Thursday, May 9, 2013

:: Mok Mok & Pregnancy ::

Alhamdulillah kandungan kite dh 14weeks dh..mlm kang baru nak gie check up ngan mok mok..tmpt utk check up betul2  pun xdecide lagi mana..skang nie just check up kat normal klinik je itupun klinik panel mok mok..wakakakaka..6.6 nnt baru nak gi check up kat klinik gomen nak dptkan buku pink sbb time tuh kite nak jmp specialist pasal nak follow up yg cyst kite tuh..so alang2 skali harung la kan..mudah2an xde ape2 la..amin2..

14 weeks

Seriously kite xde pun kate nak survey2 or wat research ker kat internet pasal pregnancy segala..tppppp yg paling byk wat research adalah mok mok..yessss mok mok..die yg byk tau info2 compared ngan kite..serious xtipu..bkn takat info2 mana nak check up la, mcm mana nak check up gomen la, ape yg patut makan, ape yg xpatut makan laaa..tp siap ngan brg2 baby lagi die dh survey..stroller la, car seat,  baby carrier..bkn kite xnk wat research tp everytime nak google xtau nak google ape..hehehe

Smpkan kiteorg dh tau dh nak beli stroller brand ape model ape lg tp xkan la nak beli skang kan..awal lg kut..smpkan everytime kuar detim, mok mok akan jd stalker stalk stroller org..ahahahaha..betullll..die akan tgk je stroller org lain smp terkalih2 kepala die..mcm tgk pmpn cantik lalu..tp nie tgk stroller..ahahaha..

Mok mok siap beli buku about pregnancy lagi..konon2 utk kite baca..sudahnye die je yg baca..kite plak asal dh melepek atas katil mesti tertido..xsmpt nak say gudnite segala..no more rutin harian time nak tido dh semenjak pregnant nie..tau2 je kite dh terbongkang dh..

Bile dh baca nnt mok mok la yg update kite kene wat gini la kene wat gitu la smp penah argue psl certain things..haaaaaa, smp mcm tuh tau..mok mok nie kalau die dh start argue maknenye die dh betul2 confident nak argue..kadang even xbetul pun, kite ye kan aje sbb mls pjg cite..kuikuikuikui..

Selalu mok mok la yg duk ingatkan kite psl minum susu ngan makan ubat..ayat standard, "dh minum susu blum??..dh makan ubat blum??"..dh jd mcm dejavu dh..kuikuikui..tp biasalah kalau dh baring atas katil mmg mls nye lahai nak turun bawah gie dapur wat susu..bile mintak tlg mok mok wat terus senyap..tah pape tah..ahahahha..


9 comments:

  1. bagus....usha keta sorong xpe jgn usha awek ya mok mok...kihkihkih....

    ReplyDelete
  2. Wahhh suami yang penyayang tu :)

    ReplyDelete
  3. untuong lah cmtu...sekurang2nya suami pon dapat ilmu tentang pregnancy ni kan...hehe

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...take good care ye dear...jangan nakal nakal...hahaha

    ReplyDelete
  5. baguih mok mok ni research segala mcm yee

    ReplyDelete

  6. bab2 minum susu time pregnant memah lemah betul asik terskip jer....

    ReplyDelete
  7. Excited encik mokmok :)
    Take care tau falsya! :)

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaa kak syaaa :)
    jaga diri elok2 tauu, jangan buat keje berat2

    ReplyDelete
  9. bgslah mok mok amik berat tu.. minum susu utk baby dan ibu juga...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...