Wednesday, October 19, 2016

:: Suamiku Ayat Bergula-Gula ::

Masa kejadian : on the way balik temerloh..
Tempat kejadian : dalam kereta di karak highway..
Punca kejadian : Air kopi Mcd..

Kalau balik temerloh di awal pagi, mmg brekfes kiteorg lg prefer beli Mcd je..itupun drive thru..sebab jimat masa..lagipun satu jalan je..

Selalu mmg akan order brekfes set and of course la airnye air coffee..always!..

Tukang bancuhnye, sape lagi kalau bukan kite..sbb hasben kite kate, kite buat coffee sedap..iyolah hasben..

Dh bancuh, dh bg hasben kite minum..tetibe, xde angin xde ribut,

Somi, "manisnye air kopi nie"
Isteri, "haaaaa, manis?..i dh rase td okayh je..xmanis sgt pun"
Somi, "manis la..manis sgt"
Isteri, "meh la i adjust balik kalau manis..manis sgt ke?"
Somi, "mesti la manis..sebab org yg bancuh kopi nie manis sgt..sebab tuh kopi i jadik manis gile..patut td letak 1 sachet je gula"
Isteri, "aahahahahha..mana rase kalau letak 1 sachet..baik xyah letak gula kalau gitu"
Somi, "rase je sbb nnt selebihnye manis tuh dtg dari org yg bancuh kopi nie..sbb org yg bancuh kopi nie kan mmg manis sgt3"
Isteri, "hahahahahahahahahahhahaha..pape tah domok"

Gelak2 jugak, kite duk kat belah belakang hasben kite, tangan dh standby dh nie..tapak tangan kite dh aim-ed direct kat belakang kepala hasben kite..baru nak tunduk kepala sambil pejam mata sebut "au'zubillahiminashaitonnirrojim....."

Tetibe,

Somi, "huuh, nak romantic2 pun xleh"

Okayh my husband is back!..wakakakakakaka..

Hahahahhahaahahahahhahaha..aduhaiiii..wat hal la org tua nie..time tuh xtau nak menggeletis ke, nak suke ke, nak gelak ke, nak nangis ke..very the mix feelings at that time u know...aaiiiii is don't know how to react..speechless..hahahahhaa..tah ape bende yg dh merasuk badan die pun kite xtau..tuh yg kite dh standby nak baca2..nak halau bende yg dh merasuki hasben kite..hahahahha..

Okayh, part yg nak baca2 tuh kite ngaku kite membongak yo..saje je la..alaaa u'olls nie nak gurau3 pun xleh tau..

Tp yg pasti, kite asyik gelak je la..haih la somi..bile dpt somi yg bukan jenis romantic kan, pastu dtg lak peel die tetibe yg nak ber-romantic tp sebenarnye more to kelakar, sbb tuh mcm xberapa nak jadik..kihkihkihkih..

Hasben kite nie xromantic tp die romantic dgn cara die sendri..ewahhhhh..

#throwback gambau lama..sayang hasben aiii ketat2..

Ya Allah, betul tau..kite bersyukur sesgt2 sebab Allah jodohkan kite ngan hasben kite..kite bahagia yg teramat sekarang nie..xdpt kite bayangkan kalau jodoh kite dgn yg lepas2..rasenye xkan sebahagia ini..ehhh, bukan rasenye dh, mmg kompom xkan bahagia mcm mana kite bahagia skang nie dgn hasben kite..sebab yg lepas adalah manusia yg paling xberguna yg penah wujud dlm hidup kite..xde la semua dari past life kite gitu..kalau ade pun, sorang dua je yg xguna..yg sorang dua tuh mmg they are a pain in the @$$..

11 comments:

  1. Bersyukur dan kenalah hargai sebaik-baiknya anugerah terindah yg Allah dah bagi ini
    'manis' yg double meaning Falsya kenalah tahu hihi...

    ReplyDelete
  2. Haahahah ! Sweet gitchew :D Moga bahagia selalu kak

    ReplyDelete
  3. Syukur Alhamdulillah....
    Semoga hubungan ini akan kekal ke jannah..Amin...

    ReplyDelete
  4. kalo bkn jenis romantic ngan kata2 tapi bila skali skala berkata trus sweeetttt kn hehe...eh kopi sedap mcm alisha buat ke yg kuzairi teringat2 tu..drama sgt-patahnyasebelah sayap hehe

    ReplyDelete
  5. so sweet ;) moga terus kekal bahagia okeyh.. ;)

    ReplyDelete
  6. Hihihi alhamdulillah.. En. Suami kita pun romantic dengan caranya tersendiri.. :)

    Ade perempuan, fikir bg hadiah..bg bunga.. Dh romantik. Tapi sebenarnya.. Suami tlg masak, tlg sidai baju, tlg jaga anak dan banyak lagi yang romantik..

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  8. Syukur Alhamdulillah.
    Semoga bahagia hingga ke jannah.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah syukur. Dari dulu akak baca blogni dapat rasakan kebahagiaantu.. tahniah.. awat gambar lama?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...