Tuesday, May 2, 2017

:: Owh Anak Nombor 2, Anak Nombor 2 ::

Owhhh sebelum tuh..huntung leeeerrrrr..mementang ler kesukaan dan pilihan sebab dari keluarga orang berduit..dan2 semua bende xkisah semua bende okayh je semua bende baik di mata..yg xmanis jadi manis, yg haram jadi halal dan yg xelok jadi elok..huntung lerrr..satu je la nak ckp..GOOD LUCK la..ehhhh, tapi xpe kut..hanya org yg dari keluarga sederhana je akan dapat kutukan dan perlian..org dari keluarga yg ade duit nie dapat pujian dan layanan baik..sebab tuh laaaaaa, opsssss..ade yg terasa??..ehh, ade aku kesah..langsung taklah kan..kalau terasa bagus la..sila bukak mata..

Okayh, back to our topic..

Anak nombor 2 nie peel mmg lain machiaaaammmm aii tell yu..kebanyakan kawan2 kite kalau bercerita pasal anak nombor 2 memasing, mesti akan keluar ayat, "sama weehhhhhhh ngan anak aku" and "aku rase mcm skang nie ko tgh cakap pasal anak aku je"..ahahahahhaa..ye korang..haihhh..

Anak bujang kite (my no. 2), mmg opposite dari kakak die (my no. 1)..kakak die, kite pandang je dh boleh buat die menangis..belum start mukadimah lagi..sebab ape??..sebab die tau die buat salah..belum marah lagi..xde la marah betul2 marah2..voice tone tuh je yg tertinggi sikit dari biasa.."jangan arah2 (marah) qisya"..alolololo..terus xjadi nak marah..

Tapi yg anak bujang nie, bile die buat salah, mmg xde perasaan okayh..pandang la dengan pandangan macam mana pun..marah ke, dahi berkerut ke..sama je..xde perasaan..suara punye volume tuh naik 2 ke 3 ke 4 ke, pun xde beza..die akan buat muka seposen je..pandang kite, pandang bawah..then mmg pandai beli jiwa mommy..heiiii, sgt pandai..umur baru setahun 2 bulan weh dh pandai beli jiwa..dalam pada kite tgh bebel2 ngan die nie, die boleh senyum lepas tuh buat muka yg palinggggg kiut, then terus merangkak sambil gelak2 manja dtg kat kite terus peluk terus menggomol2 muka kite..ko rase???..eeeiiiii sumpah gerammmm..gerammmm teruk!!!..

Itu kalau he's in the good mood..kalau moody, kite haip die, die haip kite balik..kite beat die, die beat kite balik..melawan hokeyh..

And anak bujang kite nie..when he wants means he wants..when he says A, there is no such thing as B..mmg xleh nak berkompromi la senang cite..mcm qisya, kalau die nak toys la let say..kalau kite kate, "kite beli kat kedai depan okayh"..and terus die akan "okayh" walaupun dengan berat hati..kalau irsyad, mmg langsung2 xleh..then and then die nak jugak..die tunjuk itu, maka itulah die..selagi xdpt ape die nak, haaaaaa berterusan die akan mengamuk..

Even nenek pun kate irsyad nie cucu die lain dari yg lain..serba serbi lain..hahahahhahaah..

Kene lak skang nie dh boleh berlari, ya Allah, pongeh wehhh nak mengejau..sebab tuh die kalau dh duduk kan die dlm stroller, jangan ler keluaukan..sekali dah keluau, tuh diaaaa, penat nak mengejar..sebab tuh la kite boleh kurus dengan cepat kut..wakakakakakka..

Garang pun ye jugak..okayh, i raise my case..i'll take the blame..mmg garang tuh rasenye ikut kite la..sebab kite garang kut...hurmmmm..

Kuat jeles, kuat merajuk dengan kuat menggigit..dengan kakak sendiri pun jeles..hehe..hailah dobot dobot..dh paham ape org ckp cume xleh nak balas balik je..anak bujang kite puting mmg asyik melekat je 24jam..kalau nak mandi ke nak makan ke nak ape je la..kalau kite ckp, "take off your puting..go give daddy"..terus die akan bukak puting die then straight away akan pass kat hasben kite..dh boleh dh nak suruh2 amekkan remote, henfon..huahuahua..gerammmmm jeeeee tau ngan die nie...

Kalau nak cite pasal anak bujang kite aka anak no 2 nie mmg banyak tau..tp tuh la, smp sini je laaaaa ye..pepagi nie otak blur...xleh nak pikir...hehehe..

Nah belanja sekeping dua gambau anak bujang kite..
sebuk sgt nak panjat tangga kat umah nenek..tangga kat umah sendiri dh kene "pagar"...hehe..

alololololo..pak aji sorang nie laaaaa..

Love u my clingy boy..

4 comments:

  1. Bertabahlah mommy. Memang cenggini peel anak kedua ☺

    ReplyDelete
  2. alamak terlepas keretapi.. knapa bunyi mcm moddy je ayat intro ni.. chill.
    kdg2 aku pernah terfikir2 kenapa nasib org kdg tu baik je.. ada family bahagia, kaya lagi.. rasa cemburunya..
    then, bila aku muhasabah balik.. yes.. org tu bijak, dia hanya cerita benda2 yg baik2 je.. benda yg x baik dia sorok. sb tu kita rasa cemburu dgn hidup dia.. sedangkan, mana ada life yg sempurna.. selagi hidup, selagi tu allah akan uji kita dgn bermacam cara..
    by the way.. anak no 2 memang disayangi ramai.. tgok mcm aunty ni irsyad

    ReplyDelete
  3. Ooo kuat jeles rupanya Irsyad ni 😂

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...