Tuesday, October 29, 2013

:: X Manja Sangatlah ::

Mmg xberapa Manja sgt lah sebenarnye..rase nak muntah jerrrr..aiiikkkkk..ahahahahah..ape je la yg manja2 nie kan..

Ingat lagi x entry kite yg mok mok beli cili boh tuh..sorry xleh nak bg link sbb kite update thru henpon..update dr tmpt/katil kite bakal berpantang nnt..nnt kite wat entry tmpt kite bakal berpantang okayh..walaupun xde sape nak amek kisah tp suke kite laaaa nak tunjuk ke xnk..wakakakkaakakaka..super saiko..

Nie la cili boh yg mok mok beli tuh..

Weekend lps la kite ade masak utk lunch..plan nak masak sambal terung..feveret mok mok..nak kuaukan blender dr kabinet pastu nak blend cili tuh mmg sgt lah malas..last2 kite pakai cili boh Manja tuh..saje je la nak cube try test uji..ngeeeee..

Hurmmmmmmmm, bile dh masak kan, terus mcm nyesal guna..walaupun kite masak xde la seterror chef2, tp takat nak bg org makan tuh, boleh la dieorg nak telan without complain..tp bile pakai cili boh Manja tuh, terus spoiled lauk..terus jd xsedap..cili boh blend sendri gak sedap..

Sudahnye kite langsung xusik sambal terung tuh sbb rase tersgtlah pelik..mmg pelik laaaaa..cili boh tuh mcm bergas..mmg xsedap..bukan nak kondem brand nie tp kite as pengguna ade hak what..kalau xnk org kondem brand kite, try la improve okayh..

P/s : counting, waiting..nebes makkkk!!!..







9 comments:

  1. sila tunjuk tempat berpantang ni ok

    ReplyDelete
  2. hee...tak sabar tunggu baby akak:)

    em,boleh bayang rasa pelik dia tu,huhu...

    ReplyDelete
  3. emm..mesti suspen manjang kan sbb dok tunggu time jer..tak pe..take care semua..
    Ayu memang tak suka guna cili boh..tak best la..

    ReplyDelete
  4. cili giling /boh yg segera segera ni mmg xsedap la kakak...

    ReplyDelete
  5. Yang segera ni mmg xsdap la... Sbb tu ros suka wat sendiri jer.. Rebus cabai kering and blend.. Simpan dlam peti ais... Lg sedapppp :p

    Jgn neves tau.. Fikir baik2 jer.. Semoga semua dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  6. memg ade sesetengah brand cili boh rase memg tak sedap...sbb tuh suke beli cili kering..lg puas ati kan..

    ReplyDelete
  7. Owh jadi tak sedap ye...?

    Myra suka cili Boh jenama apa ntah tak hingat.. tp klau yg dalam cup tu biasanya sedap :D

    ReplyDelete
  8. akakpun der beli tau konon kalau malas2 tapi selalunyer akak buangjer sebab tak konfiden nak guna....

    ReplyDelete
  9. tak pernah beli cili boh...bikin sendiri jer...nak lagi senang falsya...blend jer cili kering + bawang besar + bawang Putih+ belacan dan halia...pastu blender sekali...simpan dalam peti...kalau nak masak sotong,udang,ikan bilis masak sambal...tak payah nak kupas bawang...terus jer masak...lagi sedap..just tambah perisi cili sos,cili tomato dengan sos tiram sedapppp hihihi....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...