Monday, January 29, 2018

:: Philips Garment Steamer (Stand Iron) ::

Garment steamer nie adalah salah satu dalam wishlist kite sebenarnye..tapi xde la kate kene nakkkkkkk jugak..sebab kite kan dah ade steam iron dah..

Last weekend hasben kite ajak pegi Harvey Norman punye sales kat Citta Mall..die nak usha dryer and few other things..i menurut perintah je..sebab i tau, bile kat sana nanti, mesti ade habuan untuk i..ngehngehngeh..

Masuk je entrance nampak airfryer..huaarghhh!!!, nextttttt!!!..wahhhh, berlagaknyeeeee..mementang dah ade airfryer, menguap lagi ko kan..kihkihkih..bukan berlagak, bende dah ade buat ape nak usha2 lagi..dibuatnye nampak pulak harga yang di-offer lagi murah dari yang kite beli, xker akan sakit hati..tuh yang buat xnampak je tuh..sekaliii bile jalan depan sikit, nampak pulak garment steamer nie..hahhh, ini kite kene stop nie..ini kene stop!..usha2, belek2, sekali hasben kite tanye, “nak ke?..nak amek la”..bersinar mata hitamku..“ehhh nak..hehee..boleh ker?”..hasben kite pun jawab, “amek la”..ngeeeeeee..sebab die tau yang kite memang mencarik garment steamer..

Garment steamer nie kite nak hanyalah untuk menggosok tudung2 kite je..tudung kite banyak shawl dan banyak jugak yang instant..kene pulak hasben kite baru nie die borong tudung instant si lopa untuk kite..then part nak menggosok instant shawl lah yang sangat paling kite menyampah sebab instant kan..renyahnye lahai..sebab tuh la lagi buat kite nak usha garment steamer nie..nampak takkkkk alasannnnn..nampakkkk takkkkkkk..haks..

Baju sekolah qisya jadi perasmi garment steamer mommy..

Isi air dalam bekas tuh..maka terjadilah wap untuk disteamkan..hahaha..bengongnye lahai..guna ayat tah pape..;D

Kite sendiri tau yang garment steamer nie sangatlah xsesuai nak gosok baju2 keje hasben kite..yang kainnye lembut boleh la..tapi yang keras dan tebal tuh memang jangan harap la nak dapat hasil yang bagus..kalau kain chiffon ke silk ke crepe ke satin ke okayh la..

Lagipun kegunaan garment steamer kat umah kite nie bukannye untuk menggosok baju2 keje hasben kite pun..bukannye dibeli untuk kegunaan heavy duty..beli setakat untuk menggosok tudung2 dan baju2 kite yang mana kainnye sesuai untuk digunakan dengan garment steamer je..

Sebenarnye kan, boleh je kalau kite nak pakai philips steam iron untuk menggosok tudung2 kite..boleh je buat sama macam garment steamer..katepun function lebih kurang..tapi tuh la, sebab kite dah lama nak sebenarnye..bile dah nak kan, tuh yang tetibe boleh jadik xsama function steam iron dengan garment steamer nie..ngeeeeeeee..

Kite hampir nak beli dekat lazada sebenarnye garment steamer nie..dah usha lama dah..asal bukak lazada ke shopee ke, mesti tengok garment steamer..tapi tah la, kite bukannye kedekut xboleh nak keluarkan duit sendiri..duit bukannye xde..ade je duit sebenarnye..and xsemestinye semua bende nak kene hasben kite jugak yang kene keluarkan duit..tapi tah la, kite macam was2 nak beli barang2 letrik kat lazada yang harganye lebih dari RM150 ke atas..dengan harga yang dijual kat lazada, boleh dapat harga yang sama kat kedai letrik..so might as well beli kat kedai letrik..warranty pun kompom2 ade..kan kan kan..

Memang kat harvey norman punye sales baru nie, membeli barang kite sesaje..haks..selain dapat garment steamer nie, kite dapat salah satu dari wishlist kite..mini fridge..yeayyyyyy!!!..khamis nie kene pegi collect kat harvey norman paradigm mall..tapi kalau boleh kite mintak dieorang hantar kat harvey norman mid valley..harap2 la boleh kan..malas nak ke paradigm..sebab macam xde ape..

Aiii is happy!..thank u hasben!..xoxo..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...