Thursday, October 6, 2016

:: Menyesal Masa Tuh, Mencarik Bile Terkenang ::

Woooooaaaaaa..tajuk entry kali nie gile ahh!!..hahhaa..

Alaaaaa, bukannye ape2 pun korang..nak cite pasal mee samyang yg super duper spicy..pedas die tuh kan xtau nak ckp mcm mana..mcm telan wasabi sesudu kut..

Yg mana penah samyang nie rase tau la pedas die mcm mana..pedas nak mati!!!..nangis woiii!..

Kite dh penah makan 3kali samyang nie..2 peket kawan kite bg..pastu mcm terbayang2 lak..bile dh terbayang tuh mmg sudahnye terliur la..walaupun pedas nak mati, tp tetap mencarik jugak samyang nie..terasa2 kat anak tekak..

Baru nie beli groceries kat Aeon AU2..kat sana mmg ade jual samyang nie..hurmmm, terus kite wink wink wink kat en hasben..hiks.."amek ler kalau nak"..yeayyyy!!!..hahahha..

Kalau meggi biasa xyah tanye pun xpe, tp nak amek samyang nie kene tanye..sebab mahal woiii!!!..5peket, 25hengget ko..mahal kan..
Satu malam tuh kite makan samyang nie..hasben kite blk lmbt time tuh..
Kite xabiskan pun sos samyang nie..kite letak separuh jer..lantak ler nak kate x mencabar ke hape..

Sedangkan letak half pun rase mcm otak tuh mcm nak meletup..dh mcm org sasau menahan kepedasan..bibir dh mcm angelina jolie dh rase..nak letak semua ke sos tuh?..hurmmm, terima kasih je la..hehee..

Time makan tuh, mmg rase menyesal..serious xtipu.."ape aku dh buat nie?..kenapa aku seksa diri aku sendri nie"..kihkihkih..tp time tuh je la menyesalnye..elok je lepas pedas tuh hilang, perasaan nak makan lagi tuh dtg balik..hahaha..

Kite kuat pedas..tp pedas samyang kite xleh tahan..sebab pedas die xmcm pedas korang makan cili padi..pedas die pedas lain..mcm pedas wasabi la..

Sebelum ade netizens (wahh, netizens katenye..hihihi) nak bash kate "kenapa nak jugak makan samyang nie..dh la xhalal"..meh nie hakak tunjuk post dari JAKIM itself..
Silalah baca..
Okayh, jgn stop baca..sila baca lagi..

Paham ke idok?..kalau nak makan, carik la yg ade chop halal..sape suruh ko gie beli yg xde chop halal, mmg la xhalal jadiknye..ngerti?..

Even JAKIM sendri dh sah kan, kalau korang nak jadi JAKIM online, tetap kate xhalal jugak, hakak xleh nak kate ape la..tp satu je la hakak nak pesan..jgn sebab korang xmakan sbb was2 dengan kesahihan halalan toyiban samyang nie, korang nak bash org yg makan..

Mcm Mcd ngan starbucks la, just because korang xmakan Mcd and xminum starbucks sbb korang boikot, korang boleh pandang serong dekat org2 yg makan Mcd ngan minum starbucks..eeiii, sokong yahudi"..don't la say like that hak masing2 kan..

Kite bukannye penggila or peminat Mcd, but kite minum starbucks..cume kite xsuke baca komen2 org yg boikot Mcd ngan starbucks nie..duk bash, duk pandang serong, duk perli2 org yg mkn Mcd, minum starbucks.."boikot woii boikot"..and haaa, lg satu, kite xpaham la org2 yg kononnye nak boikot sgt yahudi nie..mmg la bgs..kite xckp pun xbgs..and of course la kite xsokong yahudi..tp tuh la..duk kate, nk boikot yahudi sesgt nie, tp ko pakai iphone..boikot yahudi tp ko guna laptop apple..pastu mcm2 lg la..kalau nak sebut satu2, mmg akan jadi pjg berjela la entry kite nie..do u get what i mean or not..

Nak boikot sesgt produk yahudi, silakan..tp jgn la hanya boikot Mcd dengan starbucks je..

"Action speaks louder than words"..that's all that i can say..

Hehehe..

7 comments:

  1. Haha. Suka suka! Setuju dengan hal boikot. Pilihan masing2 kan. Hormat jela..

    ReplyDelete
  2. Macam-macam ragam manusia kan macam juga mee segera pun macam-macam jenis:)

    ReplyDelete
  3. dh mkn samyang..tp sesudu dua sbb tk tahan pedas..hubby yg tlg abiskn hehe..isu samyang aritu lecturer kita yg dok kt korea dh p kilang samyang kt sana..dh jd viral die share info psl bole mkn samyang ni...psl isu boikot tu pn sama..kdg2 certain org ni kemain boikot mcd n starbuck tp kalo nk boikot sgt byk lg bak kata falsya nk senarai kn...tp bila kita up gmbr mkn mc d ke starbuck kemain ayat ada nk perli2...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah try lagi. Jenis tak tahan pedas memang tak boleh makan nih.

    ReplyDelete
  5. assalam uols,
    oohoiiiii
    iols pun bru ja kedarah si samyang ni weekend ritu
    sama gak wink2 kat mr hubby seblom taruk dlm trolley he3
    tapiiiiiiiiiiii
    iols makan ok ja kekdahnya he3
    pelik jugak
    Opah eh kabor perut iols dah rosak he3

    ReplyDelete
  6. nieyl dah penah try sekali kak...
    so far,maybe mmg jenis lidah kayu kot..hahaha
    sebab makan xde la pedas sgt..huhu..:P

    ReplyDelete
  7. Ahaaaa. Nani tak tahu kenapa takeh pegi la samyang ni. Sekali je rasa tu pun makan surat mee tu je. Haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...