Monday, May 8, 2017

:: Shopping Without Paying A Penny ::

Ehh jap nak iklan..ape nombor tepon JAIS????..nak buat ape?..saje je la nak try kol..berfungsi ke idak..xberfungsi tuh xpe la..kalau berfungsi, alang2 nak buat report..mana tau boleh save kan bajet ape2 yg patut..ehhhh, hahahaha..

*ehh, ade yg merah muka ke..pegi mamp ler..kesah plak aku..nak kutuk, nak maki, silakan..mmg itu pun yg ko terror buat..*

#makinmeluat
#bilakuasaduitdapatbutakanmatasimataduit
#kuasaduitbolehbuatharamjadihalal

Okayh dh..

Yup!!!..it is soooooo true..last 2 weekends kut, kiteorg shopping without keluar any money kat homedec..ye, korang betul xtipu..

This time homedec dh boleh redeem point credit card..certain credit card kut..yg pastu credit card maybank included la..wahhhh!!, ini sudah best!!..hehee..

Mula2 masuk xtau pun..tp sebab kite ade ter-stop kat satu booth yg jual machine nescafe dolce gusto..haa kau nama..hihihi..hasben aii kan caffeine junkie..die suka la bende2 gitu..plus, mmg tgh mencarik pun kut2 ade yg murah..time tuh ade promotion 200lebih..sekali promoter tuh explained pasal boleh redeem point tuh..

Die suruh pegi check berapa point yg ade..bile tanye berapa point utk redeem machine tuh die kate dlm 50ribu points..ehh ke 55ribu..isss, xingat lak dh..but either one la..dh checked point sekali point hasben kite ade dlm 400ribu lebih..hahhh, molek sgt ler tuh..dh redeem pun masih ade byk lagi points..hehehe..

Apalagas, terus redeem la..
Nie haaa die..kite amek yg manual punye..hasben kite tanye xnk yg automatic ke..kite ckp xyah la, manual je sudah..sekali, skang nie mcm menyesal xamek yg automatic sbb xreti nak bajet sukatan die..adehhh!!..
Container tuh dpt free..yg lagi satu tuh bayar..not really bayar, bayar with money la..redeem points jugak..
Baru ingat nak sakau container nie utk letak perfume2 kite yg bersepah2 tuh..sekali dlm container tuh ade bende alah lobang2 utk isi capsules die la kan..tunggu habis baru boleh sakau satu container..hehehe..
Nie haaa rupe die..comel jer..hehe..
Kemain banyak capsules..weekend lepas kite asyik jadik barista je..asal offer je kat hasben kite, "u nak air panas?"..kompom hasben kite akan jawab, "boleh juge kalau dh dioffer..xkan i nak tolak pulak"..heheheh..

Dah redeem, dah berjalan2, sekaliiiiii, kite terpikir.."ehhh, blender kat umah dh la rosak..alang2 boleh redeem nie, might as well redeem je blender"..actually elok lagi blender kite..cume getah kat bawah blade tuh dh putus..dua2 blender kite brand philips, dedua dh barai dh getah die..stress betul bile nak blend cili air terkeluar2..mmg kite "pangkah" dh blender brand philips nie..

So kite pun ckp la ngan hasben kite hasrat dihati..and ofkos la hasben aiii will say okayh..hehehe..tp kite xnk carik blender yg beria2 nau..biasa2 punye je sudah..kebetulan plak sebelah booth yg jual machine nescafe tuh ade jual blender..pegi balik sana and nasib baik ade lagi blender..akak tuh kate blender die selling fast betul masa tuh..ngeee..
 
Brand tefal nie haaaa yg kite amek..

Hasben kite duk suruh tgk2 lain dulu kut2 ade yg lagi elok ke..kite yg xnk sebab tgk mcm okayh je..plus, murah kut blender tuh..89hengget..lagipun xyah bayau just redeem points..hehehe..

So itu je la yg kiteorg sempat rembat masa homedec..yg lain2 mcm xde keperluan skang kat umah..mcm semua dh ade je..kalau xde pun, sebab xde kepentingan..nak carik bed sheet tp xsmpt sebab ade budak dh berry pastu mengamuk2..rugiiiiiii xdpt beli bed sheet..sobsss..nak carik booth yg boleh offer curtain murah pun xde..frust!!..aah u'olls..nak raya kan, kene la tukau langsir satu umah..ngan blind dapur pun nak tukau sekali..big boss dh bg persetujuaan dh..yesss!!!..

Kiteorg mmg nak pegi MK curtain kat puchong nun..tp xjadi sebab last weekend keluar pegi fair My Home kat sunway piramid convex, kebetulan plak MK curtain bukak booth kat situ..xcite byk terus blocked harga promotion, bayau booking, now tunggu org settlekan repair bumbung umah, cat dinding bg cantik, baru boleh panggil org MK curtains tuh utk dtg umah tgk umah dan bg idea langsir cemana nak kaler ape yg sesuai..

Xsabar nak tunggu rumah kite habis repair..habis je repair and xde masalah lagi, memacam nak buat, memacam nak pasang..boleh proceed dengan segala bagai plan yg dh lama plan tp tergendala dek kerana masalah2 dalam rumah..hurmmmmm..

Tak sabarrrrr!!!!..

6 comments:

  1. Nani pun ada jugak teringin nak ada coffe maker tu. Macam best je. Hahah 😂

    ReplyDelete
  2. wah..coffe machine. Memang sesuai bg penggemar kopi..

    ReplyDelete
  3. Dah boleh ucap selamat tinggal kat setabak lah nih. Dah boleh bancuh kopi sendiri ☺

    ReplyDelete
  4. wow!400 ribu??banyaknya...meh sikit..hihihi...

    ReplyDelete
  5. oik.. beraya betul ni..
    aku nak beli mixer dr tahun lepas.. x jd lagi. hr tu usha kat lazada nk beli dgn duit bonus.. sekali ciput. hempeh, termenung terus..
    nanti raya ni x dpt buat kek, sekut sb x de mixer.siankan?

    ReplyDelete
  6. wahhh best nyerrr senang nak buat coffee lepas nie !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...