Monday, January 22, 2018

:: Qisya Dah Boleh Tido Bilik Die, Tapiiii ::

By right skang nie qisya dah boleh tido dah bilik die..aircond dah pasang..kite cukup xsuke bende yang menjalar kat dinding..itu tempat tutup cable and hose aircond..

Isteri, “bilik kite xde pun bende alah tuh”..

Suami, “memang la..bilik kite dieorang hacked dinding..dalam dinding..memang la xnampak”..

Isteri, “ooooo..ishh, sakitnye mata..besau lak tuh”..

Kihkihkih..byk complain plak tuh nyeah..muahahahaha..

Bilik qisya..siap pasang dah..qisya besau sikit boleh pindah bilik yang skang nie jadik ofis daddy..

Bilik tengah selerak lagi..katil diterbalikkan takut berhabuk, sebab dieorang kene drill dinding kan..

Banyak yang xsiap lagi bilik qisya nie..tp tuh la, nak tido dulu boleh jer..aircond tuh yang penting sebenarnye..deco mendeco nie sambil2 pun boleh..

Semalam pegi One Utama..macam xde tempat lain je kan nak pegi..asyik la One U..ngeeee..semalam keluar pegi KL Convex..ade renovation fair..tapi hampeh, bende yang dicarik tiada..hasben kite ajak pegi KLCC sebab sebelah je..kite yang xnak..tah la kite xsuke la pegi KLCC..semak!..tuh yang hasben kite ke One U tuh..alang2 boleh amek pony qisya yang tertinggal kat kedai mamours..

Sambil jenjalan ternampak kedai Akemi uchi tengah sale..masuk la jap sebab memang ade plan nak carik quilt untuk qisya..alang2 carik sekali la bedsheet untuk die sekali..sekali bile masuk rambang mata pulak dah..niatnye nak beli quilt ngan bedsheet..sudahnye terjebak membeli bagai2 barang dalam tuh..huahuahua..

So quilt dah ade, bedsheet nanti la tunggu homedec..pakai dulu la bedsheet kite..tuh yang kite cakap dengan qisya yang die dah boleh tido dah kat bilik die..

Qisya, “xnak..nanti qisya nangis nak tido dengan mommy”..

Mommy, “bilik qisya kan dah pasang aircond..dah boleh la tido situ..qisya kan dah big girl..mana boleh tido dengan mommy”..

Qisya, “ehhh, no no no..bilik qisya xsiap buat lagi..mommy xpasang lampu qisya lagi”..

Hooii, pandai nyeah qisya..tergelak2 kite..ade la lagi sambungannye tapi kite lupa..adoiii..ade je alasan die tau..gerammmmmm..dah siap bilik qisya mommy deco, kalau xnak tido jugak, siap qisya!..kihkihkih..

Sekali dengan bilik sebelah, hasben kite pasang aircond..kite cakap la kenapa nak pasang jugak aircond kat bilik nie..bukannye ade orang duduk pun..dah alang2 pasang kat bilik sebelah, pasang sekali kat dedua bilik kate hasben kite..hurmmm, ikut u la domokkkk..u’olls jangan la terkejut pulak bile nampak banyak cpu kat situ..pening kepala kite tengok..dengan cpu dengan hard disk dengan motherboard dengan desktop dengan cable2 computer..hadoiiii..ngeeeee..

Bile tengok langsir tuh, sakit pulak hati kite..habis rosak langsir kite kat dedua bilik belakang nie..ggrrrrr!!!!!.terpaksa la ngendeng hasben kite pasang langsir baru..ehhhh, hahahahahahahha..

Haih, bile la si qisya nie nak tido bilik die sendiri nie..hurmmmmm..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...