Tuesday, October 22, 2013

:: Xbley Tahan ::

Since pindah umah sendri nie kan, asyik la sakit jerrrr..first few weeks duk umah sendri, time tuh la nak demam ngan selsema..bgn pagi ngan tekak sakit, bersin segala bagai..dh la kite skang nie tgh final stage pregnancy..kalau demam mcm bahaya jer..kite jarang demam tp kalau sekali dh demam mmg teruk..tuh yg wat kite lg risau tp alhamdulillah xdemam sbb bile tekak start sakit je kite makan strepsil.. 

Nie la sebenarnye punca kite asyik nak demam, sakit tekak, selsema ngan bersin non stop..bende alah yg warna putih kat atas tuh la puncanye..

Dulu before kawen duk umah mak, tiap2 mlm pasang ekon..siap pasang kipas lagi tala kat muke..relax jer..xde pun nak sakit segala..bile dh kawen duk umah mok mok, mmg jgn mimpi la nak tido dlm ekon..awal2 lagi dh kene sound ngan mak mertua no ekon2..sooo dekat 2 thn tido x ber-ekon..kalau kene time panas tuh nak nangis rase..smpkan kite ajak mok mok blk umah mak kite la, ajak tido dlm kete pehtu pasang ekon la..huahuahua..

Skang nie dh duk umah sendri, dh psg ekon, lain hal pulak jadi..sakit je sokmo..huwaaaaa..xsukeeeee..nak pasang kipas je mcm xrase la plak...bilik kite xleh pasang kipas ceiling sbb bile dh pasang plaster ceiling kat dlm bilik, ceiling jadi rendah..kipas pun kene pakai stand fan je..kalau pasang gak kipas mmg nnt ilang la kepala..hehehe..kepala kite mungkin xlah sbb kite kan ikut ketinggian wanita2 asia yg comel dan just nice je ketinggiannye..kepala mok mok la yg ilang nnt..ahahahahaha..

Agaknye bile umur dh makin meningkat nie dh xboleh tahan sejuk dh kut...boleh gitu??..larikkkkkkk..kbaiiiii..nak tido jap..xtido lagi nieeee..ngantuk ya amat2...;((((..zZzzzZZZzzz..

18 comments:

  1. mmg sebenarnya tk elok tdo dlm ekon...tp tu la bila cuaca panas ekon diperlukan tp skarang musim sejukkkkkk...hehehe

    ReplyDelete
  2. betoi kot usian makin meningkat ni nak tido sejuk2 gini pon tak boleh kot..larikkk jugak

    ReplyDelete
  3. Ek eleh Sya ni tua mananya, baby pun tak keluar lagi hihi...

    Mungkin Sya alah sebab pregnant. Tapi kakak dulu masa pregnant lagilah panas tau, aircond 24 jam..

    ReplyDelete
  4. pembawakkan kot.. masa saya pregnant pun takleh mandi n shampoo malam.. kompom demam

    ReplyDelete
  5. Sbb suasana umah baru kot
    Lama2 nnt ok la
    Hii

    ReplyDelete
  6. time sejuk psg ekon memg xthn...sbr jela

    ReplyDelete
  7. temporary je ni kot.sbb tgh pregnant tu.semoga takda apa2 dan elok2 saja :)

    ReplyDelete
  8. hehe..nana lagi tak tahan econ kak,kadang anak buah sibuk nak tdo sekali...dia pasang ekon,da dia tdo tu cepat2 nana off,sejuk..hihi....kalo gtu nana pun tua jugakla ni....larikkk:)

    ReplyDelete
  9. @mama tisya kan erin...tp tuh la bilik kite xleh psg kipas ceiling..nak xnk kene gak la ber-ekon..

    ReplyDelete
  10. @syawalsimpsons haippppp jemahhh....aiiii is muda lagi okayh...baru nak masuk 20..ahahahhaha

    ReplyDelete
  11. @Kakzakie baby xkuau lagi kakak tp umur dh main tua..hehehehe...mungkin la kut...

    ReplyDelete
  12. @mama leen boleh jadik jugak nyeah alahan...harap2 xberpjgan la..kalau x ssh tuh..mcm mana nak tido...hehe

    ReplyDelete
  13. @Nad MamaZN ade mungkin dh..perubahan suhu..cewahhh, mcm pindah obese je..ahaha

    ReplyDelete
  14. @Mimi Azirah itu laa...skang nie pun dh xtahan dh...pasang ekon pun suhu yg ujung2 je..

    ReplyDelete
  15. @nanakimie akak pun sama..agak2 dh sejuk bilik tutup ekon terus...ahahaha...jgn la larikkk...nnt xlarat org tua nie nak kejar..ahahahahaa

    ReplyDelete
  16. sekarang tengah musim hujan la...pakej pasang ekon memang stok demam jer la....

    ReplyDelete
  17. Kenelah adjust sikit suhunya, masa mengandung kdg bdn sensetif

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...