Monday, October 24, 2016

:: Suke Dengki Tau ::

Laju je korang click bile tajuk mcm nak bergadoh2 tau..haaaa, ape???..xde nyeah..okayh sorry, my bad!..hahahhaha..

Weekend lepas kite xgie memana pun..duk perap kat umah je 2 hari..sabtu tuh sbb hasben kite xde..ofis die ade hari sukan kat bangi..day before die ade ajak gie..kite pun okayh je la..tp tah esoknye tuh mcm hurmmmm, "laki aku nie ajak2 ayam ker semalam"..ahhh biau ler..terus kite sambung bergolek2 ngan anak2..malas nak pikir konon xnk terasa la cite die..tp petang tuh bile hasben kite kol, kite xangkat..betul2 terasa ghopenye..poyooooo!!!..wakakakkaa..2kali hasben kite kol tp mcm malas nak angkat..boleh gitu??..boleh je u'olls..utk mengelakkan dari bertegang urat..sbb kite tau kalau kite angkat nnt suara kite lain..and mcm nak xnk ckp ngan hasben kite..so, dari jadi gitu, baik la xyah angkat..<----tlg jangan ikut perangai buruk kite..

2 hari duk kat umah, percaya x, satu keje umah pun kite xleh buat..masak pun x..dh lama sgt okayh x masak..bukan malas tp xleh..few times la kite masak, dobot duk mengamuk2 kat luar padahal daddy die tgh dukung die..last2 hasben kite stress, die gie dapur pass dobot kat kite..ko ghase????..terus kite tutup api benti masak..

Agaknye tunggu si dobot tuh besau sikit kut..sbb skang nie die mmg nak menempel je ngan kite..ngan daddy, langsung die xnk..kite cuci toilet kat atas, keluar je dari toilet, dgr dh menjerit2 menangis2 teresak2 dh kat bawah..smp batuk si irsyad..haiyoooooo..kite naik nak mandi pun gitu jugak..ehhh, sebenarnye asal kite hilang dari pandangan mata die la senang cite, mmg die akan menjerit..

Time si irsyad tido pun xleh buat ape sbb die nak kite ade dekat ngan die..tangan kite tuh kalau boleh nak kene pengang je tangan die..walaupun die tgh tido, die boleh rase tau kalau kite bgn..baru nak melangkah dh merengek..terpaksa duduk balik..kadang kite berjaya bergerak smp ke dapur..baru nak basuh satu cawan, dh menjerit die kat dlm buai..hahahha..cepat2 kite lari gie kat die..bile hasben kite bgn nak gie kat irsyad, cepat2 kite tolak hasben kite ke tepi sbb nnt kalau irsyad nmpk/rase kelibat daddy die kat buai tuh, lagi kuat jeritnye..

Memang sama je peel dua beradik nie masa kecik..qisya tuh sampai sekarang gitu..masih!!!..

Umah kite dh macam tongkang pecah dh u'olls..mmg sakit mata tp hanya mampu pandang je la..kalau sejenis manusia yg suke mengutuk orang, dtg umah kite, pastu die tgk umah bersepah2 ke ape ke, kite dh malas dh nak pikir ape yg die akan pikir bukan2 pasal kite, malas dh nak pikir samada die akan kutuk kite belakang2 kat sape2 ke x yg mcm die selalu buat..ikut ko ler..lantak ko kat situ..nak kutuk ke, ko nak kate aku mcm2 ke, like i care!..whatever!..

Baju bajan yg nak kene lipat sebakul besau tuh, dekat seminggu xsettle2 lg lipat..wakakakakkaka..teruk kan..dh mcm kelibat gunung dayang bunting pun ado..byk betul onak duri, jalan berliku2 kite kene hadapi..tuh yg smp ke hari ini gitu je..

Belum lg masuk drama air mata yg smp merah muke, smp tersembul urat kepala sbb menangis..

Nmpk x nmpk x..selagi xamek, selagi tuh la gitu..tp yg geramnye, elok je kite angkat, menyeringai senyum..pffttttf!!!!..

Ade sape2 kat sini, hobi die mengemas umah ker???..kalau ade sila pm tepi..hahahahhahaha..

3 comments:

  1. nk ngan mommy je..hehe...kita pn lama tk masak..hehe...

    ReplyDelete
  2. amboi...nak dengan mummy je...
    mcnie mummy kena amek bibik ni... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...