Tuesday, May 16, 2017

:: Selamat Hari Guru - Hadiah Qisya Buat Cikgu2 ::

Before kite membebel panjang lebau..kite nak ucapkan Selamat Hari Guru buat guru2 di seluruh Malaysia..terima kasih atas ilmu yg dicurahkan..hanya Allah s.w.t sahaja yg dpt membalas segala jasa2 semua cikgu..;D

Before hari guru hari nie, mak2 dekat taska qisya ade plan nak buat jamuan utk celebrate hari guru nie..thru email la semua tuh and kite di-CC sekali..nak join mmg harapan la kan sebab ofis kite bukan kat situ..ofis kite nun nie haaaaa dekat megan avenue II nie..lagipun, masa jamuan tuh katenye dlm pukul 4petang..mmg kompom2 ler lagi xleh nak join..but ya, its okayh..kite hanya reply email tuh yg kite akan chip in money utk jamuan and xdpt join..

Katenye hadiah utk teacher2 kat nursery tuh sendiri2..terus otak laju berpikir nak bg ape la nie..ahad lepas kami sekeluarga dinner dekat The Curve..after dinner, jenjalan dlm tuh sambil2 pikir nak beli ape..kite plan nak beli something dekat body shop then letak dalam jar je..ape2 je la yg ade jual bundle..

Sekali tgh jenjalan ternmpk besau2 kedai Bath & Body Works..aik, bile masa pulak la ade kedai nie..mana kedai bag?..bungkus dh ker?..alih2 dh lain dh kedai yg take over..masuk dlm nak carik barang sekali ternampak this one cute thing..nampak ape???..cer scroll bawah..alah sikit je pun scroll-nye..silap2 xyah scroll pun dh nampak..hikhikhik..

kite beli nie haaaaa..pocketbac sanitizer...comelllll..wangiiiii tuh ofkos la kan..kebetulan pulak ade jual bundle..terus kite ckp ngan hasben kite, "bagi nie je la kat teacher2 qisya"..mcm biasa hasben kite akan ckp, "okayh je"..as expected..kuang3..

Dah beli barang dekat Bath & Body Works (panjang nau nama nak kene taip), naik atas pegi Daiso..nak carik jar..tetibe bile masuk daiso terambik kotak..pastu xjadi amek kotak..last minit letak balik kotak amek jar..stress staff dekat Daiso..dh la nak tutup dh masa tuh..kihkihkih..
 
tuh haaaa jar-nye..drinking jar with straw..pastu letak je pocketbac sanitizer tuh dlm jar..
settled!!...
 
kite beli paper cushion tuh dekat daiso...letak2 dalam jar..semenggah sikit la kut..sebab kan nak letak pocketbac sanitizer dlm jar tuh..

Kite ingat nak tulis tangan je utk kad..tp tetibe mcm, "ehhh, letak la gambar qisya..pastu taip je caption kat gambau tuh"..
 
tadaaaaaaaa!!..maka terjadilah pressie utk teacher2 qisya..kihkihkih..simple yet nice!..that's what i want..ngeeeee...
Ingat utk teacher2 qisya je ke yg dpt..ehhh, mana boleh..kite pun nak jugak..dh la kiut, comel, wangi lak tuh..hikssss..

Cume kite punye extra sikit la..kite beli pocketbac punye holder..huahuahua..getis kan..
Tuh ha holder-nya..skang nie bersangkut je kat handbag kite..senang..xyah meraba2 dlm handbag bile nak pakai..chumelll je gantung kat situ..hehehe..

Sekali-sekala kan..ape salahnye..mesti ade yg terdetik, "beria nau bg hadiah gitu dekat teacher..teacher nursery je pun kut"..ehh, xbaik tau..consider derang pun teacher jugak la..bukannye dieorg kat nursery tuh xde ajar2 anak2 dlm tuh..ade je activity yg derang sediakan..

In fact, qisya mcm happy je kat situ..and kite tgk teacher yg amek qisya masa smp pun okayh je..xde pun kate nak buat muka bengang ke ape ke..kalau ade, mesti kite dh mcm melantun2 dh..sejenis manusia kepala hangin kan..agak2 hari2 cenggitu, mmg kite tegur..tp nie xde..masing2 yg dtg amek semua manis muka..belakang2 lain cite la sbb kite xtau..yg penting masa nak hantar tuh je..masa amek qisya (kalau hasben kite xleh amek) pun okayh je..nmpk dieorg layan qisya pun okayh..mmg la korang boleh ckp, depan2 mmg la..ye betul..tp budak2 xreti nak hide their emotions..walau mcm mana baik pun teacher2 nie dpn2, kite mesti boleh rase that sense yg xbest everytime hantar anak pegi nursery kalau belakang2 derang ade piat2, marah2 anak kite..ehhh, majority mak2 rasenye ade that sense kut..

