Wednesday, May 17, 2017

:: Murah Tapi Saya Suka! ::

Nk ngadu nie..skang nie terdetik suatu penyesalan..penyesalan penyesalan penyesalan..

Timbul penyesalan sebab pakai henfon besau2..huwaaaaaaa..hamek ko, pakai tujuh biasa je sudah..gatal kemahen nak pakai tujuhtambah..xde beza ape sgt pun dengan tujuh biasa..cume camera je slightly different..ade satu penambahan je pun..ade "potrait"..tuh je..

Kenapa menyesal?..sebab tangan yg kecik dan comel mmg xsesuai pakai yg ade tambah2 nie..susah weh!!..i ain't bluff y'alls when i say it aint't easy nak guna henfon gabak besau whereby ko punye tangan dan jari yg comel..wakakakaka..satu tangan hasben kite boleh grip dedua wrist kite dengan tenang tanpa ade halangan..

Nak pakai satu tangan je utk control henfon gabak??..gud luck la!!..berapa kali henfon himpap muka??..countless!!..lost count dy..bukan takat muka kite je..anak2 kite pun penah merasa..kesian derang tau..kihkihkih..

Juggling phone??!!!!..alwayssss!!!!..ini mmg memalukan!..pagi2 ko nak naik lif..sambil menunggu lif ko scroll ape segala bala apps kat fon ko..xsedau diri henfon gabak ade hati nak control dengan satu tangan..tangan dedua plak penuh dengan handbag la, paper bag la, plastic bag yg dlm tu ade brekfes la..sekali tah mcm mana tersalah pegang, nak terjatuh..so bile henfon nak terjatuh, ko sehabis baik, sehabis boleh nak selamatkan henfon ko..nangis woiiii kalau jatuh..tuh yg pepagi ko dh wat show sarkas men-juggling henfon..kene lak ko sensorang without any companion, xker malu..dengan tetibe dgr suara halus yg nak gelak tp xnk gelak tuh..cis!!!!..mencik!!!!..

Yg mana kene bende sama je yg boleh paham..sobsss..nie sebab baru lepas kene la punca keluar bebelan penyesalan panjang lebau nie..

Haiyooooo...mukadimah entry je dh panjang..sorry ye korang!..

Kite ade beli 2barang kat lazada..ehhh, sebenarnye dh berbarang2..xterkira rasenye..hahaha..tau2 smp je..sebenarnye lagi bahaya shopping online nie tau..asyik nak membeli je..mmg la menyenangkan but at the same time, membahayakan..eleh, kau tuh yg xleh nak control jari, control hati, lagi nk salahkan online shopping..kihkihkih..
 
nie haaaa..hand vacuum..punca beli sebab malas nak berhangkut vacuum yg sedia ade kat bawah tuh naik atas..pastu lepas guna kene pulak berhangkut bawak turun bawah..lecehnye lahai!..tuh yg beli jugak tuh hand vacuum nie..lagipun xnk beria sgt sebab utk vacuum belah atas je..yg selalu kite nak guna pun utk master bedroom..

Murah je kite beli..70lebih kut..okayh la hand vacuum nie...tp kalau korang nak guna utk satu umah mmg not recommended la..sebab hand vacuum nie sesuai utk space yg kecik2..takat nak vacuum bilik tuh okayh sgt la..umah yg besarnye 600sft-700sft rasenye sesuai la kalau nak guna..

Cable wayar die quite panjang jugak la..bunyik agak bising tp boleh handle punye bising..standard bunyi vacuum ler..lepas tuh kite siap belikan untuk mak kite..hehehe..

Lagi satu spray mop..


 
nie haaa rupe spray mop tuh..comel..hehe...

Spray mop tuh kite beli sebab utk letak kat hall atas jugak..malas nak berhangkut mop ngan bekas mop naik atas pastu kene bawak turun bawah balik..sama je reason dgn hand vacuum..

Okayh ke x gunanye?..kite rase okayh la..senang la..just letak air and floor cleaning sikit dlm container air tuh, then spray pastu lap..senang kan

nmpk x hasben kite tuh tgh mop tangga..kotor tuh sebab kan ade org dtg umah repair bumbung..so lepas dieorg balik, hasben kite mop la tangga sbb ketara nau kotornye..

Hasben kite siap ckp, "bagus la domok punye mop nie..senang..pandai domok"..pandai domok katenye..mihmihmih..murah je korang..kite beli 33hengget berapa sen tah..dpt free die punye refill pads..tp kat lazada ade yg lagi murah..29hengget gitu kut..kite xperasan yg 29 tuh masa beli..hiks..

Kite mmg ade plan nak belikan utk mak kite jugak tp kite nak try dulu la cemana peginye bile pakai..address utk received parcel kite letak umah mak kite..ye ler, skang nie kan kite masih lagi naik train masa balik, cemana pulak la nak berhangkut bende alah tuh naik train..susah ke pe tah..

Parcel dh smp, kite pun bukak la parcel..mak kite tanye, "beli ape pulak kali nie?..mcm2 la adik nie"..wakakakaa..

Kite pun test la spray mop kat umah mak kite..mak kite ckp, "mcm senang je nak mop?..alang2 tuh test la smp ujung"...hahahahhaa..hamboih..smp ujung katenye..nape xcakap tolong mop kan satu umah je...kahkahkah..

Kebetulan plak kak long kite ade..die pun, "ehh, mcm best je..nak beli jugak la..mak nak ker?"..bende nak beli, belikan je..jangan ditanye..kihkihkih..dan2 tuh jugak kak long beli spary mop nie kat lazada.."adik baru nak belikan utk mak lepas cube mop nie okayh ke x..along dh belikan dh xpe la"..ngeeeeee..

3 comments:

  1. wah!memang bagus pun...
    suami pun makin rajin tlg isteri..:)

    ReplyDelete
  2. Oh, so macam ni lah rupanya vacuum and mop tu. Adik ipar ada mentioned about this and she bought it from Lazada. Katanya murah yang teramat and the vacuum pula memang bagus - ringan and sedutan kuat. Thought about buying it...

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...