Wednesday, January 24, 2018

:: Ketam Manis Seafood Restaurant, Cyberjaya ::

It’s a chinese cuisine restaurant..

Sabtu lepas mak kite datang umah..risau ke cucu die si bobot tuh.si bobot yang kuat mengamuk tuh..eeeiii geram je..then bile borak2 ade la borak pasal satu isu nie..so kite macam dapat rase mak kite mesti nak jumpa pakcu kite..so kite pun ajak la mak kite pegi umah pakcu kite kat puchong..

Otw nak ke puchong, sekali pakcu kite kol kate jumpa kat cyberjaya terus..makan kat sana..haiyoooo, pakcu kite memang selalu gitu..kalau datang mesti die akan belanja makan..padahal kiteorang nie nak jumpa die je..kadang kalau kite tersesat kat IOI Mall puchong pun, kite kol pakcu kite kate ade kat situ..kalau die datang, kompom dapat makan free..muahahahaha..

Yang xleh blah, kiteorang yang dari gombak nie boleh sampai dulu..die baru nak kuau umah..hamboiii mentang2 ler umah dekat..take things for granted ye pakcu..hehhee..

Pakcu kite selalu makan kat situ..regular customer katenye..bile dah regular customer, die orderkan so kiteorang makan je..haks..

Right after pakcu kite settled dengan order, tetibe die cakap, "nanti makanan sampai bagi henfon adik "makan" dulu"..muahahahahaha...bagusss..paham pun pakcu dengan anak sedara die yang gojes nie..wakakakakakaka..

front page menu
nasi goreng cina for bobot..

chilli crab...serious sedap..isi padat..ketam fresh..

chicken swwet and sour..xtau ape rase sebab kite muak la ngan ayam skang nie..sekali sekala je makan ayam...

salted egg squid..sedappppp..

tomyam ayam..

telur dadar..

our finisher...salah percaturan nie..patutnye ini kene makan masa starter nie..ngeee..

ketam2 di dalam aquarium..

Not bad la sebenarnye...makanan die sedap..so bile dah sedap boleh repeat lagi..hehe..total bill for lauk2 untuk semua di atas termasuk dengan nasi putih dah jugak air, dalam RM200++..lebih tuh xsure berapa sebab pakcu kite yang belanja..xkan la kite nak sebuk2 bizibodi tanye exact amount berapa..macam xsenonoh je pulak kang..

3 comments:

  1. nmpk pn sodap..tgk ketam tu yummmm

    ReplyDelete
  2. Apeni buat orang terliur tengok ketam tu. Hahaha! Sedapnyaaa 😝

    ReplyDelete
  3. These histamines disturb your natural chemistry causing anxiety, bothering and mindlessness amid the day and sleep deprivation around evening time. loving hut robinson

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...