Monday, May 29, 2017

:: Bulan Puasa Nie Memang Dia Sangat Berguna ::

Ade few things la sebenarnye yg sgt berguna masa bulan puasa..satu, microwave yg duk terletak dlm kabinet dapur kite tuh..wakakakakka..kadang night before kite masak dulu then sahur panaskan je..in future, tapau dari umah mak kite then sahur panaskan je..in future katenye..ye lah in future la sebab hari nie baru bermula hari di mana kite buka puasa umah mak kite masa weekdays..ngeeeeee..

Kalau bukan bulan puasa mmg xde pun nak ber-on-nye microwave tuh..oven plak mcm xde kepentingan kat situ..sekadar perhiasan je skang nie..dulu rajin la guna duk bakar ayam la, bakar ape2 je la..skang nie xguna dh sebab xde masa nak guna..sebab nnt ade anak bujang duk tolak2 kite suruh keluar dari dapur sambil menjerit2 menangis2 mcm baru lepaa kene dera..stress makkkkkk!!!..tunggu si dobot tuh besau sikit baru boleh guna oven balik..

Yg kedua, bende alah nie,
 
Nie haaaa die..apo tah namo ehhh..den lupo..

Berguna masa weekend utk tenggek nasi masa lunch..haip, bukan utk hakak, tp utk anak2 hakak..senang..time sahur pun kite guna jugak bende nie..senang takat nak tenggek nasik sepot sengah je..malas nak kuarkan rice cooker yg gabak2..takat 2 mulut je pun kan..hehehe..

Yg ketiga, ofkos la piuk noxxa aiii..hahahahahha..senang..semalam semua org buka kat umah kite..saje ajak mak kite ngan adik badik kite buka kat umah..lauk2 xsempat nak amek gambar..lagipun kite nak cube utk tidak post kan entry yg ade gambar makanan sepanjang bulan puasa nie..

Lauk semalam, 

Sup tulang (40minit masak pakai noxxa..campak2 je settled) + ayam masak tomato + sambal sotong + sayur brokoli masak oyster + ikan goreng (ade lebih 2 ketul terus buat ikan sambal utk sahur)..all that masak by me..yours truly..ngeeee..

Suka kite tgk memasing makan bertambah2 nasi..hikss..

Rumah pun dh settled dh segala repair2..dinding dh cantik dh..xsakit mata memandang..huahuahua..langsir raya pun dh selamat order..kihkihkih..

3 comments:

  1. Yang mana mudah kita permudahkan lagi. Senang untuk in future.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. Terbayang2 lauk pauk tu even tak ada gambar

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...