Actually kite nie bukan la jenis parents yg fussy sgt..and not to say kite x concern about my daughter..it just that, i don't want my daughter to "pay" the "price" causes by her mother je..sebab kite xnk kalau kite jadi fussy melampau2 sgt, teacher2 mcm berdendam and then anak kite jadi mangsa..mana tau disebabkan bengang dgn kite yg asyik complain itu ini, itu xkene, ini xkene, bende kecik nak dibesarkan, buat dieorg mcm malas nak layan anak kite n pulaukan anak kite..hati manusia nie xsama..itu kite la..kite bukan ckp pasal org lain..

Sebab tuh kite xamek port pasal bende2 kecik..takat "momok2" kan sbb xnk bg anak2 masuk dlm toilet ke ape ke, bg kite itu kecik..ehhh, come on la..kat rumah xkan la korang xde buat mcm tuh..mmg la xde mentioned momok..but at least mesti ade, "pegi la situ..masuk la..ade lipas/cicak/buaya/beruk dlm tuh..eeeee takutnye"..and korang masa kecik xkan la xde terdedah dengan bende2 mcm nie.."pegi la keluar maghrib2 nie..kene sorok ngan hantu kopek baru tau"..xkan la xde..hahahha..

Tapi, kite hanya akan mengamuk bile anak kite, berdarah2, luka, lebam sana sini..patah riuk ke ape ke smp masuk hospital..senang cite kene dera la..itu jam, teacher2 tuh patut berdoa la yg dieorg xmerasa makan/minum ikut "straw" hospital..

Mcm qisya kene HFMD baru nie, xde pun kate kite nak make a scene/drama/havoc..sebab nak buat mcm mana..xleh nak buat ape..sedih mmg sedih tgk anak sakit..who doesn't kan..tp xde la smp nak hentam sana sini..bg kite, disease tuh mmg one of the common disease when u send ur child to the nursery..sbb dh ramai2 dh kan..nak buat mcm mana..

Kite xde masalah dengan teacher2 kat nursery qisya..cumenye ade one time tuh kite mcm bengang la dengan principal die..ngeeee..mmg one time tuh je pun..hehehe..actually bende kecik je..tp smp mcm tegang pulak dh dlm wassap group nursery..the way she handle the issue tuh yg buat kite mcm, "ehhh, u can just say a simple word yg boleh pendek kan conversation dlm tuh..why so defensive"..haaa gitu la..sbb die handle the issue dengan emosi die..tuh sebabnye..tp xde la smp bengang tahap gaban yg smp sekarang nie bengang..xde pun..biasalah, dh nama pun manusia, some more perempuan..ade berbagai2 jenis emosi..

Kite x expect pun yg teacher2 nie akan layan anak kite perfect..ehh helloooo, sedangkan kite mak sendri yg jaga anak pun xperfect tau..ade je yg angkat tangan, marah2, jerkah anak sendiri, so don't la expect outsider nak jaga anak kite perfect pulak..janji xdera and pukul dh bersyukur sgt dh..yes kite bayar dieorg, tp dh kalau ko bayar pun xsmp 200hengget sorang (the rest subsidi), jgn nak expect jugak yg dieorg akan layan anak kite mcm kite bayar seribu lebih (nie utk kat nursery qisya la nyeah)..even nursery yg kite bayar seribu pun belum tentu akan layan/jaga anak kite perfect serba-serbi..

Itu kite sendiri la..kite yg pikir mcm tuh..org lain kite xtau la mcm mana..sebab lain anak, lain la mak2 punye expectation kan..ehhh, sorry la terpanjang lak entry kali nie...thanks la kalau ade yg baca smp habis...i love u lah!!...hehehe

5 comments:

  1. Kita tak cari lagi wakkk..malas nyerr..

    ReplyDelete
  2. syok la teacher qisya dpt gift tu

    ReplyDelete
  3. wahhh...bestla teacher dpt hadiah dr qisya...
    untuk aunt nieyl ade x?

    ReplyDelete
  4. Wahh nice jugak buat macam ni kak :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...