Tuesday, October 25, 2016

:: Careless Mistakes Over And Over Again ::

Nak nangis rase!!!!..T_T

Rasenye kalau org yg mmg follow blog kite dari dulu mesti akan perasan yg kite penah hilang 2 cincin kawen kat parking ofis..but end up, alhamdulillah jumpa balik cincin tuh..

After the careless incident that caused by me, haih, i became more careful..kalau pakai cincin, mcm mana pun kite xkan bukak bile tgh driving..sebab kite tau yg kalau kite bukak cincin tuh masa driving, kite akan letak dekat atas peha..kite jugak tau, kalau kite letak cincin atas peha, kite confirm akan lupe pasal cincin tuh terus..kite jugak tau, bile keluar dari kete, dgn rase xbersalah, kite akan terus keluar gitu je..lg teruk, xperasan pun yg cincin tuh terjatuh..

And guess what???..semalam jadik lgi..huwaaaaaaaaa..

Kite mcm biasa wat rutin harian kite..pagi2 nak gie ofis, dh habis bersiap, kite akan angkat qisya turun masukkan dalam kete dulu..then baru irsyad..nak jadik cite, tgh dukung nak turun tangga, sekaliiiii ade bau sudah menusuk ke hidung la kan..qisya berry!!!!..busuk pulak tuh!!!!..hahahha..

So sebelum hantar die gie umah nenek, kite basuh la dulu yak die..mmg busuk ya amat2..2-3 kali kite lari keluar toilet sbb xtahan bau..sedut napas panjang2 baru masuk toilet balik..wakakakakakka..hoiii, lain dari biasa bau die hokeyh..hahahha..punye la busuk smp melekat kat seluar tido die..walaupun xkene tp ttp ade bau..mmg gie umah nenek qisya pakai pampers je la..

Bukan takat seluar tido die, baju kite pun melekat sekali bau..tenggelam bau perfume kite..dh antar dieorg 2 beradik kat umah nenek, dlm kete otw nak ke ofis, xleh tahan bau poo die..kuat sesgt..last2 kite letak lotion sbb xtahan..
Wangi sgt lotion victoria secret nie..mmg hilang bau poo qisya..tq VC..u are my rescuer!!!..hehehe..

So bile pakai lotion, kompom la cincin kene bukak..rosak cincin nnt..lepas bukak cincin, mmg kompom la lepas tuh tercicir lagi..huwaaaaaaaa..

Masalahnye, dh petang, dh balik dari ofis, dh smp umah baru kite perasan cincin xde.."shuttttt!!!" sambil muke terkejut plus cuak..sbb dh boleh agak tercicir dekat tmpt parking..sobssss..dh ler hasben kite ade.."haaaa, ade la tuh bende yg tertinggal tuh"..terus kite bangun pegi dekat kete..check2 mmg sah xde..mmg sah tercicir kat parking..tgk2 henfon kite ade dlm kete so bawak keluar sekali..

Masuk umah, hasben kite nmpk kite tgh pegang henfon so die pun xtanye ape bende yg tertinggal..maybe die ingat yg kite terkejut td adalah sbb henfon kut..kite buat muka mcm biasa je padahal dlm hati, rase mcm nak pegi balik tmpt parking tuh..;(

Pagi td smp je kat tmpt parking, kite pegi kat tmpt yg kite parking kete semalam..x adaaaaa!!!!!!..nak nangis rase..mata sepet kite nie, kite bukak seluas2nye..terbuntang2 mata kite mencarik cincin..

Sekali, org yg jaga parking tuh dtg kat kite.."u carik ape?..u carik cincin ker?"..bile dgr die tanye mcm tuh kan, kite dpt rase mcm ade harapan dpt balik cincin2 kawen kite.."aah..i carik cincin i..u ade nmpk?"..dlm hati berharap die akan kate die nmpk.."2 cincin kan?"..okayh, 90% instinct kite kuat mengatakan yg die jumpa cincin kite.."aah, 2 cincin"..please please..please say that u have found my rings.."ada ada..semalam i jumpa..tp ada dekat rumah..esok i bawak"..ya Allah..kalau die perempuan kite dh peluk dh..hahahaah..

Kite mmg happy gile.."thank u thank u..haaahhhh, nasib baik u jumpa..nasib baik ade kat u"..byk kali kite thank u kat die..hahahahha..

"Okayh..takpa takpa..its okayh..esok i bawak, i bagi u"..

Terus lega gile..adehhhhh..bak kate nana mia la, "kuat jodoh ko ngan cincin tuh"..alhamdulillah..syukur syukur..

Esok dh amek cincin tuh baru kite cite ngan hasben kite..takutttttttt!!!!..ngeeeee..

5 comments:

  1. aduhai..akak..please jaga baik² cincin tu...
    jgn hilangkan lagi okey...

    ReplyDelete
  2. nasibaik org tu baik ati...masih kuat jodoh cincin tu

    ReplyDelete
  3. Bagusnya org tu nk bg blk cincin falsya..klu org lain bye..bye jela...haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...