Monday, January 8, 2018

:: Hampir Meroyan ::

Ehhh jap jap..hahahahah..terasa macam bangang pun ade..dah kenapa breakfast jadik breakfirst..adehhhhh..tongong nau..xtau nak salahkan sape so salahkan diri sendiri je la..wakakakakaka..ahhh lantakkan kat situ..itu lah die bile taip entry pakai henfon..kero mata..sedangkan bahasa melayu pun kadang salah ngeja, apetah lagi la english..kihkihkih..

Sabtu lepas kite dengan hasben kite mengerjakan 3 bilik dekat atas and hall atas..ehhhh sorry, hasben kite setengah jam sejam je..kite dari pagi sampai ke petang kemas sensorang sambil ditemani anak bujang..anak dara xde, die tido umah kakak kite..hasben kite duk sebuk settle kan hal2 kindy qisya..bayar fees la ape la, pastu jemur kain lagi..sudahnye, sampai sudah xnaik2 even die dah settled-kan hal2 die..

Dah lama gile xkemas belah atas..alang2 nak men-deco bilik qisya, kemas sekali semua..then lepas maghrib kiteorg pegi ikea..pegi sebab nak survey barang2 untuk men-deco bilik qisya..it’s about time dy..dah boleh2 dah pisahkan tido dengan anak dara..but before that, kene la deco cantik2..xde la cantik mana but at least dapat menarik minat anak dara untuk tido bilik sendiri..

Bilik baru siap kemas..phewwww!!!..terjulur pulak cable aircond..cable aircond tuh hasben kite dah siap2 suruh orang wiring buat masa tengah renovate umah..senang xyah nak hack la ape la bile nak pasang aircond nanti..ngeeee..

Bilik qisya xsiap lagi..tapi dah pikir dah nak buat cemana..tuh yang kami ke ikea tengok2 barang..now dah tau nak beli ape, so nanti bile pegi ikea, cuma beli je..buat masa nie bagi qisya duduk bilik yang kecik sikit..sebab die sorang je kan buat ape nak duduk bilik yang besar..

Xtau la bile dapat beli barang2 untuk mendeco bilik qisya..sebab at least kene standby dekat seribu lebih duit untuk beli barang2 tuh semua..so that’s why la kene amek masa sikit..itu mungkin dah campur sekali dengan barang2 kite kut..haks!..dari start masuk sampai ke counter nak bayar macam susah je nak behave kan tangan nie dari mencapai2..xleh nak control..kadang tuh sambil lalu je pun jadik..kihkihkih..

Weyhhh, maunye xcecah seribu lebih..sedangkan beli frozen food kat ikea tuh pun dah habis 120hengget..inikan pulak barang untuk mendeco..

Ye korang..betul!!..kite beli nie je pun dah 120hengget..nasib baik la jugak kite ternampak hasben kite dah terpacak kat tepi counter sambil dukung bobot dengan tangan penuh hotdog dan cawan dan donut..level meroyan terus turun..hahaha..sebelum orang tua tuh bagi jelingan maut kat kite, baik kite stop dan bayar je ape yang ade dekat dalam bakul..mihmihmih..

Tapi kalau dah siap mendeco pun qisya xleh tido lagi dalam bilik tuh..kene tunggu apaknye pasang aircond dalam bilik tuh dulu baru qisya boleh move in..ngeee..

2 comments:

  1. wah...x lama lagi qisya ade own room..bestnya....
    nieyl pun nak deco dapur pun x bergerak² lagi ni kak..adoi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...