Tuesday, October 11, 2016

:: Jangan Terpedaya Sangat La ::

Kite cakap betul nie tau..nie kite warning nie..tolong jangan terpedaya..jangan terpedaya dengan ke-comel-an dan ke-behave-an die..jangan tertipuuuuu!!!..
Nie haaaaa nie haaaaa..jgn terpedaya dengan budak dobot nie..walaupun die senyum smp tersentil2 lidah smp tertutup mata, walaupun die buat muke comel die, silalah jgn terpedaya..nescaya anda akan didustai olehnye..ewahhh..teruknye bahasa ko sya!..kihkihkih..

Muahahahaha..sedap je ko membahan anak bujang ko ye..ngeeeeee..

Ahad lepas gie wedding ofismate hasben kite..bak kate hasben kite few days before the wedding, "kene gie wedding tuh nnt..bekas anak buah i tuh"..yolah domok oiii..hehee..
Budak cheeky nie terus behave okayh kat situ..kawan hasben kite agah2, die buat muke toye je..pelik gamaknye.."sape la pulak nie..xpenah nmpk pun"..plus terkejut kut sebab tetibe keramaian org..irsyad kan dh kenal org..so sape2 yg amek je, start la mencebik..hehehe..

Mmg sepanjang kat wedding tuh, die behave je..sgt behave..smpkan ramai yg puji.."gud boy-nye die, "behave-nye die", "baiknye die" and etc..

"Nie belum lg nie..enjin x panas lagi..tengah warming-up"..hahahahhaa..

Mmg smp balik die behave gitu..which bagus la..mommy pun senang xletih..dan2 pulak boleh berdukung lama ngan daddy..selalu sekejapan je..lepas tuh mengamuk2 nak dtg kat mommy..

Tapiiiii bile masuk je kete, dh start dh peel die..letih betul kite kalau die buat mengicai2 die tuh..xnk duk diam langsung..badan awak dh la hantap nak oiiii..lenguh tangan mommy..
Geramnye mommy ngan budak nie..
Eeeiiii, ailio tuh cover sikit..

Dulu asyik la masuk gear reverse je..skang nie dh advance sikit dh..dh boleh mengensot ke depan..dh jauh dh peginye..xleh terlepas pandang langsung..pastu suke mengutip..kat umah mak kite, penutup botol minyak afiat dh selamat dikemamnye..nasib baik perasan..kat umah kite pulak, cincin mainan qisya..haishhh..bahaya betul..
Irsyad dh tumbuh gigi!!!..yeayyyy..umur 6bulan dh tumbuh gigi..kite hanya perasan bile irsyad nak masuk 7bulan..

Gigi yg kedua dh kuar sikit baru kite perasan..yg first tuh bile masa keluar pun kite xtau..x expect pun secepat itu sbb qisya dulu kan lambat tumbuh gigi..sbb tuh xterpikir pun..plus irsyad pulak xde demam, xde merengek, xde ape..lagi la kite xperasan..

Irsyad nie mmg xleh langsung kite nak gie mana2..xleh langsung nak bgn..mmg xleh nak buat ape pun lah..kene ngadap die je..kalau x, die punye jerit smp boleh serak suara tuh..daddy ade kt umah pun mcm xde beza..kat umah nenek, nenek pulak dideranye..sama mcm mana die dera mommy kat umah, mcm tuh la die dera nenek..nenek pun xleh nak buat ape..kadang kesian nenek, nak mandi pun xsempat..haih la anak..smp nenek sendri ckp, "isshhh, jangan la hantar irsyad bg org jaga kalau gini la peelnye..mmg org tuh biarkan je irsyad menangis2 menjerit2 nnt"..nenek pun takut nak bg org lain jaga irsyad..hehehehehe..

P/s : korang, tolong doakan aunty along kite yg tgh kritikal dekat hospital temerloh..arinie die kene operate utk cuci buah pinggang die..terpaksa buat sebab buah pinggang die dh xberfungsi..skang dekat CCU hospital temerloh..Allahuakbar!..seram sejuk kite dgr CCU hospital temerloh..tmpt sama yg dulu arwah aunty kite masuk..sedih pasal arwah aunty kite tuh smp skang xabis lg nie..;(..al-fatihah buat aunty ima..;(

6 comments:

  1. Behave masa org ramai tu baguslah Falsya.
    Senang sikit mummy/daddy nak makan
    Makin chubby Irsyad ni.

    ReplyDelete
  2. ala..xleh la mummy....aunt nieyl dah tergoda dngn kecomelan irsyad mcner?hihhihi.
    semoga segala urusan along akk dipermudahkan semuanya..

    ReplyDelete
  3. Heheheee..dobot kan budak baik..comel lagi.!

    ReplyDelete
  4. Harraz tak tumbuh gigi lagi. Skang pon dah pandai maju ke depan. Dah tak reverse lagi dah. And dah pandai mengutip... ppffttt... Lebih kurang jer macam dobot gak.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...