Friday, May 17, 2013

:: Under Construction ::

Morning u'olllssss...yg mana ade cuti arinie wakey wakey okayh...rise n shineeeee!!!!!....ngeeeee..skang nie umah kiteorg dlm proses di-renovate..dr kelmarin lagi dieorg dh start keje2 me-renovate nie..satu umah kene renovate sebenarnye..sbbbbbbb umah mok mok beli tuh umah second je u'ollsss....itu je yg mampu...nak beli umah baru mahal bebenor..even jauh dr kl skang nie pun dh mahal nak mammmmmpppp...

Beli umah kat area Sri Gombak gak...wahahaha...mmg xdpt dipisahkan betul kami dgn Sri Gombak nie..mak kite pun duk Sri Gombak, mak mok mok pun duk Sri Gombak..gile xmencabar idop..kalau time raya bergaduh umah sape dulu mmg kene hantok kepala masing2 sbb umah kiteorg hanya longkang besar je yg memisahkan..ahahaha..lagipun Sri Gombak nie segala2 senang..nak berjalan gie mana2 tmpt byk cabang jalan..xyah nak patah2 la u-turn2 la..

Bile beli umah second nie, satu umah kene renovate sebenarnye...xde tmpt yg tinggal pun..ibarat bina umah baru cume rangka je dh ade..keadaan dlm umah mmg sgt teruk..mula2 kite masuk umah tuh rase geli geleman pun ade..xtau mcm mana penyewa sebelum nie duduk anak beranak dlm tuh..tahan la plak dieorg kan..kalau kite mmg xleh hidup dlm keadaan mcm tuh..walaupun kite nie xde la pembersih mana tp xde la pengotor ya amat2..

Umah tuh standard gaban je...owner lama xde extend satu ape pun..so kiteorg kasik roboh semua dpn belakang extend awal2..mok mok xnak nnt dh lama baru nak extend umah..leceh katenye nak kene alih2 barang2 la ape la...mmg betul pun..leceh sgt3 tau extend umah bile kite ade dlm umah..dh mcm ape dh..nak2 kalau ade anak kecik..lagi la ngan habuk segala..

Kalau nak ikutkan market value umah kat Sri Gombak even standard xde renovate ape pun dh almost 400k..kalau umah yg ade renovate skit2 boleh cecah 400++k..tp alhamdulillah la rezeki kiteorg dpt beli umah tuh dgn harga yg sgt3 murah..beli direct owner, n kebetulan uncle tuh mmg nak let go umah die..die ckp die dh mls nak maintain..bile uncle tuh sendri dh tgk condition umah, die pun terkejut..after tgk lagi die turun harga..alhamdulillah..;D

kite nak masuk amek gambo kat dlm tp tgk la keadaan dpn tuh mcm mana..ngan ade lubang..takut nnt ape2 jadik kang ssh..so duk tgk dr luar je laaaa..
abaikan pekerja tuh..ahahhaa..standard gaban je kan umah..master bedroom akan tarik smp habis ke dpn..so kat atas tuh boleh wat lagi satu living hall (mok mok dh plan awal2 nak letak brg2 game die segalaaaa kat situ), n master bedroom akan jadi besar skit..

Minimun renovation 3months..maximum 5months..umah kite xde la besar mana..alhamdulillah selesa la untuk kiteorg anak beranak..ttp bersyukur sbb dh ade umah sendri..so nnt bile "org baru" dh kuar boleh pantang kat umah sendri...hehehehe.. 

Sama2 kite nntkan mcm mana rupe umah nie nnt kayh...can't waittt...;)))))))))))

15 comments:

  1. bila house warming ni..kakkaka....tak sabar nak tgk keadaan umah ni...mesti da bomb kan

    ReplyDelete
  2. syoknye dah ada rumah sendiri..
    nory still menyewa lagi...
    huhuhu...
    nnt wat kenduri jemput nory taw..heheheh

    ReplyDelete
  3. Moga segalanya berjalan lancar...
    Rezki baby gak ni :)

    ReplyDelete
  4. wah....best best....doakan kiter pun dapat beli umah...huhuhu... form dah submit tggu result jer skrg...=)

    ReplyDelete
  5. Kalau tengok gaya bukan minimum renovation ni Falsya... tapi tak apa kalau kakak pun suka sekali buat terus senang bila dah masuk tak payah nak apa-apa lagi.

    ReplyDelete
  6. nanti up cerita tau kalau rumah dah siap, bila ada rumah sendiri ni.. mmg satu kepuasan lah kalau nak buat apa² pun...

    ReplyDelete
  7. erkk..sama ngan kita laki binik..sorang sentul, sorang tmn melati..beli umah pon kt melati..tak mencabar lansung..waa...mesti grand umah gugurl nnti...sila show off yer nnti..kikikiki

    ReplyDelete
  8. bestnyaa dikk
    x sabar nak tgk hasilnya nanti ;)

    ReplyDelete
  9. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

    Terima kasih =)
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. bestnyeee.. ok la tu, rumah pertamaku :)
    kite ni habuk je ade.. hahah..
    nnt dh siap, tunjuk yer..

    ReplyDelete
  11. umh sri gombak mmg best sbb situ dh mcm2 ada..tkyh p jauh2...tp tu la rege umh mmg naik tgi..untung la dpt murah

    ReplyDelete
  12. Sgt teruja tau tgk umah falsya nih.walaupun umah 2nd tp lpas renovate mesti cun kan kan

    ReplyDelete
  13. bajet pun besar bila renovation ni..

    ReplyDelete
  14. kak intan pon tumpang gembira tau..pastu kak intan very proud dgn mok mok dan sya sebab da dapat beli umah….errr…brapa bayar kat owner tu sya? ribu riban dak? boleh la kak intan blajar sikit2 cara2 nak beli umah dr sya..eheh..apaun congrats sya..rezeki anak dalam kandungan

    ReplyDelete
  15. tak sabar nak tgk rumah falsya selepas di ubah suai...rumah area sana memang mahal...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...