Thursday, February 11, 2016

:: Craving (Part 1) :: Dolly DimSum ::

Nak makan dim sum adalah salah satu list makanan yg kite nak makan before meletop..alhamdulillah tercapai jugak...ehhh, of course la tercapai kan..kalau x tercapai, maka tiadalah entry yg akan kuau pasal dim sum..kihkihkih..

Dah lama dah nak makan sebenarnye..tapi baru je dpt makan...

Kiteorg gie NU Sentral..kat sana ade dolly dim sum..

Smp sana xtau nak order ape..blur kejap..sebab menu die hanyalah sekeping kertas tanpa ape2 gambau..itupun kertas yg utk amek order..kenapa lah dieorg nak seksa otak pemikiran org2 yg datang for the first time..ape la salahnye buat menu utk kesenangan customer..hurmmm..so bile dh susah sgt, apolaie, terpaksa la tanye pokcik google..tgk ape yg di-recommended kalau makan kat situ..

So kiteorg ordered based on ape yg tgk kat mana2 website..
dah boleh2 buat menu dah kut..
 antara yg di-order-ed...jgn ditanye nama2nye..tp yg kite tau, egg custard bun tuh wajib order....serious sedappppppp...
 ini ape meat tah..
 ape tah namo eh...tp chicken ngan mushroom la dlm tuh..
dan ini jugak jgn ditanye ape nama..hahahahaha..

Susah sebenarnye kalau xde menu yg betul2 menu dgn gambar makanan bile gie makan kat tmpt2 gini..xtau nak order ape..so moral of the story, kalau nak gie makan kat dolly dim sum nie..silalah survey dulu kat internet ape yg korang nak makan..jgn jadik mcm kami..terbangak2 memasing xtau nak order ape..

Tapi alhamdulillah..makan ini saje pun dh kenyang...kite punye craving takat dpt lalu anak tekak pun jadik la..janji dh merasa..hehe..

9 comments:

  1. Memang org mengidam ni just nak rasa aje Falsya
    Bila dah dpt leganya... sebab selagi tak dpt asyik teringat aje.

    ReplyDelete
  2. alaaa wak kene ajar kiter makan dimsum laaaa...seumur hidup x penah makan!

    ReplyDelete
  3. Sedapnya dimsum..
    Akak bila mkn kat hotel..
    Jumpa dim sum ni sure ambil.

    ReplyDelete
  4. Blm pernah cuba makan kat sini..
    Akk xreti sgt mkn mcm ni..tp suka je nk cuba

    ReplyDelete
  5. alamak...kalo takde gambar mmg takleh nak imagine laaa...gambar le baru leh kite cuti mate tgk mane yg menarik...kene komplen tu kat owner die.... yg pasti dimsum ni mmg sedap kan .....mcm2 pilihan ade...pandai tak pandai jek cari....

    ReplyDelete
  6. eemm.. payah gak macam tu tapi sebab teringin punya pasal redah jugaklah.. ;)

    ReplyDelete
  7. tak pernah pon mkn dimsum tp suka tgk cik epal la. dorang laki bini suka makan dimsum.. hiks :)

    tp mmmg payah kot bila nk order xda gambar.. selera pon blh hilang..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...