Tuesday, January 16, 2018

:: Wishlist 2018 ::

Wishlist je la..i wish to have that and this is the list..hehehe..

1. Mini fridge
Ini untuk letak dekat, its either hall atas or dalam master bedroom (bilik kite)..kes malas nak turun bawah bile dah naik atas..huahuahua..

2. Treadmill
Ini hanyalah sekadar contoh..brand ape, xkisah..janji elok janji murah..hehehe..dah ade anak 2 nie, nak ke gym, memang nan hado laaa..nak pegi gym ofis pun, hangat2 chicken shit je..hahahahaha..sempat pegi sekali je..kene plak skang nie qisya dah skul, memang lagi la xde nak pegi..rushing nak amek die lagi..maka berkubur la hasrat nak berlari atas treadmill..

Nak pegi jogging, apotah laie..2 tahun lepas beli kasut jogging jenama yang xnak kalah..sebab masa tuh tengah enthusiast nak ber-jogging..sekali pregnant daaaaa..kihkihkih..tapi skang nie silap2 kasut tuh dah mem-Burooks dan mereputkan diri dalam lemari kasut..seiring dengan nama kasut tuh sendiri...Brooks..hahahhaa..

3. Food processor
Dah 3 tahun mengusha food processor nie..xbeli2 lagi sebab terasa macam rugi pulak..why???..sebab skang nie kite masih lagi xdapat nak memasak dengan tenang..and skang nie kite masih lagi jarang memasak..anak bujang masih lagi dengan peel die..masih lagi masihhhhh..dengki nau kalau kite masuk dapur..kang mulalah ber-drama air mata..haiyooooo..nasib baik la apak hang relax and steady je bobot ooiii..boleh memahami kenapa mommy xmasak..hurmmmm..

4. Dryer

Ini sebenarnye dah lama ade dalam wishlist..tapi xde la beria nak sebenarnye..kalau dapat okayh, kalau xdapat pun okayh je..sebab bukan kite yang mengelolakan laundry..kite hanya lipat dan gosok je..lepas gosok, susun baju kat dalam lemari pun hasben kite..kihkihkih..kalau lah kite yang mengelolakan laundry, rasenye kat dapur nie dah bertindih dah washer dengan dryer gamaknye..haks..macam kes steam iron la..disebabkan kite yang menggosok baju2 lah kite dapat sebijik steam iron philips yang menjadik idaman kolbu kebanyakan para ibu..bile diri sendiri yang buat kerja tuh, maka senanglah nak pujuk en suami..bab2 nak pujuk suami, aiii memang champion..nak belajar?..mana boleh..sebab suami korang, mesti la korang sendiri tau weakness die, tau cemana nak pujuk..hehehe..

Ikutkan banyak lagi wishlist..biasalah kan kalau perempuan..wishlist tuh xkan penah habis..ade je yang orang2 perempuan nie terpikir nak beli..terpikir nak barang2 tuh ade dekat rumah..tapi bende2 yang perempuan terpikir nie kebanyakannye adalah untuk kepentingan bersama, untuk kegunaan bersama..

Itu hanyalah wishlist je..xbermakna semua tuh kene dapat on the same year..kate pun wishlist..memang “how i wish i could have that” je la kan..gitchuuuu!!..

3 comments:

  1. Nani pun teringin gak nak ada dryer tu satu. Senang kerja. Hahah!

    ReplyDelete
  2. akk punya wishlist pun byk..tp mikirkan.msh blm duduk rumah sndiri..geram.je rasa tau..1st skli nk beli oven...haha

    ReplyDelete
  3. Treadmill tu idaman akak jugak.. sekarang nak jogging dah nampak tahap kemalasan nak keluar rumah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...