Tuesday, January 23, 2018

:: Kalau Tak Kurus Jugak Tak Tau La ::

Now umah kite dah ade treadmill skang..bagi kite ade treadmill pun dah cukup dah..and kalau xkurus jugak, xtau laaaaa..muahahaha..

Malam semalam first time naik treadmill tuh..huntungnye lahai ade treadmill kat umah nie..sebab ape tau..sebab bile ko nak berlari, ko pakai baju ape pun xkisah..xyah pening kepala nak pikir..ko pakai baju kelawar pun jadik dah wehhh..muahahaha..pakai seluar pendek yang pakai kat umah je pun jadik jugak..kihkihkih..janji sarung kasut, settled!..

Skang nie dah boleh bawak keluar semua seluar2 and baju2  jogging kite yang xsenonoh dulu..alah, xde sape yang nak tengok pun..kalau ade pun hasben kite je la..jangan kang tetibe die ikut kite berlari sekali atas treadmill udah..ehhhhhh, hahhaaha..ye laaa, dulu2 zaman free hair ko nak pakai baju ape, nak pakai seluar pendek ke seluar 3 quarter ke boleh la..dah bertudung litup nie buang tebiat ke hape nak pakai gitu bile jogging kat public..sebelum keluar rumah lagi dah kene libas ngan hasben kite..hahahaha...

Alhamdulillah, sepanjang pakai tudung nie, xpenah lagi la kite buang tebiat pakai singlet je keluar dari umah walaupun pegi kat car porch je untuk jemur kain..xpenah lagi la keluar rumah pakai seluar pendek pegi kat car porch untuk amek surat dalam mailing box..semua dalam umah je..kalau nak keluar memang kite akan sarung baju ala2 macam kelawar tutup segala2..kalau xdibendung dari sekarang, xnak nanti sampai ke tua ganyut pun nak keluar umah pakai singlet pakai short lagi..apo nak jadik..buat malu suami dengan anak2 je nanti..dah tua2 buat pangai xsenonoh..

Ishhh budak ituuuu!!!..die yang ke depan dulu..

Hasben kite suh letak bawah..ape la nak letak kat bawah bende alah nie..size kecik xpe lagi..kat bawah xde ruangan dah domok oii..kat bawah ade tv, sambil2 tengok movie boleh berlari kate hasben kite..lorrrr, abis tuh tv kat atas nie untuk perhiasan ke canner..tv atas kan ade, boleh je bukak youtube then pasang je lagu..nak pasang ape pun boleh..

Moh ler kite berlari..masa nie pakai seluar keje pun jadik..sebelum mandi, berlari dulu..

Tapi satu je la cabaran nak berlari kat treadmill nie..“bayang2” kite asyik mengekori kite je..terpaksa la kite berjalan dulu atas treadmill dengan “bayang2” kite tuh..kalau tidak, “bayang2” kite akan mengamuk..bile “bayang2” dah mengamuk, memang satu ape bende pun xkan jalan..

Semoga saya istiqomah!..chaiyokkkkkk!!!..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...