Wednesday, October 9, 2013

:: Untung Laaaaa ::

"Untunglah jadi anak abah"..ayat2 mak kite..ahahahhaa..ade la satu mlm tuh mak, abah, adik, kakak ngan abg ipo kite dtg umah..hall umah kite skang nie kan kosong..yg ade mmg tv semata2..kiteorg xbeli lagi sofa segala sbb pikir dh masuk umah, umah dh betul2 siap baru nak beli..

So for time being, tv tuh mok mok letak atas table ikea yg biasa tuh..alaaaaa, yg 29.90 tuh..sementara nak beli kabinet tv, letak la kat situ dulu..then bile mak ngan abah nak balik, tetibe abah bersuara.."kabinet tv mcm kat umah abah tuh ok?"..then kite mcm hurmmmmm, very suspicious..kite jawab la "okayh"..sekali abah balas.."tunggu la esok lusa nnt dieorg dtg antar"..hikhikhik..

Time nie la ayat "untung laaa jadi anak abah" kuar dr mulut mak..ahahhaha..arituh abah gie pasar malam, die belikan kite buah2..siap anto umah lagi..sbb die tau kite suke makan buah..

Kite pun mcm segan tau sebenarnye..dh la mak ngan abah sponsor katil 2 queen 1 single sekali ngan tilam..pastu nak sponsor lagi tv kabinet..kite ckp la xyah..then abah insist gak nak belikan..aiii terima jer..kihkihkih..

Semlm ptg org perabot dtg anto..dh la dtg main redah je mcm mana die redah bile nak anto katil..call x ape x..nasib baik la mak mok mok ade kunci gate..nak masuk dlm xleh sbb kunci pintu kayu xde..soo org tuh letak kat luar je..nasib baik x basah sbb ptg semlm hujan lebat dgn selebat-lebatnye..bile kiteorg balik baru mok mok tarik masuk dlm..

Ini laaaa tv kabinet yg abah kite belikan..simple je kannnn tp sgt la bermakna..;)))))

Sudahnye meja ikea tuh jadi tmpt letak mok mok punye kabinet ala2 sever die..haiihhhh la..dh kalau kawen ngan org IT, gini laaaa..kat umah pun nak wat mcm kat opis gak..

Soooo skang nie tinggal nak beli sofa ngan coffee table jer..huahuahua..

Terima kasih abah..terima kasih mak..xterbalas rasenye apa yg mak ngan abah dh wat..sayang mak ngan abah smp hujung nyawa..;D

27 comments:

  1. untung sangat ni..kikikiki...sayangnyer tak dapat join ahad ni..kalo tak dah leh tgk cabinet tV ni..

    ReplyDelete
  2. simple.. tp itulah yg akan dikenang.. tau.. abah yg bg moment tu yg paling indah

    ReplyDelete
  3. untungnyeee!

    cantik tv cabinet tu...wina suke yang macam nie :)

    ReplyDelete
  4. meh2, kite lak nk ckp.. untunglaaaaa.. hehehe..
    mmg x terbalas jasa mak ayah kite..
    same jela cm ktorg.. tup2 ada cine anta meje makan.. pdhal anak menantu baru je kumpul2 duit.. hehehe

    ReplyDelete
  5. eh,eh falsya, kabinet tv tu sama la macam CN punya kat rumah...twin la kita...hik hik....
    :)

    ReplyDelete
  6. untung2.. tapi kan kak mmg mak abah cm tu kalau dye tngok rumah ank dye kosong..mst dye nk belikan sbb dye tahu ank2 dye dah bnyk berhbs dan nak pakai duit beli macm2.. syg mereka ketat2..

    ReplyDelete
  7. Untung sht tu.. Ros dapat dh kli ni sbb ayah dh pencen tahun ni..hihihi :p

    ReplyDelete
  8. memang tersangat sangat untung ni falsya..walau simple camner pon, ingatan dorang tu yang penting..

    ReplyDelete
  9. anak abah yer...

    cantik walau simple cabinet tuh...

    ReplyDelete
  10. @syawalsimpsons itulahhhhhhh...kebetulan pulakkkkk...sedehhhhh jemah xdpt join..

    ReplyDelete
  11. @Masya itu laaaaa..moment indah sgt..hehe

    ReplyDelete
  12. @♥ Wina ♥ meeee tooooo..simple but nice..kannnnn

    ReplyDelete
  13. @aizu's life itu la...padahal kite tgh survey2 lagi..dh jmp n hampir nak beli dh..sekali abah kite kate dh beli...heheh

    ReplyDelete
  14. @: Capital N : eh ehh awakkk..same nyeah...boleh geng la kite..ahahaha

    ReplyDelete
  15. @shera haifa kan dik..tau xpe...alhamdulillah rezeki..hehehe

    ReplyDelete
  16. @♥ ROS ♥ wahhhhh..ros pun dpt...untung laaaa..hehehe

    ReplyDelete
  17. @Zee Suhaini kannnnn...boleh cite kat anak..kabinet nie atuk yg beli..eh eh tetibe..kuikuikui

    ReplyDelete
  18. @~Siti Hajar~ hehehe...falsya pun mmg suke yg simple2..;)

    ReplyDelete
  19. Untung sesangat... tapi tak patutler kedai tu... cam tak pedulijer.. bisnes baik kot...

    ReplyDelete
  20. @Cho Zila tah la kak..mmg bukan sekali die wat gini..tau2 je dh terpacak dpn umah..kalau ade org xpe la...masalah kalau xde org kat umah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...