Friday, January 5, 2018

:: Kisah Tadika Qisya ::

Yang mana friend dengan kite kat FB or IG mesti dpt tau sikit2 perihal tadika qisya..

Nak cite pasal tadika qisya, ape yang jadi, macam malas sebab ade stalker..muahahhahaha..

So skang nie, qisya dah xjadi masuk tadika yang kite dah registered-kan and dah siap bayar yuran dah pun..nasib baik yuran boleh refund..ngeeeee..

So next monday, kite akan back to square one..akan mengadap lagi qisya punye tantrum xnk pegi skul..which kite rase lagi double tantrum sebab mungkin die dah trauma ke ape ke kan..haiyooooo..

Qisya nie kan sebenarnye sangat easy going, easy to handle, very peramah kalau dah kenal die, behave, senang nak tackle die..tapi kalau orang tuh dah start berkeras dengan die, forever la die xnak orang tuh..

Agak2 ade x makcik2 bawang yang kata, “eleh, manja nau anak kau yang sampai orang xboleh nak berkeras sangat”..hahahhaa..mana la tau la kalau ade yang berfikir cenggituh..netizens skang nie kan kecam-mengecam keji-mengeji memang makanan dieorang..macam dah xtakut dah dengan malaikat sebelah bahu kiri yang menulis segala perbuatan dieorang..xcaya, cer baca setiap comment netizens dekat mana2 page pasal isu2 semasa/viral..huahuahua..

Qisya baru 5 tahun kut..nak berkeras buat ape..certain bende haruslah berkeras tapi tengok la pada situasi..xde la kate semua bende nak kene ikut je cakap anak..tapi macam kat tadika nak berkeras sangat kenapa je..lagi la takut budak2 nak pegi tadika..

Hari nie hasben kite akan settle kan registration untuk kindy baru qisya..nasib baik die masih lagi bercuti..kali nie dekat je dengan rumah..xyah nak pening2 kepala pikir sape yang nak hantar and fetch qisya kalau hasben kite outstation..kalau kindy dekat rumah, ramai yang boleh amek qisya..kalau kite xsempat amek, atok dengan nenek dah offer diri dah..adik beradik kite pun boleh je amek qisya..tapi jaga baik la orang yang akan fetch qisya..kene standby duit sebab kindy tuh atas kk-mart..wahahaha..

Nie gambar qisya dekat tadika lama..comelnyeeee anak mommy..

Cikgu2 dekat tadika qisya yang xjadi tuh sebenarnye okayh je..baik je..tapi bile ade sorang yang raksasa kat situ, hurmmmm, tuh yang jadi punca tuh..haishhhh..

Kite ngan hasben kite dah bincang, kiteorang masukkan die dekat Brainy Bunch..plus senang sebab dekat je dengan umah..xyah nak pikir transportation die waktu balik..qisya duk situ for the whole day..ade jugak yang cakap xkesian ke kat anak baru 5 tahun dah kene duduk sepanjang hari dekat kindy..kenapa x masukkan half day je..well fellas, she have to learn, accept, cope, adapt and embrace new experience..u see, life is tough right now and life can be rough as well..so ya, she has to prepared herself..dunia skang kejam weh, and challenging..opsss sorry, my bad..dunia xkejam, never will..manusia yang kejam..

So skang nie, prepare je la mental dan emosi untuk hadap qisya next monday..😂..semoga anak syurga mommy and daddy sentiasa berada dalam lindungan Allah.. 

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...