Friday, May 10, 2013

:: Presenting My Precious ::

Hellooooo auntiessssss..hehehe..i'm 14 weeks now..

SubhanAllah..there's a Miracle growing inside my tummy..my precious..my munchkin..my sweet pie..
baby kat dlm tuh gaya mcm tgh picnic smbl berjemur smbl pakai sunglasses kan..hehehehe..

Kalau boleh la baby ckp gitu mmg semua org pengsan kut..wakakaka..semlm kite ngan mok mok gie check up baby kat Klinik Alam Medic Sentul..serious mmg bgs la klinik tuh...sssbbbb doc kat sana sgt3lah friendly n sgt3lah polite..kite as patient nie mcm best je dpt layanan gitu..before nie mmg penah dtg sbb sakit2 biasa je..tp xtau la asal xpenah terpikir pun nak gie situ utk wat check up segala..

Jaja la yg ingatkan kite suruh gie situ..kite pun mcm, aah la nape xterpikir pun klinik tuh..ishhhh...hehe..masuk2 je bilik tuh doc laki indian greet kite mcm best gile..terasa diri begitu berharga..wakakakkaa..as usual la doc tanye kenapa la ape la..so kite ckp la kite nak wat check up baby..

Doc : before this where u normally do check up?
kite : Klinik K*** Wangsa Maju..but i dont wanna go there anymore..
that's y i come here..
Doc : Why???? *surprised*
Kite : i don't really satisfied with their service..
Doc : Okayh..tonight, u come to the right place..

Hamboi doctor..come to the right place nyeah..ahahahhaa..tp doc kat sana, so far yg kite penah jmp semua friendly..mcm kat Klinik K*** tuh tah pape..ade ke patut die kate kantung kite xcantik sbb die xdpt jmp baby punye full body..just nmpk dr paras dada smp kepala je..kaki ke bawah xnmpk..pastu bile tanye2 mcm nak xnk jawab..mcm bengong je..kite scan kat klinik semlm okayh je..kite ckp la kat doc tuh yg doc kat Klinik K*** ckp kantung kite xcantik la ssh la ape la..doc tuh smbl scan smbl ckp, "cannot be, sure they can see..how come they cannot find the whole body..nonsense"..amek koooo..ahahaha..

Bile scan tuh doc tunjuk la 5 jari2 baby yg sgt2 comel..kepala die, mata die, tangan die, kaki die, tulang die, perut die..kiut sgt..mok mok pun masuk sekali tgk..sumpah rase nak nangis bile tgk baby kat monitor tuh..yg xtahan mok mok siap tanye, ade potensi kembar x doc..doc jawab without any gape tau.."mana mungkin ade 2 dlm tuh..kecik je baby"..ahahahaha...

Mok mok siap tanye doc berat kite normal ke x sbb mok mok kate kite asyik makan je smp bdn dh kembang..wakakakka..xleh blah..nurse yg sapu2 gel tuh smbl sapu smbl gelak..malu aiiii..bkn ape sbb mok mok risau..die kan dh mengumpul info2 psl pregnancy nie..mok mok risau kalau kite kene kencing manis la darah tinggi la ape la..;D

Nnt sama2 kite tunggu whether mok mok's jr or gegurl's jr..can't wait...ngeeeeee..

16 comments:

  1. Comelnya falsya!!!!
    Rase2 nya gegurl ni hihihi

    Baby, dok dlm tu elok2 ekkkk
    tggu 9bulan k! Lepas tu kita jumpe ;)
    In shaa Allah ;)

    Falsya, hepi sgt utk falsya n hubby !

    ReplyDelete
  2. huhuhu...keajaiban Allah...=)

    ReplyDelete
  3. clear sangat baby kat dalam tu..
    sangatlah terharu bila nampak ada nyawa lain kat dalam..cannot imagine walaupon dah tiga kali pengalaman..

    ReplyDelete
  4. wahh dah nampak baby...
    subhanALLAH...
    bestnya sis....=)

    ReplyDelete
  5. kecil&comel.. semoga menjadi anak yang soleh nanti ya.. :D

    ReplyDelete
  6. pegalaman paling indah...
    sweet sangatkan

    ReplyDelete
  7. kalau Ayu bukan nak nangis..memang dah nangis dah...Ayu tiap kali scan, tiap kali tu la menangis,terharu..tu yg bila Ian & Iris kuat nangis...Daddy kata..ha tu ikut Mummy la..
    sabar jer la..
    tumpang happy untuk Falsya & hubby..take care ye dear!

    ReplyDelete
  8. sweet je mok mok....k tau semua kan..klo akob tgk x da perasaan..last2 bila dah kuar anak tu, baru nk meraung...kikikiki

    ReplyDelete
  9. so sweet.. mok mok pun rajin amik tahu perkembangan sekeliling klah tu.. makan berdua.. banyak sikit takpa janji makanan yg berkhasiat...

    ReplyDelete
  10. Pasya..betulll rasa terharuuu tu memang buat kita nak.nagis..aku yg dh 3kali pun nagis gak huhu...lagi2 bila doktor pusing sana pusing sini tgk baby ok... alhamdulilla..lawakkk sgt kita dua kan leh sama 14 weeks... apapun sesama jaga diri ..ko timbang bapa wei...hehhehee

    ReplyDelete
  11. semoga semuanya selamat... take yer.

    ReplyDelete
  12. kakak tumpang hepi...sonok sonok, sila tunjuk mummy punya tummy...nk jugak nengok 'dia'...

    ReplyDelete
  13. aloor tetiba sayu .. tapi bila adik cakap bb pakai cermin mata terus tergelak besoo akak dik ekekek ;)

    alhamdulillah bb semakin sihat ..
    semoga terus sihat sehingga ke kelahiran ..

    ReplyDelete
  14. Allahhuakbar... comel nye... :)

    ReplyDelete
  15. mmg sebak kalo tgk kehadiran itu dlm perut kita.. even org x pernah lalui lagi.. huhu.. jg diri baik2 yer :)

    ReplyDelete
  16. Subhanallah..Allah MAha Besar! Jagadiri baik2 ya sya sayang

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...