Kena banyak bersabar bila asben selalu outstation,kan

    ReplyDelete
  6. sabar ya kak...
    org kata kalau kita sentiasa sabar..kemanisan akan terasa tidak lama lagi..hihi...:)

    ReplyDelete
  7. Husband siqah pun selalu outstation jugak.. banyak bersabar kalau dah jauh. Mujur jugaklah sekejap je :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...