Wednesday, October 5, 2016

:: Holiday Free Mak2 & Anak2 Ke A'Famosa ::

Ye jah!!!..xcaya ke jah!!..mmg kiteorg mak2 dengan anak2 kepada mak2 holiday free waktu cuti malaysia day yg lepas..kiteorg memasing bawak pocket money seratus dua xluak hokeyh..sesen pun guna..mmg xguna betul..hahahhaa..si nana mia lagi la..makcik tuh dh la gie cuti free, duit xluak tp duit die yg xluak tuh siap boleh beranak-pinak lg smp beratus2..gilos!!!..alhamdulillah rezeki die..;D

Mesti dh tau kenapa percutian kami ke a'famosa tuh free..dh tuh, kami kan berkawan rapat rakan cemolot dengan sifu segala contest..haks..so bile die menang contest, kami pun termenumpang sekali la atas kemenangan die tuh (ingat ngan suami je ke bini boleh menumpang, ngan kawan pun boleh la)..takyah la tanye sape die sifu contest tuh..xbgtau pun mcm ramai dh tau je..kihkihkih..

Kiteorg pergi sana without our husbands..mmg semata mak2 jer..kire husbands kami "bujang" la sekejap..bujang ler mengkome ye..kiteorg kat sana berperang dgn anak2..hehe..

Gie sana 2 kete..nak gie satu kete mmg kompom2 xmuat la..mana xnye, kite, nana mia ngan nana kbob dh 3org..total situ je dh 9..diah 2org..xker 11 tuh..kalau nak sumbat 11 org dlm satu kete, dh mcm sardin dlm tin cap ayam kekdahnye..silap2 sardin2 dalam tin cap ayam lagi selesa..

Kite ngan nana mia satu kete..

hurmmmm..tuh la keje si awish kat belakang..abis semua tisu die keluaukan..yg si semek baju pink tuh menumpang main tisu..2-3 tahun duk dlm kete mommy xpenah merasa main tisu cenggitu..bukan sebab kite penah marah smp qisya takut nak main tisu..sebab die mmg xpenah usik pun..tuh bile awish main tisu die pun tumpang sekaki..

astaga awish..mana la mak ko xnaik antu setiap kali..mana la mak ko xjerit mcm mak lampir..hahahaha..siap nyanyi lagu let it go le it go lagi..kemain lg ko nyeah..hahahahhaa..

Sepanjang perjalanan dari kl ke melaka, mcm2 peel si awish..awish kalau senyap, ade la tuh kerja yg die buat..haihlah awish, nasib ko la xdpt mak mcm si mama diah..kalau x, xtau la ape nasib ko awish oiii...kompom mcm kene dera dgn mak tiri..hahahaha..
Kemain lagi mak2 amek gambar kat luar..ditinggalnye anak2 semua kat dlm umah..snap 1-2 gambau, terus mencicit-cicit mak2 yg xsedau diri nie berlari masuk dlm umah pegi kat anak2..muahahaha.. 

Petang sikit tuh, budak2 dh menggelitis xsabau sgt dh nak terjun dlm kolam..duk termenung tgk pool kat tingkap sambil pegang pelampung..hahaha..dh tuh, swimming pool betul2 dpn umah..betul2 depan mata..mana la budak2 tuh x meroyan..hiksss..

Bile dpt terjun, kemain lg memasing lupa diri..bukan takat budak2 je, mak budak pun sama naik,.kihkihkih..
kite ngan nana kbob xmandi..kite xmandi sebab si irsyad tgh tido..yg makcik lagi sorang tuh malas nak berbasah2an..
disebalik wajah ke-ibu-an diah, terselit kegarangan seperti mak tiri...wakakakakaka..  
budak atas nie takut2 berani sebenarnye..;p
muak cuak tapi cover..hahaha..
ayang tuh kemain lagi...duk bersantai atas pelampung tp puting maintain hokeyh..haha..
dalam air boleh la mama diah lambung2 qisya gitu..cer kat daratan tengok..baru nak angkat, baru nak lambung, dh surrender..hahaha..
cuaca baik, natural lighting time tuh sgt cantik, so apolaie, yg xterjun dlm swimming pool haruslah bergambau..
Suke memasing..

Gambau xbyk..biasalah kan..memasing duk berperang dgn anak2..sorang nak itu, sorang nak ini..yg itu bercekau, yg ini teriak..hahahaha..
Esoknye tuh, memula mcm malas nak terjun..last2 terterjun jugak..sbb nak bg irsyad merasa mandi..kire kat a'famosa tuh, first time la irsyad berkubang dlm semingpul..7bulan baru merasa ye dobot..mandi pakai baju tido..hahaha..nnt kite carik boardshort irsyad ye..mintak ngan daddy..ehhh, kihkihkih..

Kite gie sana 1 malam jer..yg lain ari ahad baru balik..sabtu tuh hasben kite dtg amek kat melaka sebab nak kene attend wedding..sanggup tuh, kl-melaka, melaka-kl..hehe..lagi satu, die xleh kalau die ade kat umah tapi anak2 die xde..tuh yg sanggup ke melaka amek kite ngan anak2..kebetulan pulak ade wedding nak kene attend kan..alang2 ler tuh..

Tq ibu belanja holiday free!!..nnt2 menang contest holiday lg, ajak la kami..wakakakakaka..

7 comments:

  1. amboi...seronoknya holiday...
    1 malam pun okey apa kan...
    janji holiday... :)

    ReplyDelete
  2. Seronok pulak kakak tengok satu group yg sama hati
    Anak-anak pun dah ikut mak-mak sama saling mesra dan boleh bersama
    Bukan mudah nak dpt peluang macam ini kan Falsya:)

    ReplyDelete
  3. Uihhh..best la dapat gi berendam kat kolam ngan anak2..

    ReplyDelete
  4. amboiii best nyerr laki jadi bujang kejap..kekeke...kelakar kan kalau kita tinggalkan suami bercuti boleh pulak tapi kalau dia tinggalka n kita buat perangai..hahaha..

    ReplyDelete
  5. Terus rasa nak melibatkan diri join contest! hahaha
    Saya pernah menginap kat situ dulu masa ada family day...puas hati swimming pool depan banglo je

    ReplyDelete
  6. seronoknya percutian free..seronoknya bermandi manda..

    ReplyDelete
  7. Bestnya mandi manda..seronok bercuti..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...