Friday, May 5, 2017

:: Kisah Saga Gold ::

 
Bahahahhahahaa..

Bungukssss tau..really make my day..hahahahha..kite dpt bayangkan situasi tuh..kite dpt bayangkan dgn jelas part boifren die gelak berdekah2..sebab tetibe terbayang muka hasben kite yg gelak berdekah2 tuh and kite jadi amoi yg salah masuk kete..mmg wajib, harus dan kompom hasben kite akan gelak sejam xbenti..hahahhaa..

Kire selagi hayat dikandung badan, selagi hidung masih bernafas, selagi jantung masih berdenyut, selagi buah pinggang masih berfungsi, selagi tuh la hasben kite akan nganjing kite pasal kejadian tuh..wakakakkakakakaa..

Salah masuk kete masa ngan hasben kite xpenah lagi..salah nak bukak kete penah..kebetulan kete sama ngan hasben kite park sebelah2..nak bukak pintu tp hasben kite xtekan lagi remote.."cepat la..i nak masuk nie..berkunci lagi pintu nie kenapa"..hasben kite dh gelak2.."mmg la berkunci..nak bukak kene ah tunggu owner kete tuh dtg"..pastu hasben kite sambung gelak smbl masuk kete.."ehhh, laaa..salah kete ke"..masuk kete xyah cite la ape jadi..korang pun mesti boleh agak..wakakakkaka..

Penah sekali kite jadi cinderella..ehh 2 kali..cisss!!!..benci betul masa tuh..malu je..hahaha..kali pertama dan tempat kejadian dekat tangga depan ofis hasben kite..not exactly kat building ofis die..tangga kat tmpt yg dulu penah wujudnye Malone's..sape yg tau tuh tau la..

Awak dah la tgh rushing nak amek anak..hasben kite dlm meeting/discussion yg xhabis lagi time tuh..tgh naik tangga, sekali ehhhh, kenapa mcm berangin je kaki..padahal kite pakai kasut sarung..rupenye, kaki kite ke dpn tp kasut tetinggal kat belakang..urghhhhhh!!!!..dah la ade 2 org budak perempuan kat tepi kite..kawan die dh bergerak baru turun satu dua tangga..boleh x yg lagi sorang tuh panggil kawan die yg dh bergerak tadi semata2 nak gelakkan kite tp xnk nmpk sgt so lagi sanggup die panggil kawan die utk patah balik..dh la panggil sambil gelak2 lak tuh..bongok tau!!!..

Dah amek qisya, dah masuk kete, terus kite cite ngan hasben kite peristiwa tetinggal kasut kat belakang..

"Benci tau..u tau x tadi masa nak naik tangga kat tengah2 tuh yg nak menghala ke ofis u, dan2 lak kasut i tertinggal kat belakang, pastu ade budak perempuan nie, bla bla bla, yada yada yada..bengong betul...benci laaa..kalau budak perempuan tadi lelaki, boleh la bajet2 nak buat mcm cinderella..dengan sengaja tinggalkan kasut tuh pastu berlari masuk dlm building ofis u..nieee x, bla bla bla bla bla, yada yada yada, buat malu je, dh la tgh rushing, bla bla bla bla bla"..kite cite ngan nada2 ngan suara2..

Hasben kite gelak gile babeng punye..gelak xhengat..xde kasik chance punye gelak..gelak smp merah2 muka..sambil2 gelak tuh hasben kite ckp,

"I dpt bayangkan muka u masa tuh..mesti macam dengan muka2 masam, mulut muncung, dahi berkerut, pastu pusing belakang pakai balik kasut, sambil "isshhh, urghhhh"..kan kan kan"..

Pastu sambung gelak..kite pun gelak sekali sambil ckp, "mana u tau..hahaa"..

Tapi hasben kite la gelak paling teruk..cisss!!!.."i nak carik kasut lain..xnk dh pakai kasut nie..sebab u gelakkan i mcm org gile, i xkire, u kene belanja i kasut baru"..terus hasben kite stop gelak, pandang kite, pastu sambung gelak balik..huwaaaaa..tp mmg dpt la kasut baru lepas tuh..kihkihkih..selagi xdpt kasut baru, selagi tuh hasben kite duk nganjing, "arinie jadi cinderella lagi x?", "arinie kasut tertinggal belakang lagi x?"..pastu gelak gile2..

Sayang wehhh kasut sarung kite tuh..kasut sarung tuh kite beli masa kite pregnant..so paham2 la bile pregnant kaki kembang mcm mana..ngan kasut2 ikut kembang sekali..lepas bersalin, kaki dh kecut, kasut tuh mustahil la ikut kecut sekali kan..nak nangis woiiiiii..selesa pun selesa..dah la kite beli mahal kasut tuh..200lebih kat charles and keith kut!!!!!!!..tapiiiiiiiiiiiiii, huwaaaaaaaaaaa..kembanggggg!!!!..mencikkkkkkk!!!!..T_T

6 comments:

  1. pernh juga nk tersalah kete time tu tgu husband kt lrt...sbb kete color lebihkurang sama so xbrp nmpk plate number..cuma xsempat la buka pintu lg hehe...br2 ni tisya yg slh kete time kt parking shoppingmall...siap die ckp eh bkn kete ni silap haha

    ReplyDelete
  2. hahahaha...ehhh alaaa tergelak la pulak..kekekee...

    ReplyDelete
  3. hihihihi...igt tadi akk la amoi tu...

    ReplyDelete
  4. moment2 comel gitu..

    mmm.. pasal smlm aku tahu kau bengan kat someone..mybe ada org jeles nga hidup kau. x ahbis2. tu maksud aku. aku bukan ckp kat kau..kat org tu.. mybe dia rasa life kau best..
    see, sweetnya shuben kau.. nakal comel2 gelakkan bini dia yg huru hara.. habis tak akan kita nak cerita masa kita gaduh nga laki kita pasal sapa nak basuh berak anak..pasal 2-2 malas kan?

    ishk, tulis komen dah reply2 plk..hihi..

    ReplyDelete
  5. Hahah! Cemana lah perasaan dia bila tersalah masuk tu kan. Nani tak pernah lagi lah setakat ni salah masuk kereta tapi pernah tersalah train!

    ReplyDelete
  6. Bahaya gak kereta yang sama kalau perking sebelah². So far tak pernah lagi salah masuk keta.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...