Thursday, October 31, 2013

:: L Ado Tapi Shape Xdo ::

Nak tgk x sofa L kite..
Tadaaaaaa..tuh la sofa L kite..tp L je la yg ado..shapenye xdo laie..ahahahahahahaa..

Xkelakar???..kite gelak syok sendri??..okayh fine..tau xkelakar..ppffttttt..itu adalah katil ye kawan2..by right ade kepala katil tp saje xnk letak..itu jugaklah tmpt utk kite pantang nnt..kite pantang kat umah kite sendri..nnt mak dtg umah..alahhh, umah sekangkang kera je pun..hehehe..mak kite ckp, lagi selesa pantang umah sendri..okayhhhh..lagipun mak boleh je nk tido sini kalau xnk blk umah..

Plan asal, katil tuh dlm bilik bawah..tp bile letak baby cot dlm tuh skali, jd semak lak bilik..jd sempit..tuh yg letak kat luar katil tuh sudahnye..lagipun sementara nak tunggu sofa kite dtg lg 2minggu, letak je la kat luar..nnt senang kalau org nak dtg, boleh duduk2 sekali atas katil sama2..dh tuhhh, kate pun umah kosong lagi xde sofa..hehee..

Kalau nak tunggu sofa ade kene tunggu lagi 2 minggu lah..sbb skang nie sofa tgh wat lagi 2 minggu baru siap..
Itula ghupenye sofa kite nnt..cume fabric je yg lain..kite xminat yg 3 2 1 punye sofa..kalau hall umah besau boleh le nak cite lagi..tp kalau hall mcm besau x besau, L shape la jawapannye..kiteorg beli kat home dec last weekend..booth nie direct kilang sbb tuh la kene tunggu lagi 2 minggu.. 

Dekat booth yg sama jugak kiteorg beli bean bag..disebabkan dh amek sofa ngan dieorg, dpt murah bean bag tuh..at first kite xbg mok mok beli sbb mcm rugi..tp mok mok nak beli jugak sbb mok mok kate die pikir kite nnt nak duduk senang sementara sofa nk tunggu sofa smp..xyah asyik duk kat stool je..duk kat bean bag selesa skit..oowhh sooo sweet..
Tp serious la mmg selesa bangat duk atas bean bag nie..tenggelam n sgtlah empuk..;)))))

Dpt jugak la rembat jam dinding, bantal, gebo ngan white quilt..serious murah2..gebo 1 set yg segala2 ade tuh, harga kat luar seribu lebih tp boleh dpt 200++ je..that's why kite suke gie home dec..tp kene tawaf n survey bg habis la baru tau mana yg murah mana yg mahal..

Kalau sape2 yg nak pindah umah ke yg nk deco2 umah ke ape ke, rajin2 kan lah gie home dec kalau ade..mmg berbaloi2 beli barang2 kat situ..mmg xsemua brg2 kat situ murah tp kalau kite pandai carik, boleh dpt lagi murah dr kedai2 kat luar..

9 comments:

  1. tak lama lagi boleh L shape ni..bestnya..tu impian si akob nak bean bag tu..kikikiki

    ReplyDelete
  2. Eh... masih boleh berblog lagi? Bila nak masuk wad ni Sya?

    Katil mak dgn baby pun dah siap.

    ReplyDelete
  3. shaped xde sbb mak yer nak bersalin..kikiki.. nnt lpas bsalin ada lah shaped nya..kekeke

    semoga dipermudahkan kak :)

    ReplyDelete
  4. best kan bab2 deko umah...tp pnat skit nk cri mne sesuai mne yg x

    ReplyDelete
  5. Sempat lg berjalan2 ye falsya :)
    Takpe bior cepat sket bukak jalannya tu :)

    ReplyDelete
  6. heee...selamat berpantang in advance kak:)

    ReplyDelete
  7. sah2 mlm2 aku x ke ruang tamu sbb ade tanduk2 tu sume.. hahaha

    ReplyDelete
  8. wah! tak sabar nak tengok sofa falsya yg baru..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...