Wednesday, January 3, 2018

:: Lesenku Mati ::

Kite xsedar driving license kite dah “mati”..sedar pun sebab ade kawan dekat facebook share post pasal isu yang berkaitan..ngeeeee..

Time tengok post kawan kite terus kite bukak purse keluarkan driving license..hahhhh!!..seperti yang ku jangka, mati sudah lesenku..huwaaaaaaa..

Driving license kan ikut tarikh birthday..pun masih jugak terlepas pandang..haishhh!!!..

Last year kite renew untuk setahun je..puncanye pun sebab terlupa jugak la..xnampak tuh tarikh renew bile..12.01.2.016..padahal lesen “mati” masa 17.12.2015..kene pulak kite perasan masa dekat ofis..terus mintak tolong ofismate kite renew kan since die nak keluar pegi post office..cash in hand pulak lepas utk renew setahun je..itu yang sudahnye setahun je kite renew last year..

Semalam dengan hari nie kite cuti sebab hantar qisya pegi school..so dah alang2, pegi renew driving license sekali..hasben kite suruh renew 5 tahun terus..kite okayh je sebab duit untuk yang 4 tahun die tambahkan..kite bayar untuk harga setahun je..wakakakakakka..cash banyak tuh je yang ade..xsempat nak withdraw lagi duit..kuang3..

Ape????..Qisya cemana???..alhamdulillah sepanjang yang kite nampak die okayh je..tapi tuh la..kite xberapa berkenan la dengan certain cikgu kat situ..bile dengar tuh rase macam nak tarik je qisya keluar dari tadika pastu pegi carik tadika yang available..tapi pikir yuran semua dah bayar je..

Kite bukannye typical mak2 yang mentality jenis xboleh cikgu marah or pukul langsung anak..kite xkisah pun kalau cikgu nak marah anak kite..tapi kalau cikgu yang jenis jerkah menjerit marah anak2 murid sampai nak terkeluar anak tekak tuh yang kite xboleh nak terima..dah macam orang hilang pertimbangan hilang pedoman dah gaya jeritnye tadi..budak2 tuh baru umur 5tahun kut..bukan la qisya yang kene and kite pun xsure qisya ade ke tidak dengan cikgu masa kite dengar jerit2, tapi yang kite tau, memang kite terkedu, terus hilang mood lepas dengar jeritan cikgu tuh..kirenye skang nie kalau esok dan hari mendatang qisya mengamuk2 xnak pegi school, kite dah tau la ape puncanye..-

Itu je la yang mampu kite cakap..selebihnye nanti la masa kite nak cite pasal qisya..

3 comments:

  1. sabar jela kak...
    nieyl pun x suka klu cikgu gitu....
    nak jerit tu tgk ler dlu budak umur berapa...

    ReplyDelete
  2. Cikgu tua kot..heheh..Tadika je kot..tak payah la sampai nak jerkah sampai keluar anak tekak..ahahha...macam2..

    ReplyDelete
  3. hahaaa.. kes2 mcm tu memang selalu berlaku Sya.. kawan akak biasa 8 bulan lupa renew lesen... hahaa...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...