Monday, October 28, 2013

:: Standby Mode On ::

Semlm kite gie KBMC wat check up..before gie check up tuh instinct kite kuat la kate nie gie nie mesti ade something2 nie..sekali betulll..masuk je bilik, doc kate kite dh 38weeks plus plus..katenye majoriti dh bersalin dh nie..huwaaaaa..

Sekali doc ros suruh baring..nak check bwh sekali..adehhhh, xsukeeee..sekali die kate, "laluan awak nie dh bukak 1cm nie..saya boleh rase serviks awak pun dh turun"..time tuh nak nangis ade, nervous ade, segala2 ade..

Dr Ros suruh balik dulu, kalau rase sakit baru dtg balik..Dr Ros kate kalau 31.10 tuh xbanak lagi, mcm mana pun kene dtg jugak spital..;(((((((..so now kite on standby la mode laaaaa..huahuahua..
Bile baby nak kuau nie..nak wat surprise leewww teewww..hikhikhik..

Kuar je dr hospital kite ajak mok mok gie makan ikan bako kat bellamy..soo off we goo la kan..smp sana, tutup la plak kedai yg selalu kite gie..tp yg sebelah tuh bukak..hurm xpe laaa, yg sebelah pun sebelah la..janji leh mkn ikan bako..ngeeee..
Ikan siakap bako..share2 ngan mok mok..kite nak makan wat syarat lalu tekak je..pastu kite order skali,
Sotong bako..nyum nyum..kalau bukan sebab tunggu masa nie mmg jgn harap la dpt makan..xdenye mok mok nak bg makan..huahuahua..

Otw balik umah pulak, tetibe tingin Starbucks..bile sebut kat mok mok, mula2 die wat xtau je..pastu dh smp Sri Gombak, mok mok terus ke kiri nak menghala ke petronas tepi highway tuh..kan kat situ ade Starbucks..

Ape lagi senyum meleret laaaa kite..tp mok mok kave line kate nak isi minyak..mmg la die isi minyak kete tp pas isi tau2 je mok mok masuk kat drive thru Starbucks..yeayyyy!!!..
Dpt jugak minum..

Hurmmm, dh xtau nak makan ape dh..semua dh dpt..hehehe..now kite tgh melayan baby yg duk asyik mengeras2 jer nie..tgh on standby je nie..

Doakan utk kite n baby ye..

18 comments:

  1. moga di permudahkan semuanya ye..tak lama lagi ni..nak tgk baby A ni

    ReplyDelete
  2. baby nk kuar dh ye....nk wat surprise ler tu...hope falsya n baby selamat k...

    ReplyDelete
  3. moga dipermudahkan...
    dah taklama dah...
    rasa baru je lagi falsya mengandung

    ReplyDelete
  4. kita ritu check up 38w ngn doc ros, die kata serviks dah lembut tapi laluan belum ada.. 2 ari lepas tu trs bersalin hihihihi

    ReplyDelete
  5. oh...dah sampai time ker???hope semuanya selamat...

    ReplyDelete
  6. Bestnyer,rr...., jgn tkut2 yer...
    Semoga semua dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  7. stand by... moga dipermudahkan yerk sya.. memang akakpun rasa cam barujer sya umumkan preggy ni dah nak keluar dah...
    syioknyer dapat suami gitu.. kalau suami akak tak merasaler..

    ReplyDelete
  8. oh... tak lama lagi baby menjenguklah tu Sya. Harap-harap semuanya dipermudahkan. Kakak pulak yg exited nak tahu cerita. Kalau ada no. tel boleh call tanya kan..

    Dah dapat semua lepas ni kena pantang banyak dik oiii... sabar ajelah:)

    ReplyDelete
  9. alahai baby syok eh dok dlm perut mamy xmoo keluar.. sabar yer.. moga dipermudahkan bersalin nnt..

    ReplyDelete
  10. smoga falsya ngan bb selamat ye..AMin amin....makan banyak2 tau sementara leh makan ni..kiki

    ReplyDelete
  11. Moga Gegirl & baby dipermudahkan segalanya.. InsyaAllah.. Take care..

    ReplyDelete
  12. moga semuanya berjalan dgn lancar..take care dear, apa2 update yer..

    ReplyDelete
  13. sedapnya tengok sotong bakar tu,iye kak..moga semuanya baik2 aje:)

    ReplyDelete
  14. makan selagi boleh.. semoga semua selamat.. amin

    ReplyDelete
  15. eh eh tunggu hari dah ke sya? semoga dipermudahkan yeee.....

    ReplyDelete
  16. hihihi kelakar mok-mok...Semoga di permudahkan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...