Monday, October 17, 2016

:: Overdose Friendly ::

Kadang kan kite risau sgt dgn qisya nie..die nie terlampau-lampau sgt friendly..in a way bagus la sbb friendly, but in the other way, xbgs jugak friendly2 nie..nak2 pulak dengan zaman2 skang nie..zaman yg xleh sesuka hati nak bersangka baik dgn org yg kite xkenal..sbb kite xtau ape agenda dieorg..mmg dalam islam digalakkan utk bersangka baik tp kene tgk jugak situation..sbb skang nie kan mcm2 kes..takut betul..nauzubillahiminzalik..semoga dijauhkan..

Qisya nie friendly satu hal..pastu die nie suke buat hal die sendri..kalau nak merayap mana2 sorang2 die pun jadik..sebab tuh kene perhati qisya nie bebetul..

Ade satu hari, dh lama dh sebenarnye..qisya ikut atuk gie surau..ade program dgn murid2 KAFA kat situ..dgn xmandinye pegi sana okayh..xsenonoh betul qisya..hehe..

Atuk antar gambar kat group wassap..astaga, tergelak2 kite..kemain lagi xtakut..
 nmpk x kesalahan dlm gambar nie..perasan x, perasan x?..hahahhaa..dh la baju lain dari yg lain..salah group lak tuh..duk kat group pelajar2 lelaki tuh dh kenapa semek..wakakaka..asal boleh je tau..
 ish ish ish..qisya qisya..
ini paling xleh blah..hahahahaha..tgk la tuh..dan2 je instructor tuh ade assistant..kite kalau smp skang tgk gambar nie mesti tergelak2..beraninye lahai anak dara mommy nie tau..xde langsung malu ke ke ape ke..haiyooooo..*tepukdahi*
tgk la tuh..sampai masuk dalam kelas..tempat sape yg jadik mangsa tah..hahaha..

Qisya dulu waktu kecik die mmg takut org..xnk langsung dengan org..dh besau nie bertukau pulak peelnye..kalau sape2 hulur tangan nak salam die, die akan balas dgn depakan tangan die mintak utk didukung..nak xnk terpaksa la org tuh dukung..bile nak dukung mesti budak muke perit..pastu mesti akan ckp, "uishhh, hantapnye badan"..hahahaha...baru tau yg bdn anak dara aiii tuh solid..kihkihkih..

Qisya qisya..jangan friendly sgt boleh x?..mommy risau tau..

7 comments:

  1. qisya dah x sabar nak school kot mummy...
    excited dia ya...

    ReplyDelete
  2. Haih...omak eh frenly jugak kannnn...sebab tu mengikut kot..

    ReplyDelete
  3. Hahaha. Tudiaa siap pergi depan, tak takut langsung. Hehe.

    ReplyDelete
  4. Mcm mana ajar bagi freindly? 3 ketul tu sorg pun tak frendly "(

    ReplyDelete
  5. Hihi... jadi assistant instructor tu yg kakak gelihati Falsya
    Betul tak takut Qisya ni. Kena jaga betul-betul ni takut ada yg minat.

    ReplyDelete
  6. amboi qisya..dah la xmandi lg pastu blh pulak g duk tgh2 kat abang2 tu ye...nasib baik qisya comel..kira pass lah..haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...