Friday, January 26, 2018

:: Jangan Penah Hina Kete Kecik ::

Semalam kite dengan hasben kite ke ikea..lagiiiiiii..hahaha..selagi xsiap bilik anak dara, selagi tuh la akan berulang alik ke ikea..kihkihkih..plan asalnye nak pegi dengan biras kite weekend nie tapi biras kite xjadi..ade yang lagi penting yang die kene settle kan this weekend..

So far barang2 besau untuk bilik qisya semua dah settled..kire settled la kut nyeah..sebab bilik kecik je pun..nanti qisya dah besau sikit, dah pindah bilik yang skang nie jadik "office" daddy, boleh la nak buat memacam..bilik kecik, so limited sikit la barang2 yang besau2..cumenye skang nie nak carik bende2 kecik je la untuk men-deco..urghhh!!..xsabau nak tunggu weekend..

Sebenarnye mommy qisya yang lebih2 nak men-deco-nye..yang pening kepala daddy qisya sebab die yang kene keluarkan dana..wahahahaha..qisya relax je..yang die tau cume, "feel the excitement" je.."wahhhhh, cantiknye mommy..pandai mommy beli..thank u mommy..qisya sayangggg mommy"..alolololo, meltingnyeeeee lahaiiii..ngeeeee..

Semalam ke ikea, kiteorg berdua je laki bini..sebelum pegi, kite tanye hasben kite.."muat2 ke barang2 nak masuk kalau bawak kete i nie nanti..xnak bawak kete u?..besau sikit..macam u besau"..wakakakaka..sempat lagi ko kan sya nak ngajing laki ko..huahuahuahua..hasben kite kate muat..so muat la it is..sebab kalau bawak kete die, boleh masuk dengan tenang je..die sebenarnye sehabis boleh akan cuba xakan bawak kete die pegi ofis..biasa la kan kalau keje company yang ramai melayu nie..kang adeeee je laaaaa bende yang dikate, diperli, diwar2kan..dari orang xtau terus jadik tau..sebab ade kawan2 die yang kene, tuh die xnak tuh..ehhh, hahaha..

ini je barang yang kiteorg beli semalam...ehhh, i've tried my very best untuk behave hokeyh..itu semua memang banyak barang2 qisya je tuh..i ain't lie u know!

nampak takkkkk!!..muat hokeyh..siap ade orang usha barang2 kite then usha kete..usha barang2 usha kete..wakakakaka..kite xrase menjengkelkan pun..dari pandangan die tuh macam die tengah calculate space dalam kete kite dengan barangan yang kite beli..atau dalam erti kate lain, "masyaAllah sisthur!!!!..muat ke barang2 nie masuk dalam kate ko?!..ko sedau x ko bawak myvi je"..wakakakaka..

Ehhh, even kete civic lama hasben kite pun xleh nak buat cenggini hokeyh...kete je panjang tapi ape pun xboleh..beli kete mahal2 tapi seat belakang xboleh recline..nasib baik dah jual..tuh yang bile semalam ade kete civic parking belakang..tengah loading barang2..kene pulak bini brader tuh beli barang panjang2..brader tuh siap menggaruk kepala..tengah pikir cemana nak masukkan barang2 yang panjang2..masuk kete hasben kite cakap, "i feel u brother..been there..pening kepala nak pikir cemana nak setting kan barang2 panjang dalam kete..dapat lak bini sama macam u, beli barang  nak besau2 panjang2..mau x menggaruk kepala"..wakakakakakakka..

ehhh, jangan penah hina kete sisthur hokeyh!!..can fit u know!..tapi cemana sisthur duduk dalam kete, jangan pernah cuba2 untuk tanye..sisthur starlite dahi tuh kang!..hhahahaha..nasib baik la sisthur dah kurus..so xde masalah pun ruangan sempit ke ape ke..wakakakakakaka..

Masa nak loading barang baru la terasa, kalau bawak kete besau, tenang dah hidup..ngeeee..itu la die betapa untungnye beli kete besau2..itupun ade jugak orang yang bermulut puaka yang xpuas hati bile hasben kite nak beli kete besau..macam2 dikatenye..macam2 dihamburnye..cite belakang2 buat hape..xpuas hati meh cite depan2..ayat yang aku akan cakap, "kenapa???..hati tuh panas, hati tuh bengkak ke sebab xdpt nak beli kete idaman..bengang sebab xdpt guna nama laki aku untuk beli kete ko ke?"..itu ke puncanye yang nak marah sangat nie..itu ke sebabnye yang nak cakap ayat2 yang menjengkelkan nie?..banyak sgt ke duit, mampu ke nak pakai kete besau, perlu ke kete besau..kalau kite ade masa die cakap semua tuh, satu bende je kite akan buat..pegang cermin depan muka die..hahhh, tanye la soalan tuh dekat diri sendiri..patutnye soalan tuh yang die kene tanye kat diri die bile die kate die nak tukar kete lain..bukannye tanye soalan tuh dekat orang yang ade anak 2 and dedua anak tuh kecik2 lagi..

Xyah la susah2 nak buat kire2 gaji kami laki bini..berapa gaji kami dapat sebulan, berapa expenses kami kat umah..ko tau ke ape yg kiteorang belanja, ape yang kiteorang beli..loser!..xyah la..ko bukan tau pun..bizibodi sangat pangai..orang cenggini xde life langsung..ko ingat ape, laki aku xmampu sangat ke?..kalau ko mampu sangat, kalau ko banyak duit sangat, ko beli la kete merc ko tuh dengan duit cash!..sembang kencang tp habuk takdak!..bodoh!

Ehh, kalau laki aku xmampu nak bayau installment every month, ko ingat akan keluar ke kete tuh..ko ingat prinsip hidup laki aku nie, "biar papa asal bergaya" ke..jenis yang xukur baju kat badan sendiri nyeah..die mampu dan die pikir keselesan ANAK BINI die la die beli kete tuh..ade la jugak keperluannye kan..dari orang yang mengata tuh, lagi la xde keperluan nak beli kete die..kerap xkerap kete bergerak, berapa panjang umur boleh merasa pakai kete tuh belakang kire janji boleh menunjuk kat orang yang die ade kete mewah..

Tapi tuh la, duk ngata bagai2, duk cakap macam2, sudahnye bile nak hangkut barang besau2, tau pulak mencarik orang yang ade kete besau..hilang sudah segala tomahan yang penah ditomahnye..bile ade keperluan baru nak sedau ke yang betapa perlunye ade kete besau..

Geram bengang sakit hati dengan orang cenggini memang ade, tapi xpe la..pikir je la yang die bengkak hati xdapat kete yang die nak (janji kite dapat kete yang kite nak..wakakakakakakakakaka)..sebab tuh semua bende nak dihamburnye..kesian!..pity u!..pathetic!..

3 comments:

  1. Kakk kita pun excited bila nak mendeko macam ni. Taksabaar nak duduk rumah sendiri nanti, macam macam nak buat. Hahaha!

    ReplyDelete
  2. akk pun suka myvi...nak parking sng..laju pun blh tahankan?yg ptg bulan2 kita mampu bayar

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.
    Semoga sentiasa diperluaskan rezekinya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...