Tuesday, May 14, 2013

:: Tommee Tippee Starter Kit ::

Kite xtau la asal kite suke sgt ngan tommee tippee punye botol susu..agaknye sbb dr zaman kak long punye anak kut..sbb kak long bg bok pakai botol susu tommee tippee..bile pegang mcm alahai cute je botol nie..boleh gitu..reason suke botol susu tuh sgtlah xmasuk akal..ahahahha..

Gile mahal okayh sebenarnye barang2 baby nie kalau nak diikutkan..xkisah la ape brand pun..ape jenis barang..bukan takat botol susu je..semua bende laaaaa..lagi mahal dr brg mak ngan apaknye..hehehehe..nana keding, nana mia ade pesan kalau barang2 gini kene beli sikit2..sebulan satu..mmg pun kene beli sebln satu..gaji masuk je beli brg skit..so xde la terasa sgt..

Kan semlm kite ade cite yg mok mok ade tunjuk kite satu blog nie die jual brg2 baby..ehhh, mcm2 la die jual...kalau nak tgk die jual ape sila terjah SINI ye..haniza nie duk UK..agaknye sbb tuh la die boleh dpt brg murah kut..sbb kalau nak total up segala2 yg die jual tuh dgn price kat Malaysia mmg xkan dpt, mmg nak kat seribu..tp die jual murah je siap ade promotion lagi..

Kite beli set yg ini


Bykkan brg dlm satu set tuh..kat Malaysia mana je nak dpt brg byk gini ngan harga RM450..kalau kat Malaysia boleh dpt sterilizer ngan warmer je..yg lain mmg xkan dpt..deal punye deal ngan haniza nie, n dh dpt persetujuan dr mok mok, terus close deal..haruslah dptkan persetujuan mok mok..dh tuh, die yg kuau duit..wakakakaka..

Harga kite bayar Haniza nie RM570..RM450 (set tommee tippee + RM120 (Shipment cost)..even RM570 pun kalau ikutkan still murah lagi..alhamdulillah smpt masuk shipment 20hb nie..shipment die estimate dlm 7 8 minggu..xpe la kite tunggu..by that time pun kite dh 6 bln..insyaAllah..

Kite beli online gini kan, sebenarnye kite tawakal je tau..tp dr cara Haniza tuh insyaAllah mcm xkan tipu kut..wallahualam..xpe2..kite tunggu smp brg dh receive..yg bgsnye siap die ade send gambo brg n gambo yg dh siap packed dh pun..



So botol susu segala, breast pump dah beli..yg lain tunggu bln dpn pulak...yg xtahan mok mok siap dh pikir nak beli baju la ape la..sabar mok mok..awal lagiiiii..pjg lagi perjalanan nie..hehehe..

15 comments:

  1. alhamdulillah semua yang di perlukan untuk BB ada...sekarang ni kena la PK untuk lepas bersalin pulok...untu pantang kan...alhamdulillah moga sya nk BF bb tu tercapai..ada la geng sue ni..kikikiki

    ReplyDelete
  2. wahh tudia ..
    zaman akak dulu x der semua nie
    pakai anakkku aje ;)

    ReplyDelete
  3. Beli sikit sikit tak terasa kan nnt?
    Cuba la beli sekali sedebuk nnt
    Mau dekat 2-3 ribu gak kot hahaha
    Dgn stroller dgn baby cot dgn baju bajan yg cantek2 kan?
    Eee bestnya bau bby!

    ReplyDelete
  4. waaa... dh bli botol baby. mesti x sabar nak guna kan. x pe bli ckit2 x terasa sangat... lepas ni belek baju2 plak ye... :)

    ReplyDelete
  5. Kalau beli st macam ini dah completelah senang tapi pada kakak macam mahal berbanding beli sikit-sikit sebab ada juga nanti yg barang dlm set tu tak guna sangat...

    ReplyDelete
  6. biar alah membeli..tapi menang memakai...tak sabar nak nengok tummy mak...hahaha

    ReplyDelete
  7. Huhu aku setia pada medela breatspump..tu pun beli secara main kutu hahaha... botol storage plak aku beli bumble.bee..murah sikit heee.... takpa beb slow2 beli... aku pla nak memunggah kotak baju2 baby...tgl beli sikit2 aja..yg penting barang masa dlm pantang..aku nak beli tanahmera...review kawan aku ok sgttt

    ReplyDelete
  8. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  9. serius murah...
    alah membeli menang memakai..itu yang suka

    ReplyDelete
  10. salam falsya...mmg excited klu pertama kali jadi ibu ni!...semua nk beli..tambah2 baju2 baby yg comei2...cute2 tu..:D

    ReplyDelete
  11. berbaloi beli barang rege cenggitu.. hihi.. msti bestkn

    ReplyDelete
  12. blh dikategorikan sbg murah....memang murah...

    beli sikit2 xrasa duit kuar byk, kalau beli seleput tu yg merasa awat semua brg baby ni melebihi apa yg ditarget,,,hihiihii

    ReplyDelete
  13. akak saya nak tanya barang yg akak dapat ni ok x??mksd saya ade pecah ke x sbb kalu akak ckp ok saya pown berminat nak beli jugak :-)

    ReplyDelete
  14. @seseorang aku akak xdpt lagi la dik barang tuh..tgh menunggu lg nie..nnt kalau dh dpt nnt akak update kat blog mcm mana brgnye okayh..;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...