Wednesday, October 23, 2013

:: Baik, Sopan Je Budak2nya ::

Kete kite kan sebulan sekali baru la nmpk rupe kete..kalau idok, mmg, astaga, nak drive pun malu..tp dr pada malu2 tuh kan, xde pun kate nak bwk gie car wash cuci ke hape ke..bengong kan..huahuahua..nak2 plak skang nie tgh memboyot lg la mls..hehehe..

Sebelum ngan mok mok, reti pulak nak antar kete gie car wash seminggu sekali..bile ngan mok mok sebulan sekali pun belum tentu lagi anto..sorry gengen..hehehe..dh biasa dimanjakan asal nak gie cuci kete, mesti gie ngan mok mok..dh xreti nak gie sendri..lgpun since ngan mok mok mmg kete kite terbiau je..drive pun hanya pegi dan balik keje..dr zaman berdating smp la skang nie nak terberanak dh pun..tuh yg sebulan sekali baru gie cuci tuh..

So ade satu hari tuh kite mcm dh xtahan dh kete kotor sgt..kebetulan mmg kiteorg nak kuar gie tgk midnight movie ..terus la kite ajak mok mok gie cuci kete dulu..nasib baik la ade car wash area umah kite bukak lagi..kite ckp ngan mok mok, kalau xbyk kete teruskan je perjalanan..kalau x, kite reverse..hehe..mls nak tunggu lama2..

Tanjat kite sekejap sbb selalunye yg cuci kete kat situ aBangla..kuang3..sekali tgk bdk2 remaja melayu mcm bdk2 sekolah yg mencuci kete..mcm belasan tahun je semua..terus kite mcm respect ngan budak2 nie..nak crk duit tp crk duit yg halal..xmacam sesetgh bdk2 yg jahat baya2 dieorg nie..nak duit tp nak cpt n nak senang..ragut je beg org..rompak je umah org..puiiiiii...sgt benci okayh..

nie la budak2nye..

Tah la bagi kite bdk2 nie sopan je baik je..bile dh settledkan kete kite, senyum je..dieorg punye terima kasih mcm sopan jeeee..hehehehe...okayh, lain kali ahkak anto kete bg awak org cuci okayh..kalau mood ahkak ade baik, nnt ahkak bg tips okayh..wahhh tips..hauhauhuahuahua..

15 comments:

  1. Betul Sya... bila tengok bebudak pandai cari duit macam ni kita lagi respek dan tak sayang bayar lebih sikit..

    ReplyDelete
  2. wah,berkilat abes keta akak,hihi..:)

    ReplyDelete
  3. Gengen ada lg yer, igtkan dh dpt tuan baru...

    Cian gengen mandi mlm2 sejuk dia...hehe....sy pun cuci sbln skli jer, tu pun anto kedai msk mesin, klu nk tgu sy basuh alamat keta putih sy tu jd kelabu asap la...huhu

    ReplyDelete
  4. Bagus
    Ada lagi budak2 camni
    Payah dah nk jumpa

    ReplyDelete
  5. @Kakzakie kan kakak..bgs la dieorg wat keje gini dr wat keje tah pape..

    ReplyDelete
  6. @nanakimie skang nie kilat la...pastu kalau nak kilat lagi tunggu lg sebln..ahahaha

    ReplyDelete
  7. @~Siti Hajar~ itu laaa..ado lagi gengen nie haaa..xde sape berkenan lagi..hehehe

    ReplyDelete
  8. @Nad MamaZN kan nad..zaman skang bdk2 baya dieorg nie mmg ssh nak jmp gini..

    ReplyDelete
  9. mereka bekerja dgn ikhlas...pasti ramai yang mendoakan utk mereka

    ReplyDelete
  10. Budak2suci lg ni... Baru nak belajar cr duit poket

    ReplyDelete
  11. Budak2suci lg ni... Baru nak belajar cr duit poket

    ReplyDelete
  12. Sama la kita, bawak keta boleh.. nak anto sendiri ke car wash.. hmm mmg malas..hehee

    ReplyDelete
  13. Pandai cari duit kan...cara halal...bgus2 budak nih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...